ساري - جمعي از شهروندان سيلزده فريدونكنار خواستار همكاري مسوولان براي رفع مشكلاتشان شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، بارندگی شدید پنجشنبه هفته گذشته سبب پس زدن آب رودخانه

' نمازرود ' شد و خسارت زیادی به مردم شهر فریدونكنار بویژه در مناطق فرم ، ولیعصر ، سوته ، حیدر كلا و ملاكلا وارد كرده است.

' علی آق لری ' ، یكی از شهروندان فریدونكناری روز یكشنبه به خبرنگار ایرنا گفت : دو هفته پیش ازدواج و زندگی جدیدم را آغاز كردم ، ولی با سر ریز شدن نمازرود و طغیان آب ، تمامی وسایل زندگی و جهیزیه همسرم در آب فرو رفت و بسیاری از این امكانات دیگر قابل استفاده نیست.

او با انتقاد از برخی از مسوولان ارشد شهرستانی و استانی ، افزود : اگر خاكریزهای سد لاستیكی فریدوكنار تخریب و نمازرود هم لایروبی می شد امروز با بارش باران و جاری شدن سیل در منازل مردم ، این همه خسارت با توجه به تورم و فشارهای اقتصادی، به شهروندان وارد نمی شد.

این شهروند فریدونكناری گفت : فرماندار فریدونكنار نخستین دقایق بامداد پنجشنبه از روستای ' سوته ' فریدونكنار بازدید كرد ، ولی اگر رفع مشكلات مردم مورد پیگیری قرار نگیرد قطعا این بازدید ها هیچ گونه فوایدی برای مردم سیلزده و خسارت دیده نخواهد داشت.

یك معلم بازنشسته ساكن خیابان ولیعصر فریدونكنار هم به خبرنگار ایرنا گفت : از روز پنجشنبه كه روان آب رودخانه وارد منزلم شد ، همچنان وجود دارد و تاكنون به رغم تماس با مسوولان و نهادهای مختلف هیچ اقدامی برای تخلیه آب انجام نداده اند.

' علی حسینی ' افزود : هم اكنون نه تنها منزل من بلكه منازل همسایگانم هم به همین صورت مملو از آب و گل و لای است و كسی به داد ما نمی رسد.

رییس شورای اسلامی روستای سوته هم گفت : منازل حدود 70 خانوار در این روستا دچار آبگرفتگی شد و به این واحدهای مسكونی حدود 40 درصد خسارت وارد شد.

'محمدرضا رشیدی ' خسارت وارد شده به بخش های مختلف روستای سوته را حدود پنج میلیارد ریال برآورد كرد و افزود : گروهی از بسیجیان پایگاه شهدای گمنام ازباران از همان لحظه های نخست طغیان رودخانه برای امدادرسانی به مردم منطقه اقدام كردند كه خوشبختانه عملكرد خوبی را ارائه دادند.

همچنین در پی بارندگی شدید روز پنجشنبه در فریدونكنار و تجمع آب های سطحی در رودخانه مركز شهر ، رییس شورای اسلامی شهر فریدونكنار از تاخیر یك ساله طرح آب منطقه ای و اثرات سوء ناشی از آن انتقاد كرد و نسبت به نبود مدیریت در ساخت دیواره های سد لاستیكی هشدار داد.

' فرهاد برادران ' به خبرنگار ایرنا گفت : نزدیك به چهار سال از آغاز ساخت سد پلاستیكی فریدونكنار می گذرد و طولانی شدن بهره برداری از آن ، مشكلات زیادی را برای شهروندانی كه ساكن این منطقه هستند ، به وجود آورده است.

وی افزود : بارندگی روز پنجشنبه سبب پس زدن آب رودخانه نماز رود شد و خسارت زیادی به منازل شهروندان و مغازه داران خیابان ولی عصر (عج) وارد كرد.

او ادامه داد : شب گذشته در نشستی ، نماینده مردم بابلسر و فریدونكنار مبلغ یك میلیارد ریال اعتبار برای تكمیل سد لاستیكی تخصیص دادند ، سدی كه ساخت آن از چهار سال پیش آغاز شد و هنوز به پایان نرسیده است.

برادران گفت : با كمك نیروهای امدادی شهرداری آب هایی كه وارد منازل مردم و معابر شده در حال فروكش است ، ولی مردم انتظار دارند كه خسارات وارد شده از سوی مسوولان جبران شود.

وی افزود : هر ساله باید لایروبی 10 رودخانه ای كه از دل شهر فریدونكنار می گذرد ، با بودجه اختصاصی انجام شود ، ولی شهرداری با توجه به توان مالی اندك تنها قادر است بخشی از رودخانه ها را لایروبی كند.

رییس شورای اسلامی شهر فریدونكنار گفت : سنگریزه های معادن آمل از طریق رودخانه ها به فریدونكنار كشانده می شود و خسارت های زیادی بر جای می گذارد.

فرماندار فریدونكنار هم به خبرنگار ایرنا گفت : پس از بارندگی و جاری شدن سیلاب در سطح شهرستان ، شاهد آبگرفتگی تعداد زیادی از روستاهای از جمله كردگر ، سوته ، حیدركلا ، ملاكلا ، اوكسر و اسلام آباد و نیز مناطق شهری بویژه منطقه ولیعصر بودیم كه بر اثر آن بیش از 600 خانوار با آبگرفتگی در درون منازل ، حیاط و باغ ها دچار مشكل و خسارت شدند.

' علی قاسمی ' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در پی آبگرفتگی مناطق روستایی و شهری ، بخشی زیادی از لوازم منزل مردم از جمله یخچال ، تلویزیون ، آبگرمكن ، برنج ، خوراك دام و سایر اسباب و اثاثیه منزل به همراه پرندگان خانگی از جمله مرغ و اردك از بین رفت و در این بخش دستكم 25 میلیارد ریال به مردم خسارت وارد شد.

وی ادامه داد : فرمانداری فریدونكنار ساعت 12 شب ، بعد از آبگرفتگی ساختمان های مسكونی بلافاصله با تشكیل تیم های امداد و نجات با توربین ها و لجن كش ها به كمك سیلزدگان شتافت.

فرماندار فریدونكنار ، افزایش حجم بارندگی و آبگرفتگی معابر ، سرریز شدن آب رودخانه های آمل و بابل و روان شدن آن به سمت فریدونكنار ، لایروبی نشدن رودخانه ها و تخصیص ندادن بموقع اعتبار برای تكمیل سد لاستیكی را از جمله عوامل بروز آبگرفتگی در این شهرستان دانست.

وی با اشاره به اینكه در رایزنی های مختلف از مدیرعامل آب منطقه ای مازندران خواستار قطع آب های بالادست از جمله رودخانه هراز به شهرستان فریدونكنار شد ، گفت : ادامه گشایش آب رودخانه هراز خطری جاری شدن سیل در این شهرستان را به دنبال دارد.

قاسمی با اشاره به اینكه هم اكنون برخی از معابر با كمك نیروهای امدادی بازگشایی شده است ، بیان كرد : همچنان رودخانه ها ، آببندان ها و تمامی مزارع فریدونكنار پر از آب است و دیگر این شهرستان گنجایش پذیرش آبها را ندارد.

فرماندار فریدونكنار با ابراز نگرانی از وضعیت آبگرفتگی در این شهرستان ، هشدار داد : تا 24 ساعت آینده با كم ترین بارش باران ، احتمال جاری شدن سیلاب و بروز مشكلات زیاد برای مردم در این شهرستان دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به اینكه چندین بار به مردم منطقه برای تخلیه منازل هشدار داده شد ، گفت : متاسفانه مردم براین باورند كه هنوز آب رودخانه ها بالا نیامده و در صورت نزدیك شدن سیلاب اقدام به ترك منازل مسكونی خواهند كرد.

او ادامه داد : دهانه های دریا برای فروكش كردن آب در داخل شهرستان بازگشایی شده است تا احتمال خطر طغیان رودخانه ها نیز كاهش یابد.

فرماندار فریدونكنار گفت : لازم است تا بیل میكانیكی چرخ زنجیری وارد این شهر شود تا بتواند ماسه هایی را كه در دهانه پل ' میلاد ' انباشته شده ، استخراج كند.

وی با بیان اینكه نیروهای مردمی ، بسیج و هلال احمر آماده خدمات رسانی به مردم این شهرستان هستند ، افزود : همواره بر رویكرد پشگیری برای جلوگیری از بروز حوادث احتمالی تاكید می شود.

قاسمی با انتقاد از شركت آب منطقه ای مازندران ، گفت : 9 ماه از زمان تعیین شده برای بهره برداری از سد لاستیكی فریدونكنار می گذرد و با وجود اینكه تاكنون بیش از 10 میلیارد ریال برای این سد هزینه شده ولی هنوز در مرحله نصب توربین قرار دارد.

وی افزود : فرمانداری تاكنون چند بار درخواست كرده است كه با تخصیص اعتبار لازم این سد در فوری ترین زمان ممكن بهره برداری شود تا بیش از این مردم هنگام بارندگی دچار مشكل نشوند ولی هیچ توجهی به این پیشنهادات نشده است.

فرماندار فریدونكنار گفت : در نامه ای كه بیستم مهر امسال برای مدیرعامل آب منطقه ای مازندران ارسال كردم ، نسبت به خطر جاری شدن سیلاب و تهدیدی كه از این ناحیه متوجه جان و اموال مردم شهرستان است ، هشدار دادم ، ولی تعلل در بهره برداری از سد لاستیكی سبب شده است تا مردم همچنان با هر بارندگی دچار خسارت و مشكل شوند.

وی افزود : در ضمن تعلل در بهره برداری از سد خطر تخریب خود سد لاستیكی را هم در پی دارد كه در نامه ام به شركت آب منطقه ای به آن اشاره كردم.

فرماندار فریدونكنار لایروبی پرشتاب رودخانه های این شهرستان را با تامین اعتبار در یك نشست اضطراری از مسوولان استانی خواستار شد.ك/4

7328/1654