تبريز - رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي گفت: پژوهش هاي علمي در بخش كشاورزي بدون تجاري سازي ارزشي ندارند.

'مسعود محمدیان'، روز چهارشنبه در نشست بررسی مقدمات شروع كار مركز رشد كشاورزی و منابع طبیعی با ساختار خوشه های فناور، با اشاره به ابعاد تفاهم نامه چهار جانبه برای ایجاد این مركز در تبریز اظهار كرد: موافقت اصولی تاسیس این مركز از وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد كشاورزی دریافت شده است.

وی با اشاره به تنوع موضوع‌های تحقیقاتی در زمینه های كشاورزی و منابع طبیعی در استان اظهار كرد: مركز رشد كشاورزی و منابع طبیعی با ساختار خوشه‌های فناور، همزمان با هفته پژوهش در تبریز به طور رسمی آغاز بكار می كند.

محمدیان، این مركز را مسوول تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی پژوهشگران استان دانست و افزود: دانش آموختگان بخش كشاورزی و صاحبنظران مراكز و شركت های دانش‌بنیان در این مراكز مستقر شده و فرصت بسیار ارزشمندی برای تجاری‌سازی پژوهش‌ها فراهم می‌آید.

رییس سازمان جهادكشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینكه دستاوردهای كشاورزی و منابع طبیعی استان تاكنون قابلیت تجاری‌سازی نداشته و پژوهش های علمی در بخش كشاورزی بدون تجاری سازی ارزشی ندارند، گفت: تبدیل دانش فنی به ثروت با هدف اشتغالزایی و ارتقای معیشت كشاورزان انجام می‌شود و افراد مختلف می‌توانند ایده های مورد نظر خود را به مراكز رشد واحدهای فناور و كشاورزی و منابع طبیعی استان ارایه و آنها را عملیاتی كنند.

وی با بیان اینكه در شرایط حاضر با وجود ظرفیت های بالقوه استان و اعتقاد به نیاز مبرم از طرف مسوولان این حوزه در سطوح ملی و استانی برای وجود یك یا چند مركز پیشرفته علمی چند منظوره كاملا' آشكار و ضروری است ادامه داد: به مراكزی كه بتوانند جوابگوی بخش عمده ای از پرسش های موجود در حوزه كشاورزی و منابع طبیعی بوده و تصویری شفاف از وضعیت گذشته و حال را به نمایش گذاشته و راه های علمی و عملیاتی را تجربه و ترویج كنند نیازمندیم.

محمدیان با بیان اینكه مراكز رشد باید متولی تحقیقات بنیادین، كاربردی و توسعه ای بوده و نتیجه تحقیقات را تا مرحله عملیاتی و تجاری شدن هدایت و پایش كنند افزود: این مراكز فعالیت های موجود در حوزه كشاورزی و منابع طبیعی را از وضعیت سنتی به مكانیزم های صنعتی تبدیل كنند و با ارتقای وضعیت، از زیان های موجود بكاهند.

7237/645/587