تهران- دبيرسنديكاي صنعت برق ايران گفت:ممنوعيت صادرات محصولات فولادي از قبيل سيم و كابل اجراي پروژه هاي برون مرزي صنعت برق را با مشكل مواجه مي كند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سندیكای صنعت برق ،'حمیدرضا صالحی' با اشاره به دستورالعمل ممنوعیت صادرات 52 قلم كالا افزود: سندیكای صنعت برق تا پیش از این پیگیری های گسترده ای برای كاهش میزان صادرات مس و آلومینیوم خام داشته است چرا كه این فلزات جزو اصلی ترین مواد اولیه برای ساخت تجهیزاتی مانند سیم و كابل، تابلو، ترانسفورماتور وغیره محسوب می شوند.

وی با اشاره به ضرورت كاهش صادرات مواد خام و تبدیل آن به فراورده با هدف ایجاد ارزش افزوده گفت: اگر مواد اولیه ارزان تر از قیمت های جهانی در اختیار بخش تولید قرار گیرد،تولید كنندگان داخلی قادر خواهند بود تولیدات و تجهیزات خود را با بهایی ارزان تر به بازارهای بین المللی ارائه داده و میزان صادرات غیرنفتی را افزایش دهند .

دبیر سندیكای صنعت برق اضافه كرد:فروش آلومینیوم و مس به تولیدكنندگان داخلی با قیمتی بالاتر از نرخ جهانی این فلزات، صدمات جبران ناپذیری به تولید كنندگان وارد كرده است.

به گفته صالحی ، در حالی كه بهای جهانی آلومینیوم برای هر تن یكهزار و 900 دلار است ، در ایران بهای هر كیلوگرم از این كالا 9 هزار و 100تومان تعیین شده كه با دلار بیش از چهار هزار و 500 تومانی قابل

تسعیر است.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینكه دستورالعمل ممنوعیت صادرات 52 قلم كالا می تواند صدور مواد خام را متوقف كند ،افزود: بر اساس بند 33 این بخشنامه صادرات محصولات فولادی از قبیل كابل های هوایی و سازه های فلزی كه در دكل های انتقال نیرو و پست های فشار قوی مورد استفاده قرار می گیرد هم با مشكل مواجه می شود.

بر اساس اظهارات صالحی با توجه به ممنوعیت صدور محصولات فلزی، عملا تامین كابل های هوایی و سازه های فلزی مورد نیاز برای پروژه هایی كه در كشورهایی مانند ارمنستان، پاكستان، عمان، عراق وغیره در حال اجراست، غیر ممكن شده است.

صالحی، لغو ممنوعیت صدور محصولات فولادی را اصلی ترین درخواست این تشكل برای پیشبرد اهداف صادراتی شركت های عضو سندیكای برق اعلام كرد و افزود: نباید از صدور كالای ساخته شده كه برای كشور ارزاوری دارد،جلوگیری كرد.

اقتصام(1)**2021**1601