به گزارش ایرنا به نقل از منابع محلی، صدها نفر از طرفداران دولت مركزی انگلیس موسوم به اتحادگرایان، امشب برای هشتمین شب متوالی و در اعتراض به مصوبه شورای شهر بلفاست در مورد عدم اهتزار دائمی پرچم 'پادشاهی متحده بریتانیا' بر فراز ساختمان شورا، به خیابان آمدند و خواستار لغو این مصوبه شدند.
یك گروه 15 نفره از معترضان كه صورت های خود را پوشانده بودند، امشب در منطقه 'نیوتاناردز' در شرق بلفاست، به یك خودروی گشتی پلیس حمله كردند و آن را به آتش كشیدند.
ماموران پلیس موفق شدند قبل از اصابت بمب بنزینی به خودرو، آن را ترك كنند. 'جورج همیلتون' یك فرمانده پلیس ایرلند شمالی این اقدام را به عنوان تلاش عمدی برای قتل ماموران پلیس محكوم كرد.
در جنوب شهر بلفاست نیز معترضان با پرتاب سنگ، بطری و بمب بنزینی با ماموران پلیس ضدشورش درگیر شدند و پلیس نیز برای پراكندن معترضان از ماشین های آبپاش و گاز اشك آور استفاده كرد.
تعدادی از شهرك های اطراف بلفاست از جمله 'داندونلند'، 'لیزبورن'، 'لیماوادی' و 'بالی كلیر' نیز دوشنبه شب ناآرام بود و معترضان ضمن درگیری با پلیس، اقدام به بستن تعدادی از خیابان ها كردند.
در جریان اعتراضات یك هفته اخیر در ایرلند شمالی حدود 30 مامور پلیس و تعدادی از معترضان مجروح شده اند و تاكنون بیش از 20 نفر نیز دستگیر شده اند.
تنش های اخیر در ایرلند شمالی پس از آن آغاز شد كه اكثر اعضای شورای شهر بلفاست دوشنبه هفته گذشته به طرحی رای دادند كه بر اساس آن نباید به جز در روزهای محدودی از سال، پرچم 'پادشاهی متحده بریتانیا' بر فراز ساختمان شورای شهر به اهتزاز درآید.
این طرح كه توسط اعضای جمهوری خواه شورای شهر بلفاست ارائه شده بود با حمایت اعضای وابسته به احزاب 'شین فین' ، 'الاینس' و 'اس دی ال پی'، تصویب شد.
در پی تصویب این طرح، طرفداران دولت مركزی انگلیس كه به 'اتحاد گرایان' مشهور هستند، با در دست داشتن پرچم های 'بریتانیا' دست به اعتراض زدند و به ساختمان شورای شهر حمله كردند.
معترضان طی یك هفته گذشته در شهر بلفاست و مناطق اطراف به اعتراضات خود ادامه دادند و دفاتر چند تن از اعضای شورای شهر بلفاست را به آتش كشیدند.
منطقه ایرلند شمالی به مدت چندین دهه شاهد خشونت های گسترده سیاسی و فرقه ای بود كه این خشونت ها در سال 1998 و با امضای قرارداد صلح موسوم به ˈجمعه نیكˈ و ترك مبارزه مسلحانه توسط ارتش جمهوری خواه ایرلند، تقریبا به پایان رسید.
برخی از كسانی كه این قرارداد صلح را قبول نداشتند از ارتش جمهوری خواه ایرلند جدا شده و گروههای كوچك مخفی را برای ادامه مبارزه مسلحانه تشكیل دادند.
فضای سیاسی ایرلند شمالی به رغم كاهش درگیری های مسلحانه، همچنان میان جمهوری خواهان و طرفداران دولت مركزی انگلیس موسوم به اتحادگرایان تقسیم شده است و هر از گاهی به بهانه های مختلف، درگیری هایی میان دو طرف روی می دهد.
اروپام**345
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۱ - ۰۱:۵۹
لندن – معترضان در شهر بلفاست مركز ايرلند شمالي، دوشنبه شب در چند منطقه با ماموران پليس درگير شدند و يك خودروي پليس نيز به آتش كشيده شد.