برلين -نخست وزير تركيه از رفتارهاي اسلام ستيزانه و برخوردهاي خشونت آميز با مسلمانان از سوي برخي افراد و گروه هاي تندرو در كشورهاي اروپايي از جمله آلمان انتقاد كرده و خواستار مقابله جدي با اين اينگونه اقدامات شد.

به گزارش ایرنا،'رجب طیب اردوغان' سه شنبه شب در آیین افتتاح رسمی ساختمان جدید سفارت تركیه در برلین درحالی كه از سوی 'گیدو وستروله'، وزیر امور خارجه آلمان همراهی می شد،در سخنانی با اشاره به كشته شدن تعدادی از اتباع كشورش در آلمان طی سال های گذشته كه به قتل های زنجیره ای مسلمانان معروف شد،خواستار برخورد جدی و قاطع دولت این كشور با اینگونه اقدامات خشونت آمیز و اسلام ستیزانه شد.

طی سالهای 2000 تا 2007 در مجموع 10 نفر از جمله 8 شهروند مسلمان ترك، یك یونانی و یك مامور پلیس زن آلمانی توسط اعضای یك باند تروریسی از گروه نئونازی های آلمان به طرز فجیعی كشته شدند كه این جنایت ها در آلمان به قتل های زنجیره ای معروف شده است.

این سلسله قتل ها به عنوان یكی از بزرگترین جنایت های سازمان یافته در آلمان بعد از جنگ جهانی دوم شناخته می شد كه طی آن جنایتكاران بصورت دوره ای و مداوم اقدام به قتل و جنایت و ایجاد رعب و وحشت در میان شهروندان كردند.

اردوغان با بیان اینكه تعدادی انسان در كشور آلمان به خاطر مسلمان بودن و داشتن ظاهر اسلامی با حملات خشن برخی از طرفداران گروه های راست افراطی مواجه شده و جان خود را از دست داده یا زخمی شده اند،از دولت آلمان خواست كه با برخورد قاطعانه با اینگونه اقدامات،نسبت به شناسایی مهاجمان و محاكمه آنان اقدام كند.

وی با بیان اینكه دولت آلمان وظیفه دارد با اینگونه اقدامات افراطی در كشورش مقابله كند،خواستار برخورد قاطع دولت با مسببان اصلی اقدامات اسلام ستیزانه و افراط گرایانه در این كشور شد و گفت: عاملان قتل های زنجیره ای مسلمانان باید هر چه سریعتر شناسایی و به سزای اعمالشان برسند.

نخست وزیر تركیه ابراز امیدواری كرد كه شرایط در آینده به گونه ای باشد كه با از بین رفتن هرگونه تفكر برخورد و رفتارهای خشونت آمیز علیه مسلمانان،دیگر شاهد اینگونه رفتارهای افراطی و همچنین تبعیض و بی عدالتی علیه مسلمانان در اروپا و آلمان نباشیم.

نخست وزیر تركیه در ادامه سخنان خود از اینكه ساختمان سفارتخانه كشورش بعد از 100سال به مكان اصلی خود بازگشته ابراز خشنودی كرد و گفت: زمین این ساختمان از زمان امپراطوری عثمانی خریداری شده بود و بسیار خوشحالم كه نمایندكی سیاسی تركیه در آلمان امروز بار دیگر در مكان اصلی خود استقرار یافته است.

اردوغان در بخش دیگری از سخنان خود ملحق شدن تركیه به اتحادیه اروپایی را هدف اصلی كشورش عنوان كرد و افزود: متاسفانه به دلایل سیاسی این هدف بزرگ ما تاكنون محقق نشده است.

نخست وزیر تركیه همچنین در تشریح سیاست خارجی دولت خود،مواضع آن را تنها مختص خاورمیانه ندانسته و گفت: دیپلماسی سیاسی ما در بالكان، قفقاز و آسیای مركزی نیز فعال بوده و مهمترین هدف مورد نظر ما در این راه حفظ صلح و امنیت است.

وزیر امورخارجه آلمان نیز طی سخنانی در این مراسم بر گسترش روابط برلین - آنكارا تاكید كرد و از تركیه به عنوان یك كشور قدرتمند كه در معادلات منطقه ای و حتی جهانی نقش تاثیر گذاری دارد، نام برد.

گیدو وستروله،در ادامه بر مبارزه با تفكر راست افراطی و اقداماتی كه در راستای خارجی ستیزی در آلمان انجام می شود تاكید كرد.

وی افزود: آلمان با تركیه رابطه بسیار خوبی دارد كه حوزه آن نه تنها روابط سیاسی بلكه روابط عاطفی و اجتماعی را نیز در برمی گیرد و باید به این نكته هم توجه داشته باشیم كه میلیونها ترك امروز در آلمان زندگی می كنند.

وستروله همچنین به گفت و گو های راهبردی دو كشور اشاره كرده و یك بعد از آن را تبادل آموزشی بین جوانان دو كشور دانست.

وزیر امور خارجه آلمان در ادامه سخنان خود در این مراسم بر نزدیكی هرچه بیشتر اتحادیه اروپا با تركیه و از سرگیری دوباره مذاكرات برای ملحق شدن تركیه به اتحادیه اروپایی ابراز امیدواری كرد.

وستروله همچنین همكاری نزدیك بروكسل - برلین و آنكارا را مورد اشاره قرار داد و افزود: تركیه شریك تنگاتنگ آلمان در رابطه با تحولات جهان عرب بویژه در رابطه با وضعیت وخیم سوریه است.

وزیر خارجه آلمان بار دیگر از تركیه به عنوان شریك آلمان در ناتو نام برد و گفت كه برلین در كنار آنكارا خواهد بود.

اروپام** 2051** 1701