به گزارش ایرنا 'روزا بابایی' روز چهارشنبه با اشاره به ماه اكتبر (از نهم مهر تا نهم آبان ماه) كه بعنوان ماه اطلاع رسانی پیشگیری از سرطان سینه نامگذاری شده است، اظهارداشت: متاسفانه كمتر از دو درصد ابتلا به این مشكل نیز قبل از 30سالگی می باشد.
این كارشناس مامایی تاكید كرد: این مشكل رو به افزایش بوده و خودآزمایی سینه و معاینه كلینیكی در تشخیص زودرس این سرطان و كاهش میزان مرگ و میر ناشی از آن نقش بسیاری دارد.
به گفته وی از هر 9 زن یك نفر از جمعیت زنان مبتلا به سرطان سینه شده و 18 درصد مرگ و میر ناشی از سرطان های زنان را سرطان سینه تشكیل می دهد.
بابایی اضافه كرد: برای تشخیص به موقع بیماری های سینه می بایست كلیه بانوان از سن 20 تا 39 سالگی هر 3 سال یكبار و از 40 سالگی بصورت سالیانه جهت انجام ماموگرافی و سونوگرافی به پزشك متخصص مراجعه نمایند.
به گزارش ایرنا ،سرطان سینه، رشد مهار نشده سلولهای غیر طبیعی است كه در نواحی مختلف سینه ایجاد می شود، این مشكل ممكن است در بافت های مختلف مانند مجاری كه شیر را انتقال میدهند، در بافت تولید كننده شیر و در بافت غیر غددی رخ دهد.
براساس اعلام منابع پزشكی، سرطان سینه پس از سرطان پوست دومین سرطان شایع در زنان است، هر سال، بیماری تعداد زیادی از مبتلایان به سرطان سینه تشخیص داده میشود و متاسفانه تعدادی نیز جان خود را بر اثر آن از دست میدهند.
خطر ابتلا به بیماری سرطان سینه با افزایش سن بیشتر می شود.
به گفته منابع پزشكی سرطان سینه یكی از شایع ترین سرطانها در میان زنان ایرانی نیز محسوب میشود و سالانه 7 هزار زن ایرانی به این بیماری مبتلا میشوند و با توجه به اینكه 70 درصد این بیماران بالای 5 سال عمر میكنند اكنون حدود 70 هزار زن مبتلا به این بیماری در كشور داریم.
از سوی دیگر سن ابتلا به سرطان سینه در ایران 5 سال پایینتر از سطح جهانی است و در زمان حاضر به طور متوسط سن ابتلا به این بیماری در ایران بین 45 تا 55 سال است در حالی كه این سن در كشورهای غربی بین 50 تا 60 سال می باشد.
بیماری سرطان پستان مانند سایر سرطان ها چهار مرحله دارد، مرحله اول آن قابل علاج قطعی است، مرحله دوم و سوم، مرحله كلینیكی می باشد كه بیمار باید تحت درمانهای خاص و بیشتر جراحی و شیمی درمانی قرار گیرد و اما مرحله چهارم زمانی است كه بیماری پیشرفت كرده است و كار زیادی برای آن نمیتوان انجام داد.
از سوی دیگر درصورت 'وجود توده و یا افزایش ضخامت در پستان و یا ناحیهٔ زیر بغل، ترشح شفاف یا خونی از پستان، پوستهریزی در نوك پستان، فرو رفتن نوك سینه به داخل، قرمزی و یا تورم سینه، فرو رفتگی پوست پستان كه در آن پوست حالتی شبیه به پوست پرتقال پیدا میكند، تغییر شكل پستان كه موجب متفاوت شدن آن با پستان دیگر شود و زخم در پوست پستان كه بهبود پیدا نكند'، باید برای تشخیص زودهنگام بیماری به مراكز درمانی مراجعه شود.
601
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۴
گرگان - يك كارشناس مامايي با بيان اينكه سرطان سينه به عنوان يك مشكل بزرگ بهداشتي روبه افزايش است، گفت: حدود 75درصد ابتلا به اين بيماري بعداز 40سالگي روي مي دهد.