به گزارش ایرنا به نقل از منابع محلی، حدود دو هزار نفر از طرفداران دولت مركزی انگلیس موسوم به اتحادگرایان عصر امروز با برگزاری تجمعی در مقابل ساختمان شورای شهر بلفاست نسبت به پایین كشیدن پرچم 'پادشاهی متحده بریتانیا' از فراز ساختمان شورا اعتراض كردند.
شهر بلفاست و برخی شهرهای دیگر ایرلند شمالی طی شش روز اخیر شاهد ناآرامی و درگیری های پراكنده بر سر موضوع پایین كشیدن پرچم 'پادشاهی متحده بریتانیا' از فراز ساختمان شورای شهر و شهرداری بلفاست بوده است.
این ناآرامی ها عصر دوشنبه و با هجوم طرفداران دولت مركزی انگلیس در ایرلند شمالی به ساختمان شورای شهر بلفاست آغاز شد و تا امروز نیز ادامه یافت.
تلویزیون اسكای نیوز انگلیس شنبه شب گزارش داد: در پی تجمع اتحادگرایان در مركز شهر بلفاست، درگیری هایی میان معترضان و ماموران پلیس ضدشورش بویژه در شرق بلفاست روی داد كه در جریان آن یك افسر پلیس مجروح و به بیمارستان منتقل شد.
شب گذشته نیز حداقل هشت مامور پلیس در درگیری با معترضان بطور سطحی مجروح شده بودند.
'ویل كر' معاون پلیس ایرلند شمالی روز شنبه از معترضان خواسته بود كه دست از خشونت بردارند و مركز شهر را در آستانه كریسمس به آشوب نكشند.
وی گفت: برخی گروههای شبه نظامی وابسته به اتحادگرایان در ترتیب دادن تجمعات و خشونت های اخیر دخالت فعال داشته اند.
معاون پلیس ایرلند شمالی افزود: نمی توانیم اجازه بدهیم كه چنین خشونت هایی ادامه پیدا كند و من از سیاستمداران و افراد بانفوذ می خواهم كه حداكثر تلاش خود را برای توقف خشونت ها به عمل آورند.
مجلس محلی ایرلند شمالی قرار است روز دوشنبه با برگزاری نشستی موضوع مصوبه اخیر شورای شهر بلفاست را در مورد پرچم بریتانیا و همچنین خشونت های متعاقب آن را بررسی كند.
بر اساس اعلام منابع رسمی از روز دوشنبه تا كنون 28 مامور پلیس در ناآرامی های شهر بلفاست مجروح شده اند و بیش از 20 نفر نیز از اتحادگرایان و جمهوری خواهان بازداشت شده اند.
هیلاری كلینتون وزیر خارجه آمریكا روز جمعه به شهر بلفاست سفر كرد و با سروزیر ایرلند شمالی و معاون وی دیدار و گفت و گو نمود. وی در یك كنفرانس خبری خواستار متوقف شدن خشونت ها در ایرلند شمالی شد.
بیل كلینتون رییس جمهوری سابق آمریكا نقش مهمی را در مذاكرات صلح ایرلند شمالی در دهه 1990 میلادی ایفا كرد و در آن سال ها چند بار به همراه همسر خود به ایرلند شمالی سفر نمود.
تنش های اخیر در ایرلند شمالی پس از آن آغاز شد كه اكثر اعضای شورای شهر بلفاست روز دوشنبه به طرحی رای دادند كه بر اساس آن نباید به جز در روزهای محدودی از سال، پرچم 'پادشاهی متحده بریتانیا' بر فراز ساختمان شورای شهر به اهتزاز درآید.
این طرح كه توسط اعضای جمهوری خواه شورای شهر بلفاست ارائه شده بود با حمایت اعضای وابسته به احزاب 'شین فین' و 'اس دی ال پی'، تصویب شد.
در پی تصویب این طرح، طرفداران دولت مركزی انگلیس كه به 'اتحاد گرایان' مشهور هستند، با در دست داشتن پرچم های 'بریتانیا' دست به اعتراض زدند و به ساختمان شورای شهر حمله كردند.
معترضان طی روزهای گذشته در شهر بلفاست و مناطق اطراف به اعتراضات خود ادامه دادند و دفاتر چند تن از اعضای شورای شهر بلفاست را به آتش كشیدند.
منطقه ایرلند شمالی به مدت چندین دهه شاهد خشونت های گسترده سیاسی و فرقه ای بود كه این خشونت ها در سال 1998 و با امضای قرارداد صلح موسوم به ˈجمعه نیكˈ و ترك مبارزه مسلحانه توسط ارتش جمهوری خواه ایرلند، تقریبا به پایان رسید.
برخی از كسانی كه این قرارداد صلح را قبول نداشتند از ارتش جمهوری خواه ایرلند جدا شده و گروههای كوچك مخفی را برای ادامه مبارزه مسلحانه تشكیل دادند.
فضای سیاسی ایرلند شمالی به رغم كاهش درگیری های مسلحانه، همچنان میان جمهوری خواهان و طرفداران دولت مركزی انگلیس موسوم به اتحادگرایان تقسیم شده است و هر از گاهی به بهانه های مختلف، درگیری هایی میان دو طرف روی می دهد.
اروپام**345
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۱ - ۲۰:۳۵
لندن - شهر بلفاست مركز ايرلند شمالي، روز شنبه براي ششمين روز متوالي شاهد اعتراضات خياباني و درگيري معترضان با پليس بود.