به گزارش آسوشیتدپرس از كابل، عملیات تهاجمی ناتو كه با افزایش 30 هزار نفری سربازان آمریكایی به اوج خود رسید، ضرباتی به شبه نظامیان طالبان در پایگاه هایشان واقع در جنوب افغانستان وارد كرد. با این حال، همزمان با تحویل تدریجی مسئولیت امنیت در بخش های مختلف افغانستان، حملات طالبان همچنان ادامه دارد.
'استیون بیدل' استاد علوم سیاسی دانشگاه جرج واشنگتن كه به عنوان مشاور با فرماندهان نظامی آمریكا در عراق و افغانستان همكاری كرده، می گوید 'احتمالا ما در سال 2014 به بن بست كامل می رسیم' .
بیدل می گوید اگر این بن بست فرا رسد، ایالات متحده ناچار خواهد بود سالانه میلیاردها دلار در افغانستان هزینه كند تا از شكست كامل سیاسی و نظامی بپرهیزد. در واقع حمله ای كه در سال 2001 با نام 'عملیات آزادی پایدار' آغاز شد، اكنون به 'مقاومت پایدار' تبدیل شده است. در این مدت، طالبان آسیب های فراوانی دیده اما به سرعت خود را بازسازی كرده و حتی پیوندهای تازه ای با القاعده و شبكه حقانی در پاكستان برقرار كرده است.
از سوی دیگر، مقام های آمریكایی از دیرباز معتقد بودند اگر طالبان در میدان نبرد در موضع ضعف قرار گیرد، حاضر به گفتگو خواهد شد، اما اكنون با وجود قرار گرفتن طالبان در موضع ضعف، این گروه حاضر به مذاكره نیست.
هم اكنون ایالات متحده 66 هزار سرباز در افغانستان دارد كه همراه با 37 هزار سرباز كشورهای ائتلاف، مبارزه می كنند. تصمیم درباره اینكه چه تعداد از نیروهای آمریكایی سال آینده افغانستان را ترك كنند، تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده گرفته نخواهد شد. اما شواهد حاكی است كه سال آینده شماری از نیروهای آمریكایی به كشورشان باز خواهند گشت.
افزون بر این، حمله سربازان افغانستان به نیروهای ناتو در حمایت از طالبان، عاملی است كه به ویژه باعث ناخرسندی فرماندهان ناتو می شود. تنها در سال جاری، 40 بار نظامیان افغان به پشتیبانی از طالبان به آمریكایی ها حمله كرده و 57 تن از سربازان این كشور را كشته اند. كار به جایی رسیده است كه 'جان مك كین' سناتور هوادار جنگ، پس از حوادث ماه های اوت و سپتامبر (مرداد و شهریور)، خواستار بازنگری طرح دولت باراك اوباما و خروج زودتر نیروهای آمریكایی از افغانستان شد.
یك نظرسنجی جدید نشان می دهد كه تنها 35 درصد از مردم آمریكا معتقدند نیروهای كشورشان باید تا زمان بازگشت ثبات در افغانستان بمانند و 60 درصد، خواهان بازگشت این نیروها در سریع ترین زمان ممكن هستند. این دقیقا برعكس نظرسنجی سال 2008 است كه در آن، 33 درصد از پاسخ دهندگان خواستار بازگشت زودهنگام و 61 درصد خواستار ماندن نیروهای آمریكایی در افغانستان بودند.
مترجمام**9163**1078
تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۷
تهران - خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد: با تغيير رويكرد نيروهاي ناتو از انجام عمليات به ارايه مشاوره، بي علاقگي طالبان به گفتگو براي صلح و تمايل آمريكا به خروج از اين مناقشه 12 ساله در افغانستان، اكنون اين كشور صحنه نبردي است كه چشم انداز روشني هم براي پايان آن وجود ندارد.