رييس اداره پيوند و بيماري هاي خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي كرمان، گفت: اين استان در زمينه پيوند كبد از بيمار مرگ مغزي به فرد زنده در شمار استان هاي موفق كشور محسوب مي شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی كرمان، 'مهدیه دلیلی' افزود: تا سال گذشته این استان به عنوان دومین قطب پیوند كبد در كشور به شمار می رفت.

وی اظهارداشت: آمار پیوند كبد سال جاری در دانشگاه تهران به دلیل اینكه استان های همجوار را زیر پوشش دارد، بالاتر است.

دلیلی، نخستین پیوند كبد از جسد به فرد زنده در استان كرمان را در 15 آذرماه سال 88 عنوان كرد و افزود: همچنین نخستین پیوند كلیه در این استان، هفتم مرداد ماه سال 85، انجام شد.

وی بیان كرد: تاكنون 22 مورد پیوند كبد و 114 پیوند كلیه از بیمار مرگ مغزی به فرد نیازمند عضو در استان كرمان انجام شده است.

مسوول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشكی كرمان، همچنین اظهار امیدواری كرد، با فعالیت هایی كه در این دانشگاه در حال انجام است تا سال 92 بخش پیوند قلب نیز در استان راه اندازی شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینكه در استان كرمان دانشگاه های علوم پزشكی جیرفت، بم و رفسنجان وجود دارد، واحد شناسایی پیوند اعضا شامل رضایت گیری و اطلاع رسانی در این دانشگاه ها فعالیت می كند.

وی گفت: این دانشگاه زیر مجموعه واحد فراهم آوری و پیوند(OPU) در دانشگاه علوم پزشكی كرمان هستند.

وی بیان كرد: دانشگاه علوم پزشكی جیرفت در سال جاری فعالیت زیادی داشت به گونه ای كه چهار مورد رضایت گیری و اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی از این شهرستان انجام شد.

مسوول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشكی كرمان، گفت: موارد مرگ مغزی در كهنوج و جیرفت بیشتر از این بود اما خانواده ها رضایت نمی دادند.

وی اظهار داشت: سابقه هماهنگی برای اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشكی رفسنجان به چهار سال قبل برمی گردد كه در این زمینه فعالیت های خوبی انجام شده است.

وی اظهار امیدواری كرد، دانشگاه علوم پزشكی بم نیز در این زمینه از سال جاری فعال تر شود.

دلیلی، در مورد روند اهدای عضو در استان كرمان، گفت: در شهر كرمان ارتباط مردم و همكاری آنان خوب است و خانواده های بیماران مرگ مغزی با رغبت، اهدای عضو را انجام می دهند.

وی ادامه داد: در سطح توابع و شهرستان هایی كه موارد مرگ مغزی اتفاق می افتد در زمینه رضایت گیری ضعیف هستیم.

وی بیان كرد: هر چه از مركز استان فاصله داشته باشیم در رضایت گیری از خانواده های بیمار مرگ مغزی مشكل داریم.

مسوول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشكی كرمان، تصریح كرد: با انجام برنامه های فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو شاهد افزایش میزان رضایت دهی خانواده های بیماران مرگ مغزی خواهیم بود.

وی گفت: در حال حاضر خانواده های 60 درصد از بیماران مرگ مغزی اعضای عزیز از دست رفته خود را اهدا می كنند.

وی صدور كارت های اهدای عضو را یك فرهنگ سازی در این زمینه عنوان كرد و گفت: تاكنون حدود هفت هزار كارت اهدا عضو صادر شده است.

وی اظهار داشت: ضریب هوشی در بیمار مرگ مغزی سه به پایین است.

دلیلی، با تاكید بر اینكه باید میان مرگ مغزی و كما تفاوت گذاشت، گفت: احتمال برگشت به زندگی در بیماری كه دچار كما می شود وجود دارد درحالی كه در بیمار مرگ مغزی این گونه نیست.

وی اظهار داشت: گرفتن نوار مغزی ملاك تایید مرگ مغزی فرد است كه پس از رضایت گیری از خانواده بیمار مرگ مغزی، انجام می شود.

وی گفت: برای بیماران دچار مرگ مغزی دو نوار مغز گرفته می شود و متخصص مغز و اعصاب، متخصص بیهوشی، جراح مغز و اعصاب و یك متخصص داخلی و در نهایت نماینده پزشك قانونی مراحل فوق را برای مرگ مغزی بیمار تایید می كنند.

دلیلی، نقش رسانه ها را در رضایت گیری و اهدای عضو از بیمار مرگ مغزی به بیماران نیازمند، مهم و اساسی دانست و گفت: تاكنون این نقش از سوی رسانه های استان مورد توجه قرار گرفته است.ك/1

7433/8154/2624