به گزارش ایرنا، چهارشنبه هفته گذشته تیم های سایپا و شهرداری ارومیه ششمین مسابقه خود را در رقابت های این فصل لیگ برتر برگزار می كردند. احسن الله شیركوند لیبروی ارومیه ای ها مدام مشغول اعتراض به عملكرد داوران خط بود و این اعتراضات او باعث شد تا مسعود یزدان پناه داور اول مسابقه این بازیكن را با كارت زرد جریمه كند.
شیركوند كه تحمل اخطار داور را نداشت با عصبانیت به سوی او حمله كرد و با كشیدن پای داور او را از سكوی خود پایین كشید و اگر دخالت بازیكنان و مربیان دو تیم نبود مشخص نبود كه چه اتفاقی برای داور مسابقه می افتاد. زمانی كه هم تیمی های شیركوند، او را از داور دور می كردند مجبور بودند دهان او را هم ببندند تا مبادا فحاشی های او به گوش بقیه برسد و كار را خراب تر از این كند.
پس از این اتفاق، سازمان لیگ فدراسیون والیبال بلافاصله حكم به محرومیت شیركوند از حضور در مسابقات تا اطلاع ثانوی داد و قرار شد جلسه كمیته انضباطی برای رسیدگی به این امر دوشنبه برگزار شود.
پیش از برگزاری این جلسه، این نگرانی وجود داشت كه كمیته انضباطی یك بار دیگر با یك رای نه چندان قاطع این موضوع را فیصله دهد. اتفاقی كه بارها و بارها در مورد اتفاقات مشابه در والیبال ایران از سوی فدراسیون سابقه داشته و در مقابل بی انضباطی ها ترجیح به نادیده گرفتن بوده است.
علی فرخی رییس كمیته انضباطی در پاسخ به این سوال كه آیا فكر نمی كنید تكرار چنین اتفاقاتی به دلیل اهمال این كمیته در صدور آرای سنگین در مقابل بد اخلاقی ها و بی انضباطی ها باشد؟ گفت: 'ما ابزاری به غیر از مجازات مجرمین در اختیار نداریم و با مجازات هم كه نمی توان جامعه را اصلاح كرد. نیاز به فرهنگ سازی داریم كه آن هم خارج از وظایف كمیته انضباطی است.'
روز دوشنبه جلسه كمیته انضباطی برگزار شد و شیركوند فقط به دو جلسه محرومیت قطعی، دو جلسه محرومیت تعلیقی و پرداخت ده میلیون تومان جریمه نقدی محكوم شد.
فرخی پس از صدور این رای گفت: سنگین ترین رای این چند سال كمیته انضباطی برای احسن الله شیركوند صادر شد و تا به حال برای كسی چنین جریمه ای را صادر نكرده بودیم.
ظاهرا 'سنگین ترین رای تاریخ ' نشانه عادلانه بودن یك تصمیم نیز محسوب می شود.
جالب اینجاست كه پس از صدور این رای شیركوند هم مدعی شد: 'كار من در جوامع ورزشی مشخص بود و همه می دانستند من این كار را انجام دادم، ولی متاسفانه بعضی از روزنامه نگاران و خبرگزاری ها به این كار دامن زدند و این باعث شد كه من را مقابل فدراسیون قرار دهند.'
تا همین جا هم همه از وقوع این اتفاقات و این اظهار نظرها متحیر بودند تا اینكه رییس فدراسیون والیبال همه را شگفت زده كرد. محمدرضا داورزنی در حاشیه مراسم سوگواری سالار شهیدان در كمیته ملی المپیك گفت: 'این طور نبوده كه شیركوند به داور حمله كند و قصد كتك كاری داشته باشد. شرایط سكو نامناسب بوده اما به هیچ وجه كارش درست نیست. امیدوارم این برخوردها تكرار نشود. شما مطبوعات نگران این مسائل نباشید. مطالب این طوری كه مطرح شده نیست.'
مشخص نیست رییس فدراسیون والیبال چه تصوری از درك و شعور مخاطبین سخنان خود دارد و چرا از رسانه ها می خواهد نگران اقدام یك بازیكن به كتك زدن داور نباشند؟! وقتی افراد زیادی در سالن مسابقه حضور داشته اند و كل ماجرا را از نزدیك دیده اند، فیلم بازی و حواشی آن ضبط شده و عكس های این اتفاق در سایت فدراسیون والیبال نیز منتشر شده است چگونه می توان مدعی شد كه داور به خاطر مشكل سكو پایین افتاده است؟! اگر حمله شیركوند به داور اتفاق خاصی نبوده است چرا سازمان لیگ بلافاصله حكم به محرومیت او تا اطلاع ثانوی داد؟
اگر همه حاضران در سالن دچار خطای دید شده باشند و گوش هایشان هم اشتباه شنیده باشد، تكنولوژی به كمك آمده است و صدا و تصویری كه از این اتفاق باقی مانده است به خوبی نشان دهنده كل ماجراست و كسی نمی تواند ان را انكار كند.
البته امیدواریم طرح این سوالات از دید رییس فدراسیون والیبال به عنوان ناهمخوانی با منافع ملی، نشر اكاذیب و تشویش اذهان عمومی قلمداد نشود .در چند سال اخیر بارها و بارها در شهرهای مختلف شاهد درگیری ها، فحاشی ها و كتك كاری ها بوده ایم اما همیشه موضع فدراسیون و كمیته انضباطی به سمت نادیده گرفتن مسائل و در نهایت صدور آرای بی تاثیر بوده است.
اگر در آینده در چنین رقابت هابی بازهم یك بازیكن به سوی داور هجوم ببرد مقصر كیست؟ رسانه هایی كه آن را گزارش و تحلیل می كنند یا مسئولانی كه برای كم كردن سر و صدا ترجیح می دهند سیاست 'شتر دیدی ندیدی' را در پیش بگیرند؟
اگر پای صحبت های خیلی از اعضای خانواده والیبال بنشینید، این ادعا را خواهید شنید كه از بداخلاقی هایی كه در فوتبال وجود دارد در والیبال خبری نیست. حال باید این سوال را پرسید كه آیا كسی آخرین باری كه در لیگ برتر فوتبال ایران یك بازیكن قصد كتك زدن داور را داشت به خاطر دارد؟ اگر این اتفاق در فوتبال می افتاد و كمیته انضباطی چنین حكمی صادر می كرد رسانه ها چه واكنشی نشان می دادند كه حالا رییس فدراسیون توقع دارد ما نگران این مسائل نباشیم؟
ورزشی (5) ** 2024
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۱
تهران – محروميت دو جلسه اي براي بازيكني كه به داور فحاشي كرده و قصد كتك زدن او را داشته است، به خودي خود تصميمي بحث برانگيز است اما وقتي رييس فدراسيون واليبال سعي مي كند اين اتفاق را موضوعي پيش پا افتاده جلوه دهد ماجرا جالب تر مي شود.