به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، رییس چهارمین دوره مسابقات ملی رباتیك خوارزمی در مراسم افتتاحیه این مسابقات گفت: در چند دهه اخیر در كشورهای صنعتی برگزاری چنین مسابقات در دانشگاهها تبدیل به یك الگو شده است كه در ایران نیز شناخته شدهترین آنها مسابقات ربوكاپ است.
دكتر 'رضا صفابخش' ادامه داد: دانشجویان در دو دههای كه از برگزاری این مسابقات در كشور میگذرد، حضور چشمگیری داشتهاند و دانش فنی و مهارتی قابل توجهی نیز كسب كردهاند.
وی مهمترین انگیزه دانشگاه صنعتی امیركبیر از برگزاری این مسابقات را یافتن راه حل برای مسائل بومی عنوان كرد و گفت:باید مسابقات مناسبی تعریف كرد و در تعریف آن صنعت باید درگیر شود. مسابقات باید به گونه ای باشد كه با همراهی صنعت توام شود.
رییس مسابقات ملی رباتیك خوارزمی با اشاره به این كه این مسابقات یك فضای با نشاط علمی برای دانشجویان فراهم میكند درباره نخستین جشنوارهی رباتیك و هوش مصنوعی امیركبیر نیز گفت: امسال اولین سالی است كه هوش مصنوعی مطرح شده است. بخش مهمی از كار رباتیك به هوش مصنوعی باز می گردد و روش هایی كه هوش مصنوعی به كار گرفته می شود این امكان را می دهد كه كارهای جذابی انجام شود.
وی ادامه داد: امروزه هوش مصنوعی از ملزومات پیشرفت در هر حوزهی علمی و صنعتی به شمار میآید چنانچه در كشورهای صنعتی در هر كدام از بخشهای صنایع بزرگ از هوش مصنوعی استفاده میشود.
صفابخش به استفاده از هوش مصنوعی و رایانشی در صنایع دفاعی اشاره كرد و گفت: در كشورهای پیشرفته این صنعت در حال هوشمند شدن هر چه بیشتر است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر امروز با جهان الكترونیك مواجه هستیم كه برای مشكلات زندگی راه حلهای بسیاری ارائه داده است اما جهان الكترونیك در كنار این راه حلها مشكلاتی مانند تقلب و تعیین هویت دارد و این نشانگر ضرورت توجه بیش از پیش به هوش مصنوعی است.
رییس چهارمین دوره مسابقات ملی رباتیك خوارزمی افزود: صنعت در شرایط كنونی باید بیشتر به هوش مصنوعی بیاندیشد كه این جشنواره زمینهای را برای فعالیت مشترك دانشگاه و صنعت بر روی این موضوع فراهم كرده است.
صفا بخش ادامه داد: همچنین در این دور از مسابقات اولین كنگره علمی- صنعتی رباتیك و هوش مصنوعی امیركبیر برگزار می شود كه در جریان آن چند كارگاه آموزشی برگزار می شود.
وی با اشاره به این كه موضوعات این مسابقات و كنگره تا حدودی با همراهی صنایع انتخاب شده است، اظهار كرد: در كنار این دو برنامه یك بخش فن بازار نیز در نظر گرفته شده تا از سوی صنایع مشخص شود كه چه طرحهای مناسبی در زمینهی هوش مصنوعی انجام شده و یا چه نیازهایی در این زمینه وجود دارد.
وی تاكید كرد: دانشگاه صنعتی امیركبیر از هم اكنون برای هر چه باورتر كردن این بخش و ارتباط بیشتر با صنعت برای دوره سال آینده تلاش میكند.
رییس چهارمین دوره مسابقات ملی رباتیك خوارزمی گفت: این دور از مسابقات با لیگهای رباتهای امدادگر، رباتهای پزشكی، رباتهای شهری، رباتهای انساننما، رباتهای سرویسرسان، رباتهای دریایی، رباتهای پرنده، رباتهای مینیاب، انباردار و نمایشی در دانشگاه صنعتی امیركبیر برگزار میشود.
صفابخش در مورد نخستین دوره مسابقات هوش مصنوعی امیركبیر نیز گفت: این مسابقات نیز با لیگهای تایید هویت از طریق دست خط فارسی، تشخیص حالت چهره انسان، شناسایی رسته اشیاء، شناسایی صحنههای محیط باز و بسته، تشخیص و ردگیری توپ در زمین فوتبال، كشف تقلبهای بانكی و بهینهسازی در محیط های پویا در دانشگاه امیر كبیر در حال اجراست.
علمی(3)**2038**1544
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۲
تهران- اولين جشنواره رباتيك و هوش مصنوعي اميركبير و چهارمين دوره مسابقات ملي رباتيك خوارزمي روز سه شنبه در دانشگاه صنعتي امير كبير آغاز شد.