به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه 'فرانكفورتر آلگماینه سایتونگ'، اداره آمار فدرال آلمان به مناسبت (18 دسامبر) روز بینالمللی مهاجران،با انتشار آمار و اطلاعاتی از مهاجران این كشور،اعلام كرد: سال گذشته 7/10 میلیون مهاجر از 194 كشور مختلف در آلمان 82 میلیون نفری زندگی كردهاند.
براساس این گزارش،اكثر مهاجران از اروپا (4/7 میلیون نفر) به آلمان آمدهاند و نزدیك به نیمی از آنها (5/3 میلیون) از كشورهای عضو اتحادیه اروپایی هستند.
اداره آمار فدرال آلمان از روسیه و كشورهای استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی سابق با 4/2 میلیون نفر،تركیه با 5/1 میلیون و لهستان با 1/1 میلیون نفر به عنوان مهمترین كشورهای مبداء نام برده است.
در این گزارش با اشاره به اینكه، می توان گفت بسیاری از مهاجران تمامی عمر خود را در آلمان به سر بردهاند، آمده است:4/1 میلیون مهاجر بیش از 40 سال است كه در آلمان زندگی میكنند و بیش از نیمی از آنها بین سالهای 1990 تا 2010 به این كشور مهاجرت كردهاند.
این گزارش می افزاید: پس از یك كاهش جزئی،تعداد مهاجرتها درحال حاضر بار دیگر افزایش یافته است و این افزایش از جمله به دلیل فرار انسانها از مناطق بحرانزده بوده كه براساس آن در نیمه اول سال 2012، حدود 300 هزار نفر به آلمان آمدهاند كه به این ترتیب تعداد مهاجران به یازده میلیون نفر افزایش مییابد.
اداره آمار فدرال آلمان از انگیزه های متفاوتی برای آمدن مهاجران نام برده و می نویسد: در دهههای شصت و هفتاد بیشتر كارگران میهمان و خانوادههایشان به آلمان آمده اند درحالی كه در دهه هشتاد اكثر مهاجران، متقاضیان دریافت پناهندگی بوده اند.
براساس این گزارش،از سال 1990 تا 2000 اكثر متقاضیان ورود به آلمان را مهاجران آلمانیتبار از شرق اروپا تشكیل میدادند و در این اواخر نیز انگیزه بسیاری از مهاجران،فرار از جنگ بوده است.
سیاستمداران آلمانی به مناسبت روز مهاجران خواستار آن شدند كه دولت این كشور بیشتر به وضعیت مهاجران توجه كند.
در همین رابطه 'فیلیپ روسلر'، قائم مقام صدر اعظم و وزیر اقتصاد آلمان گفت: مساله دشوار، مواجه شدن با عدم مدارا در زندگی روزمره است و به نظر وی باید در دادن ویزا به مهاجران سهولت به وجود آورد.
'زیگمار گابریل'،رئیس حزب سوسیال دموكرات ها نیز بار دیگر خواستار در نظر گرفتن تابعیت مضاعف شد وگفت: چشمپوشی از یك تابعیت، نشانه یك فرهنگ خوشامدگویی واقعی نیست، بلكه پاسپورت آلمانی باید در كنار تابعیت اصلی صادر شود.
گابریل گفت: من قادر به درك این مسأله هستم افرادی كه به آلمان مهاجرت میكنند، مایل نیستند، مجبور به ترك تابعیت اصلی خود شوند.
ماریا بوهمر، نماینده دولت آلمان برای رسیدگی به امور مهاجرت، پناهندگان و همگرایی نیز گفت: برای ایجاد یك احساس جمعی در آلمان به تلاشهای زیادی نیاز است و به نظر من هر كسی باید در آلمان، بدون در نظر گرفتن اصلیتش،بخش مهمی از كشور ما باشد.
اروپام** 1701
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۹
برلين - آمارها نشان مي دهد كه از هر هشت نفر ساكن آلمان يك نفر در خارج به دنيا آمده و اين وضعيت بيانگر افزايش بي سابقه مهاجرت به آلمان طي سال هاي گذشته بوده است.