رییس دستگاه دیپلماسی بامداد دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در باره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریكا مبنی بر تمایل واشنگتن برای مذاكره مستقیم با تهران افزود: مذاكره موضوعی در موارد خاص تاكنون با آمریكا شده كه از آن جمله مذاكره در مورد افغانستان و عراق است.
وی افزود: همچنین مذاكره در باره پرونده هسته ای نیز در قالب مذاكرات ایران با گروه 1+5 كه آمریكا نیز در آن حضور دارد، انجام می شود، اما اگر در اذهان عمومی مذاكره فراگیر سیاسی مطرح شده باشد، این مساله در حدود اختیارات رهبر معظم انقلاب است و معظم له تشخیص می دهند كه مثلا چنین اقدامی شود یا نشود.
وزیر امور خارجه یادآور شد مذاكره موضوعی تاكنون در چند مرحله شده است و اكنون نیز آمریكا در مذاكرات گروه 1+5 حضور دارد كه در این زمینه منعی نیز وجود ندارد و مذاكره می شود.
صالحی در عین حال اظهار داشت: نمی دانم منظور دقیق وزیر امور خارجه آمریكا از مذاكره مستقیم چیست؟ اگر منظور وی مذاكره سیاسی است كه موضوعی جداگانه است و تصمیم گیرنده آن نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند؛ اما اگر منظور، مذاكره موضوعی در باره پرونده هسته ای است، این امر در حال انجام است و مساله خیلی مهمی هم نیست و طبق روال پیش می رود.
وزیر امور خارجه همچنین در باره هدف سفر خود به استان سیستان و بلوچستان گفت: یكی از اهداف اصلی این سفر، بررسی راه های توسعه اقتصادی مرزها برای ارتقای معیشت مرزنشینان است.
صالحی افزود: همچنین دولت ایران به دنبال تنظیم و ارتقای روابط خود با تمام دولت های دنیا است؛ اما اولویت با 15 كشور همسایه است كه با آنها منافع مشترك زیادی داریم.
پنج كشور پاكستان، افغانستان، ارمنستان، تركیه و عراق با جمهوری اسلامی ایران دارای مرز زمینی هستند، دو كشور تركمنستان و جمهوری آذربایجان در شرق و غرب دریای خزر با كشورمان مرز زمینی و دریایی و دو كشور روسیه و قزاقستان در شمال دریای خزر با كشورمان مرز دریایی دارند، شش كشور كویت، عربستان، بحرین، قطر، امارات و عمان هم در جنوب خلیج فارس و دریای عمان دارای مرز دریایی با كشورمان هستند.
وزیر امور خارجه روز گذشته در سفر به استان سیستان و بلوچستان ضمن بازدید از مرزهای آبی و زمینی جنوب شرق كشور، چند نشست كاری از جمله با مقامات دولت افغانستان داشت و در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان نیز حضور یافت.
صالحی را در سفر روز گذشته به استان سیستان و بلوچستان، 'فداحسین مالكی' مشاور رییس جمهوری و رییس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز كه پیش از این سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان بود، همراهی می كرد.
سیام** ك (4)365/2729/1572
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۰
زاهدان - 'علي اكبر صالحي' وزير امور خارجه در واكنش به اظهارات 'هيلاري كلينتون' همتاي آمريكايي خود گفت: مذاكره موضوعي جمهوري اسلامي ايران با آمريكا تاكنون انجام شده است و منعي براي تكرار آن وجود ندارد، اما مذاكره فراگير سياسي از اختيارات رهبر معظم انقلاب است.