دكترسیدمحسن حسامی ، روزجمعه درگفت وگو با ایرنا اظهارداشت: مصرف سیگار به علت ترشح نفتالین به داخل ادرار، مصرف تریاك و تماس با مواد شیمیایی، رنگ سازی ولاستیك سازی ازعوامل دخیل درایجاد این سرطان است.
وی شایعترین علامت سرطان مثانه را وجود خون (بدون درد) درادرارعنوان كرد و افزود: درصد اندكی از بیماران از علائم تحریكی مانند تكرر، سوزش و فوریت ادرارشكایت میكنند.
این عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشكی فسا، وجود خون در ادرار را از شایع ترین یافتههای آزمایشگاهی برای تشخیص این بیماری عنوان كرد.
وی ادامه داد: بسته به اندازه تومور، احتباس ادراری و كم خونی نیز مشاهده می شود.
این متخصص جراحی كلیه و مجاری ادراری گفت:بررسی آزمایشگاهی یا سیتولوژی سلولهای جدا شده از بافت مثانه به داخل ادرارمفید است و میتوان از آن برای غربالگری افراد با ریسك بالا و ارزیابی پاسخ به درمان استفاده كرد.
به گفته وی برای اثبات سرطان مثانه ازمشاهده داخل مثانه (سیستوسكوپی) و نمونهبرداری استفاده میشود.
حسامی بیان كرد:اتساع كلیه به دنبال انسداد حالب با پیش آگهی بدی همراه است.
وی اهمیت اصلی سی تی اسكن و ام آر آی به منظور بررسی توسعه تومور یا تهاجم توموربه مثانه وخارج ازبافت مثانه است و افزون براین درتعیین روش درمانی بسیار موثراست.
این جراح كلیه اظهارداشت: با توجه به اندازه ، تعداد و میزان بدخیمی تومور، نوع و شیوه درمان آن نیز متفاوت است.
حسامی ادامه داد:سرطان سطحی مثانه را میتوان با تراشیدن تومورازراه پیشابراه (TUR) و متعاقب آن شیمی درمانی یا ایموترتراپی (تقویت كننده سیستم دفاعی بدن علیه تومور) داخل مثانهای درمان كرد.
این متخصص جراحی كلیه و مجاری ادراری گفت:تومورهای سطحی كوچك و درجه پایین بدخیمی را با TUR و پیگیری تحت درمان قرار میدهند.
به گفته وی هرچه اندازه، تعداد و درجه تومور و گسترش آن بیشترباشد، برای درمان بیمار از روش هایی ازجمله پرتو درمانی، شیمی درمانی سیستمیك و برداشتن مثانه استفاده می شود.
شهرستان فسا در فاصله 130كیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است./3
7375 /679
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۸
شيراز- متخصص جراحي كليه و مجاري ادراري دانشگاه علوم پزشكي فسا گفت:سرطان مثانه ، شايع ترين بيماري دستگاه ادراري است كه درمردان سفيد پوست بالاي 60 سال شيوع بيشتري دارد.