مشهد - رييس كارگروه مبارزه با جرايم سايبري دادگستري خراسان رضوي گفت: ضعف آگاهي هاي عمومي مردم از دلايل عمده افزايش جرايم سايبري در اين استان است.

'حسین پرسا' روز سه شنبه در نشست كارگروه رسانه شورای هماهنگی پیشگیری از وقوع جرم این استان افزود: جرایم سایبری و تنوع آنها در حال افزایش است و مجرمان با سوء استفاده از ضعف آگاهی های مردم از مسائل اینترنتی و فضای مجازی، اقدام به جعل و كلاهبرداری می كنند.

وی گفت: برداشتهای غیر مجاز از حسابهای بانكی، كلاهبرداری و جعل های رایانه ای از جمله جرایم مهم فضای سایبری است.

او اظهار داشت: آگاهی های مردم نسبت به جرایم سایبری متناسب با تنوع و توسعه ابزارها و امكانات فضای سایبری افزایش نیافته و مسوولان و متولیان ذیربط باید با فرهنگ سازی لازم برای افزایش آگاهی های مردم در این زمینه گام های اساسی بردارند.

وی گفت: دادگستری استان خراسان رضوی به منظور برخورد قاطع با جرایم سایبری سه شعبه در محاكم قضایی مشهد اختصاص داده است.

پرسا افزود: شعب قضایی ویژه رسیدگی به جرایم سایبری متناسب با اقتضائات لازم افزایش می یابد و قاضی های این شعب در كنار آموزش در سایر بخشها به طور تخصصی آموزش های لازم در این زمینه را نیز فرا می گیرند.

او اظهارداشت: قانون مقابله با جرایم رایانه‌ای به عنوان متمم قانون مجازات اسلامی به تصویب رسیده و این امر نقش مهمی در تسریع برخورد با مجرمان سایبری دارد.

رییس كارگروه رسیدگی به جرایم سایبری دادگستری استان خراسان رضوی در باره تبعات منفی استفاده از فیلتر شكن نیز گفت: استفاده از 'وی.پی.ان' و فیلتر شكن باعث می شود اطلاعات شخصی رایانه افراد قبل از باز شدن صفحات فیلتر شده به دست سرویس دهنده برسد.

وی افزود: از این طریق كلاهبرداری های بسیار صورت گرفته و یا اطلاعات شخصی افراد در فضای سایبری پخش شده است.

پرسا گفت: هر گونه فروش فیلتر شكن جرم است و به عنوان یك جرم سایبری با آن برخورد می شود.

این قاضی رسیدگی به جرایم سایبری افزود: با توجه به كلاهبرداری هایی كه برخی مجرمان سایبری از طریق كافی نت ها انجام می دهند، از متصدیان این اماكن خواسته شده است برای كاهش و جلوگیری از این جرایم ترافیكهای اینترنتی مشتریان خود را بر روی صفحات خاص نگهداری كنند.

وی اظهار داشت: این اقدام موجب می شود در صورت هرگونه كلاهبرداری و وقوع جرایم سایبری، پلیس و دستگاه قضایی با استفاده از آی.پی و یا آدرس شناسه مجرمین و كلاهبرداران، نسبت به شناسایی آنان اقدام كند.

وی تاكید كرد: متصدیان كافی نت ها باید قبل از استفاده مشتریان از خدمات رایانه ها و فضای سایبری، مدارك شناسایی آنان را مطالبه كنند.

وی از مردم خواست برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده های مالی، 'همراه بانك' و 'اینترنت بانك' حسابهای خود را فعال كنند تا در مواقع لزوم در اسرع وقت بتوانند نسبت به مسدود كردن حساب خود از این طریق اقدام كنند.

پرسا گفت: تمام بانكها باید تراكنش حسابهای مشتریان خود را در اسرع وقت بعد از انجام فعالیتها و تبادلات بانكی، به طور پیامكی به آنان اطلاع دهند. /2

7490/664