به گزارش روز یكشنبه ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی مفتح در همایش بزرگداشت شهید مفتح، در مصلای نمازجمعه شهرستان آران و بیدگل و جمع حوزویان و دانشگاهیان این شهرستان، اظهار داشت: دركلام اهل بیت(ع) ویژگی یك عالم حقیقی آن است كه در اثر فقدانش، رخنه ای در عالم اسلام ایجاد می شود.
وی افزود: ثلمه و صدمه ای كه در اثر جای خالی این شهید والامقام در جامعه حوزوی و دانشگاهی ایجا شد، هنوز پر نشده است.
وی تاكید كرد: تفكر شهید مفتح در اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه، ابعاد عمیقی از شخصیت این مجتهد زمان شناس را به اثبات رسانده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به عمق فكری شهید مفتح در فقه، اصول و فلسفه، تصریح كرد: با این وجود، وی حضور در دانشگاه را آن هم زمانی كه در اوایل دهه 60 جوانان مجاهد دانشگاهی در معرض خطر انحراف عقیده مجاهدین انقلاب و یاس علما و برخی سردمداران اندیشه وری در دانشگاه قرار داشتند، برگزید و ثمره مباركی از این حضور بر جای نهاد كه حاصل پیوند اندیشه ناب اسلامی با قلب باصفای جوانان دانشگاهی بود.
مفتح در ادامه با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب درمورد مظلوم بودن چهره این شهید والامقام در شعاع تلالو نور اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: با وجود اینكه این وحدت عظیم و تمدن ساز، از یادگارهای این شهید والامقام و شرط حیات حوزه و دانشگاه برای آینده نظام اسلامی است، كمتر با نام این مجاهد متفكر همراه است.
فرزند شهید مفتح بیان كرد: بهترین مخاطب حوزویان نسل جوان تحصیلكرده دانشگاهی بوده و بهترین منبع فكر دینی برای جوانان متخصص دانشگاهی، علما و حوزه های علمیه هستند كه در اثر غفلت از این وحدت، شاهد رواج افكار انحرافی و دوراهی های خطرناك زوال و انحطاط تفكر و تمدن اسلامی خواهیم بود.
همچنین هجرت شهید آیت الله دكتر مفتح به استان خوزستان در اوایل دهه 40، زمانی كه نهضت ملی شدن صنعت نفت، نوپا و آسیب پذیر بود، هدایت شیعیان لبنان در زمان مفقود شدن امام موسی صدر و هدایت افكار عمومی درمقطع حساس آغاز مبارزات امام خمینی(ره) را یاد آور شد و گفت: وظیفه امروز حوزویان و دانشگاهیان در شناخت زمانه، حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی و انتقال آن به جان های تشنه، بسیار سنگین است.
آیت الله دكتر محمد مفتح در ساعت 9 صبح روز سه شنبه بیست و هفتم آذرماه 1358 در حیاط خلوت دانشكده الهیات دانشگاه تهران با شلیك چند گلوله از سوی اعضای گروهگ ترویستی فرقان به شهادت رسید.
امام جمعه شهرستان آران و بیدگل نیز دراین آیین، وحدت میان حوزه و دانشگاه را استراتژیك دانست و بیان كرد: این وحدت، یك تاكتیك نبوده و از عمق تفكر اعتقادی دینی نشات می گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد موسوی افزود: منظور از وحدت ادغام این دو نهاد علمی نبوده؛ بلكه همكاری و تعامل دانشگاه و حوزه مسیر پیشرفت و تمدن اسلامی را هموار می كند.
وی با اشاره به جدایی علم از دین در تفكر غربی، تاكید كرد: در نظام اسلامی، علم زیربنای دین بوده و آیات و وحی الهی، بشر را به دانایی و تعالی فرامی خواند و علمای حقیقی مانند متفكر شهید، آیت الله دكتر مفتح، بخوبی تفسیر تفكر اسلامی درباره علم و دین است.
فرماندار شهرستان آران و بیدگل، بعنوان دیگر سخنران این آیین، ویژگی بارز شهید مفتح را خلاقیت و نوآوری دركنارر بینش و بصیرت وی دانست و گفت: درس بزرگ این شهید والامقام به راهبردی ترین قشر انقلاب یعنی متفكران حوزه و دانشگاه، درس وحدت و همبستگی بود.
روح الله سلگی افزود: حضور وی در دانشگاه زمانی كه تفكر ماركسیستی ذهن جوانان این رز و بوم را نشانه گرفته بود و یا تبدبل كردن مسجد قبا به پایگاه مبارزاتی علیه رژیم شاهنشاهی در برهه ای كه علما در تبعید یا یاس به سر می بردند، نشان ذهن روشن و عقیده استوار این مجاهد نستوه در جانفشانی برای دین اسلام دارد.
در پایان همایش وحدت حوزه و دانشگاه كه با حضور جمع كثیری از حوزویان و دانشگاهیان شهرستان آران و بیدگل در مصلای این شهرستان و با حضور نماینده ولی فقه و امام جمعه شهرستان كاشان، برگزار شد، از فرزند شهید آیت الله دكت مفتح با اهدای لوحی قدر دانی شد.
این روز به پاسداشت مجاهدت های شهید آیت الله دكتر محمد مفتع در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است.
1724/ 7431
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰
آران و بيدگل، كاشان- فرزند شهيد آيت الله كتر محمد مفتح گفت: واقعيت هاي اجتماعي و سياسي تاريخ انقلاب نشان داده كه امروز بيش از هر زمان ديگر جامعه اسلامي محتاج وحدت است.