به گزارش روز دوشنبه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی ، دكتر 'محمود نبوی' افزود: بیماری آنفلوانزا یك عفونت حاد ویروسی دستگاه تنفسی است كه در صورت سالم و فعال بودن سیستم ایمنی فرد مبتلا، عوارض بیماری پس از چند روز تخفیف یافته و بهبودی كامل حاصل می شود.
وی ادامه داد: این بیماری در افراد مبتلا به بیماری های مزمن و نقص ایمنی و در موارد همه گیری، عوارض شدیدتر و مرگ و میر بیشتری به همراه دارد.
معاون مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، آبریزش از بینی و چشم، اسهال، حالت تهوع و درد در نواحی گلو و شكم را از دیگر علایم بیماری آنفلوانزا برشمرد و افزود: موارد خفیف آنفلوانزا شبیه سرماخوردگی است.
نبوی گفت: افراد باید با مشاهده این علایم به پزشك متخصص مراجعه كرده و واكسن آنفلوانزا را دریافت كنند.
وی درباره انتقال این بیماری نیز اظهار داشت: ویروس مولد آنفلوانزا از طریق ترشحات تنفسی (حلق و بینی) طی سرفه و عطسه انتقال می یابد و این ویروس علاوه بر انسان، پرندگان و حیوانات دیگر را نیز مبتلا می كند.
نبوی، رعایت بهداشت فردی و عمومی را از جمله اصول پیشگیری از انتشار ویروس آنفلوانزا برشمرد و گفت: شست و شوی مرتب دست و صورت با آب و صابون به ویژه پس از برخورد با فرد بیمار، پوشاندن دهان و صورت هنگام سرفه و عطسه، اجتناب از تماس با دیگران هنگام بیماری و استراحت و نوشیدن مایعات گرم به میزان كافی هنگام بیماری می تواند از انتقال این بیماری به دیگران جلوگیری كند.
اجتمام(1)**9185 ** 1569
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۳
تهران - معاون مركز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: بيماري آنفلوانزا اغلب به طور ناگهاني و با سر درد و درد عضلاني آغاز شده و به دنبال آن تب و لرز، درد مفاصل، بي اشتهايي و كسالت بروز مي كند.