گناوه – كارشناس مسوول تغذيه شبكه بهداشت ودرمان گناوه گفت: با توجه به اين كه همه كودكان در سنين ابتدايي زندگي از سلامت كامل برخوردار نيستند بايد بموقع در شناسايي كودكاني كه دچار اختلالات تكاملي مي شوند، اقدام كرد.

به گزارش ایرنا، زینب خرم آبادی روز چهارشنبه در كارگاه آموزشی پایش رشد كودكان ویژه مادران دارای كودك دچار سوء تغذیه افزود: برخی از كودكان در بدو تولد و برخی نیز در زمان رشد دچار اختلالات تكاملی می شوند كه باید این روند شناسایی تا در رفع درمان آن بموقع تلاش شود.

وی اظهاركرد: شناسایی بموقع این اختلالات باعث خواهد شد تا جامعه پاینده و سالم بماند.

كارشناس مسوول تغذیه شبكه بهداشت ودرمان گناوه افزود: سوء تغذیه به صورت كم وزنی، لاغری و كوتاهی قد در كودكان زیر شش سال و كمبود ریزمغذی ها بویژه ید، آهن، كلسیم، ویتامین A و D در برخی از مناطق كشور به عنوان یك مشكل عمده مطرح است.

وی گفت: كمبودهای تغذیه ای عوارض متعددی از جمله اختلال رشد جسمی و تكامل مغزی، كاهش بهره هوشی، كاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی، افزایش موارد ابتلا به بیماری ها و پوكی استخوان و درنهایت كاهش توانمندی های ذهنی و جسمی افراد به دنبال دارد كه سبب به مخاطره انداختن توسعه اجتماعی و اقتصادی جامعه می شود.

خرم آبادی افزود: برنامه ریزی به منظور فرهنگ سازی صحیح و آموزش همگانی تغذیه برای ارتقای سلامت جامعه و كاهش روند بیماری های غیرواگیر از اهمیت والایی برخوردار است.

وی گفت: دراین ارتباط باید به اهمیت تغذیه صحیح از دوران كودكی توجه ویژه نشان داد.

شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قراردارد. ك/2

637/539