دكتر 'یونس نوراللهی' عضو هیات علمی دانشكده علوم و فنون دانشگاه تهران روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: سیستم فتوولتائیك یا سلولهای خورشیدی سیستمی است كه انرژی خورشیدی را به انرژی الكتریسیته تبدیل می كند. استفاده از این سیستم ها علاوه بر حفظ محیط زیست موجب كاهش استفاده از سوخت های فسیلی می شود.
وی خاطرنشان كرد كه سیستم فتوئوولتائیك حرارتی به معنای تولید همزمان حرارت والكتریسیته است . این سیستم دارای ولتاژ بالاست تا بتوان حرارت بیشتری را تولید كرد.
وی افزود: از این سیستم در بدنه و كانال های ساختمان استفاده می شود و مبنای این سیستم استفاده از سلول خورشیدی است و با استفاده از آن می توان همزمان باتامین برق ساختمان تهویه و گرمایش ساختمان را انجام داد.
نوراللهی گفت : این سیستم در هر منطقه از جمله مناطق كویری تا مناطق مرطوب كاربرد دارد.
عضو هیات علمی دانشكده علوم فنون دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: در حال حاضر طرح استفاده از سیستم فتوولتائیك در شرایط آزمایشگاهی آماده شده است . در این سیستم دستگاه مجهز به یك دیتالاگر 18 كاناله و تشعشع سنج خورشیدی استفاده شده است .
به گفته وی در حال حاضر پژوهشگاه صنعت نفت متقاضی استفاده از این سیستم است و تفاوت این سیستم با نمونه های قبلی در تامین آب خنك در كنار هوای گرم و تامین برق است.
علمی(4)**9190** 1581
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۴
تهران- محققان دانشكده علوم و فنون دانشگاه تهران موفق به ساخت سيستم توليد همزمان حرارت و الكتريسيته شدند . با استفاده از اين سيستم( فتوولتائيك ) به صورت همزمان مي توان با تامين برق ، آب خنك در كنار هواي گرم توليد كرد.