ايلام- كارشناس تغذيه مركز بهداشت شهرستان ايلام گفت: كاهش مصرف نمك، پيشگيري از بيماري هاي قلبي را امكان پذير مي كند.

'سمیه سعیدی' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مصرف زیاد نمك و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی عروقی است.

وی ادامه داد: برای پپیشگیری از افزایش فشارخون و بیماری های قلبی باید میزان نمك هنگام پخت غذا كاهش داده شود و برای اجتناب ازمصرف بی رویه نمك، بر سرسفره از نمكدان استفاده نشود.

وی اظهار كرد: برای بهبود طعم غذا و كاهش مصرف نمك در هنگام تهیه غذاها به جای نمك از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و... استفاده شود.

وی افزود: غذاهای كنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمك هستند به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی را محدود كرده و مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، انواع فرآورده های غلات حجیم شده (پفك، چاكلز،...) چیپس، خیارشور و كلم شور، ماهی دودی، سوسیس وكالباس را كاهش دهید.

سعیدی، جوش شیرین را نیز یكی از منابع نمك دانست و گفت: جوش شیرین دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثر نمك) است كه كه ممكن است برای ورآمدن و پف كردن انواع نان و كیك به كار رود بنابراین در افرادی كه به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمك دارند، مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.ك/3

534/7177