تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۰

تهران-امروزسالگرد شهادت مردي است كه سخت به اتحاد جهان اسلام عشق مي‏ورزيد وبارها دربرابر مردم گيلان، هدف از نهضت خود را احياي قوانين اسلام معرفي كرد و متذكر شد كه ميرزا كوچك هرگز اسلحه را از خود دور نخواهد كرد مگر وقتي كه مطمئن باشد افراد ايراني از تطاول متجاوزان بيگانه در امان هستند.

به گزارش ایرنا، میرزا كوچك خان جنگلی 'یونس' فرزند میرزا بزرگ در سال 1298 هجری قمری در محله استاد سرای رشت متولد شد.

میرزا در ابتدا به امید نجات مشروطه به مجاهدین پیوست و در فتح قزوین و تهران به دست مجاهدین مشروطه شركت داشت كه در مبارزه با قوای استبداد مجروح شد و مدتی را در بادكوبه 'باكو' و تفلیس' برای درمان اقامت گزید.

وی در برگشت به رشت به دلیل فعالیت های بیگانه ستیز خود، به تهران تبعید شد و در سال 1334 هجری قمری برای مبارزه بااستبداد داخلی و استعمار خارجی كمیته ای را در تالش به نام 'اتحاد اسلام'تشكیل داد و نهضت جنگل را رهبری كرد.

نهضت جنگل پس از هفت سال مبارزه به دلیل شهادت و دستگیری یاران و نیز خیانت برخی از نزدیكان میرزا به انتها رسید.

در این هنگام كوچك خان یكه و تنها تا آخرین نفس درمقابل دشمنان پایداری كرد اما سرانجام در دامنه كوه گیلوان به شهادت رسید و در محله سلیماندارب رشت برای همیشه خفت تا این محل زیارتگاه آزادگان و عاشقان ولایت حسینی باشد.

میرزا كوچك خان جنگلی كه نهضت مقاومت و قیام او در برابر استبداد داخلی و استعمار خارجی روس و انگلیس هفت سال ادامه داشت، آنقدر مظلومیت كشید كه پس از مرگ او نیز در مواردی شاهد غربت او هستیم.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع اعضا ستاد بزرگداشت میرزاطی تاریخ 29/8/1391 با اشاره به اینكه منشا حركت میرزا كوچك خان یك منشا صددرصد دینی و اعتقادی است، تاكید داشتند كه ایشان یك واحد مینیاتوری از نظام اسلامی را در همان محدوده خاص خود-گیلان- ایجاد كرد.

همچنین محمود احمدی نژاد رییس جمهوری صبح امروز در نخستین كنگره ملی بزرگداشت میرزا كوچك خان جنگلی در زیباكنار رشت،با بیان این كه میرزا كوچك خان جنگلی برای آزادی حقیقی ملت ایران قیام كرد، گفت: میرزا كوچك خان از بسیاری از قیود آزاد شده بود چرا كه مومن و بنده خدا بود.

احمدی نژاد افزود: حق میرزا و یارانش بر ملت ایران حق بزرگی است و این كنگره آغاز راه برای معرفی و بیان این حق است.

وی با بیان این كه میرزا كوچك خان اولین كسی نبود كه برای عزت و سرافرازی ایران به خاك افتاد و آخرین آن هم نخواهد بود، ادامه داد: تاریخ ایران سرشار از چنین افرادی است كه راه عزت و سرافرازی ملت را باز كرده اند.

رییس جمهوری گفت: مبارزه برای آزادی، عدالت و استقلال در طول تاریخ فراوان بوده است و در ایران هم نهضت های فراوانی در طول 150 ساله اخیر اتفاق افتاد كه اوج این نهضت ها و عصاره حركت های ملت ایران انقلاب عظیم اسلامی است.

احمدی نژاد با واكاوی علل این كه عده ای تلاش می كنند میرزا كوچك خان جنگلی را به خودشان منتسب كنند افزود: عده ای مانند كمونیست ها به دنبال این بوده و هستند كه از محبوبیت شخصیت های بزرگی مانند میرزا كوچك خان جنگلی برای خودشان وجهه درست كنند و عده ای هم برای خراب كردن او خودشان را به او می چسبانند.

وی با بیان این كه شخصیت هایی كه بزرگ می شوند از مرزهای جغرافیایی عبور می كنند، گفت: برخی ها هم چون خودشان را در آن شخصیت ها می بینند او را متعلق به خود می دانند و می گویند شخصیت هایی مانند رودكی، مولوی و حتی ابن سینا به آنها تعلق دارد كه البته اشكالی هم ندارد چون جهانی هستند مگر پیامبر (ص) و امام حسین (ع) جهانی نبودند و نیستند.

رییس جمهوری با تشریح برخی ویژگی های شخصیتی میرزا كوچك خان جنگلی ادامه داد: میرزا كوچك خان جنگلی شجاع، نترس، مومن و بنده خدا بود، چون آزاد و دیندار بود.

احمدی نژاد با بیان این كه برای شناخت دقیق از نهضت جنگل باید اشاره ای به شرایط آن روزگار داشته باشیم، گفت: ایران در آن دوران سخت ترین شرایط را داشت و از شمال و غرب و جنوب زیر چكمه های استبداد بود و فقر، بیسوادی و بیماری در اوج بود.

وی با بیان این كه حكومت مركزی آن دوران در هم ریخته بود، افزود: اما در این شرایط می بینید كه ستون فقرات نهضت جنگل اصل آزادی است و به همین دلیل می توانست سایرین را با خود همراه كند.

رییس جمهوری ادامه داد: میرزا كوچك خان جنگلی سردار بزرگ آزادی در ایران است كه همه هستی اش را در سایه عشق به خدا، پیامبر و سید الشهدا (ع) فدا كرد و آزاد شد.

احمدی نژاد تاكید كرد: امروزه باید نهضت جنگل را با همه زوایایش شناخته و به نسل های آینده معرفی كنیم نه این كه بخواهیم در تاریخ زندگی كنیم بلكه تاریخ را برای آیندگان می خواهیم.

وی ادامه داد: باید نهضت جنگل و یاران وفادار میرزا كوچك خان جنگلی را كه گمنام هم هستند، در كنگره های ملی و بین المللی و با فراخوان اندیشمندان و محققان، معرفی كرد.

گزارمیز**9187** 1418