بجنورد - مديركل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي گفت: اين استان با داشتن 9 هزار دار قالي، 23 هزار و 500 بافنده فرش دستباف دارد.

به گزارش ایرنا، 'سیدمحمدابراهیم حسینی' روز یكشنبه در نشست میز فرش دستباف این استان در بجنورد اظهار كرد: براساس آمار سالانه حدود 100 هزار متر مربع فرش در این كارگاه ها تولید می شود كه شش درصد تولیدات فرش كشور را شامل می شود.

وی اضافه كرد: علاوه بر آن بافت فرش 'دو رو' كه در بخش مرزی 'راز و جرگلان'‌ بجنورد صورت می گیرد از تویلدات مهم و منحضر به فرد این خطه است كه شهرت جهانی دارد.

مدیركل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی كمبود نقدینگی، پایین بودن كیفیت تولیدات و متناسب نبودن تولیدات فرش دستباف با سلائق مشتریان و نیز كمبود امكانات زیرساختی را از اساسی ترین مشكلات فعالان این صنعت در این استان برشمرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و كشاورزی خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: پایین بودن كیفیت تولیدات فرش در این استان موجب شده تا این صنعت در عرصه صادراتی موفقیت زیادی نداشته باشد.

'محمد صمدی' علت اصلی پایین بودن كیفیت تولیدات فرش این استان را سنتی بودن بافت آن و مرغوب نبودن مواد اولیه مورد استفاده برای تولید این محصول عنوان كرد.

وی اضافه كرد: باید برای ارتقای سطح كیفی تولیدات فرش در این استان آموزش های لازم به تولید كنندگان برای تولید فرش هایی با كیفیت بالاتر ارائه شود، در غیراین صورت استان نخواهد توانست در بازار رقابتی فرش در عرصه بین المللی توفیقی یابد.

نماینده فرشبافان استان خراسان شمالی نبود سرمایه در گردش را مشكل اصلی صنعت فرش این استان دانست و گفت: هم اكنون بانك های دولتی در این استان با وجود مصوبات هیات دولت، تسهیلات بلندمدت به بافندگان فرش نمی دهند.

'حسین ایزانلو' افزود: تسهیلاتی كه بانكها در اختیار فرشبافان قرار می دهند، كوتاه مدت شش ماهه است كه فرشبافان نمی توانند در این مدت تولیدات خود را برای فروش به بازار آماده كنند.

وی نبود زیرساخت ها را از دیگر مشكلات صنعت فرش خراسان شمالی اعلام و بیان كرد: هم اكنون مواد اولیه فرش از استان های همجوار تامین و امور به بافی و شست و شو نیز در اصفهان انجام می شود كه این خود هزینه های دیگری را به بافندگان تحمیل می كند.

مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی خراسان شمالی گفت: با موافقت سازمان صنایع كوچك و شركت شهرك های صنعتی ایران طرح خوشه صنعتی فرش در این استان در دست اجرا قرار گرفت.

'محمدرضا باقری' اظهار كرد: طرح خوشه صنعتی فرش فعالیت هایی را در زمینه تامین زیرساخت ها، آموزش نیروی انسانی و بازاریابی داخلی و خارجی برای فرش استان در دست اجرا دارد.

وی اضافه كرد: برای آموزش نیروی انسانی فعال در صنعت فرش، تفاهمنامه ای بین این شركت و مركز ملی فرش بسته شده تا یكهزار و 500 نفر در این بخش آموزش های لازم را متناسب با فناوری روز دنیا و نیاز بازار جهانی فرا گیرند.

وی افزود: خوشه صنعتی فرش این استان برای بازاریابی نیز در چند نمایشگاه داخلی و خارجی شركت كرده است.

مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی خراسان شمالی گفت: برای معرفی بیشتر فرش استان نیاز به تعیین برند داریم كه در این بخش نیز جشنواره طراحی فرش دستباف استان برای انتخاب شش برند متناسب با فرهنگ مردم این منطقه برگزار می شود.

باقری در مورد تامین زیرساخت ها نیز گفت: عملیات اجرایی نخستین شهرك تخصصی فرش دستباف كشور در شهر بجنورد در دست اجرا قرار گرفته كه تاكنون برای آماده سازی این شهرك دو میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

وی اضافه كرد: برای تامین امكانات زیرساختی در شهرك تخصصی فرش ایران در بجنورد دو میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است كه در سال 92 با تكمیل امكانات زیرساختی كار واگذاری زمین به متقاضیان انجام می شود.

باقری امكانات زیرساختی شهرك تخصصی فرش ایران در بجنورد را شامل كارگاه رنگرزی، ریسندگی، به بافی، قالیشویی، كلاس های آموزشی و كارگاه اجاره ای تولید فرش عنوان كرد و گفت: در این شهرك تولید كنندگان می توانند در قالب شركت های تعاونی، برای ایجاد كارگاه تولیدی فرش زمین دریافت كنند. ك/2

2712/626