دزفول - سند تفاهم نامه همكاري بين دانشگاه صنعتي جندي شاپور دزفول و دفتر نمايندگي يونسكو در شهرستان دزفول امضا شد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا, رییس دانشگاه جندی شاپور دزفول در حاشیه همایشی كه به منظور امضای این تفاهم نامه همكاری برگزار شد, گفت: با امضای این تفاهم نامه زمینه همكاری های علمی و فرهنگی بین یونسكو و دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول فراهم می شود.

'علی محمد آخوند علی' ثبت و معرفی محوطه باستانی یك هزار هكتاری جندی شاپور دزفول به عنوان یكی از قدیمی ترین دانشگاه های جهان را از جمله اهداف امضای این تفاهم نامه عنوان كرد و افزود: بزودی موزه دانشگاه جندی شاپور نیز راه اندازی می شود.

وی همكاری در حفظ و نگهداری آثار باستانی و نیز تلاش برای ثبت جهانی دانشگاه جندی شاپور را از دیگر اهداف این تفاهم نامه بر شمرد.

'عبدالحسین پور ركنی' مدیر پایگاه مشترك تدوین پرونده نامزدی ثبت جهانی میراث دزفول و مسوول دفتر نمایندگی یونسكو در دزفول نیز در حاشیه این همایش به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس این تفاهم نامه كه در شش بند تدوین شده، كار ثبت جهانی مجموعه باستانی جندی (جوندی )شاپور دزفول پیگیری می شود.

وی افزود: با بهره گیری از امكانات آموزشی، فرهنگی و استفاده از اساتید این دانشگاه می توان مجموعه باستانی جندی شاپور دزفول را به عنوان یك اثر جهانی معرفی كرد.

پورركنی با اشاره به بندهای این تفاهم نامه گفت: ایجاد دفتر نمایندگی كمیسیون ملی یونسكو در دانشگاه، ایجاد پایگاه مجازی، تلاش برای معرفی دانشگاه باستانی جندی شاپور دزفول برای ثبت جهانی و نیز شهر باستانی 'جوندی شاپور' و نیز همكاری آموزشی و پژوهشی فی ما بین دفتر نمایندگی كمیسیون ملی یونسكو در دزفول از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

این سند تفاهم نامه همكاری توسط مدیر دفتر نمایندگی كمیسیون ملی یونسكو در دزفول و نیز دانشگاه جندی شاپور دزفول امضا شد.

دانشگاه باستانی گندی‌ شاپور (جوندی شاپور) یكی از آثار به جای مانده از دوره ساسانی در اطراف دزفول است كه با بیش از ۱۷ قرن قدمت، قدیمی ترین و اولین دانشگاه جهان است.

گندی‌ شاپور شهری است كهن در شمال استان خوزستان در ۱۷كیلومتری جنوب شرقی شهرستان دزفول كه امروزه تنها خرابه هایی از آن باقی مانده است.

شهر گندی شاپور به سبب بیمارستان و دانشگاهی كه در آن بوده شهرت جهانی داشته است.7278/648/320