محسن یكتار پور شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار كرد: در اجرای این طرح افزون بر700 هزار اصله نهال تولیدی بوسیله این اداره كل در مناطق ساخلی كولغان، بندرلنگه، سیریك، میناب و جاسك كشت شده است.
وی از حرا بعنوان یكی از گونه های مانگرو نام برد كه بطور طبیعی درمصب رودخانه ها و سواحل دریا رویش دارد .
به گفته مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان محل رویشگاه این گیاهان زیستگاه بسیار مهمی برای آبزیان، پرندگان و سایر موجودات بشمار می آید.
یكتا پور،هدف از كشت و توسعه جنگل های حرا را در سواحل هرمزگان جلوگیری از تخریب و فرسایش سواحل، كمك به تنوع زیستی منطقه و همچنین توسعه گردشگری و فضای سبز ذكر كرد.
وسعت جنگل های حرا در هرمزگان به محوریت قشم حدود هفت هزارو 500 هكتار ذكر شده كه بعنوان محل زندگی انواع پرندگان از جمله مرغ ماهیخوار، حواصیل، لك لك، پلیكان، مرغابی و مرغ دریایی و آبزیانی شامل خرچنگ، مار دریایی، شیلو، كلینگ (نوعی از صدف) و انواع مختلف قورباغه محسوب می شوند.
جنگل های حرا در منطقه قشم به سه عنوان جهانی منطقه حفاظت شده بین المللی و تالاب بین المللی لقب گرفته اند زیرا٨٠درصد آبزیان خلیج فارس، دوره تخم ریزی خود را در این منطقه می گذرانند.
تكثیر آنها به دو روش طبیعی یعنی افتادن بذر درخت به داخل زمین هنگام پایین بودن سطح آب و تكثیر آن در نهالستانها و انتقال آن به مناطق ساحلی انجام می شود.
جنگلهای مانگرو ایران جنگلهای مانگرو در سواحل جنوبی ایران با وسعت نه هزارو200 هكتار در مناطق متعددی گسترش یافته است.
این اجتماعات گیاهی بعنوان تنها رویشهای چوبی ناحیه جزر و مدی سواحل گرمسیری در ایران تنها از دو گونه درختی با نام درخت حرا (Avicennia merina) و درخت چندل(Rhizopora mucrnata) تشكیل شده اند.
گونه چندل تنها در خورهای منطقه سیریك در شرق میناب با وسعت محدود وجود دارد و سایررویشگاهها به طور خالص از درختان حرا تشكیل شده است.
درخت حرا كه به افتخار دانشمند شهیر ایرانی، بوعلی سینا این نام را بر آن نهاده اند در سواحل و مرداب های ساحلی كشورهای مصر، عربستان و هشت منطقه حفاظت شده بین المللی جنوب ایران می روید كه جنگل های همیشه سبز دریایی حرا در حاشیه شمال غربی قشم، از زیباترین گردشگاه های خلیج فارس به شمار می آید.
به این گیاه در بندرعباس حرا ، در بلوچستان تمر و در بعضی از نقاط تول وساكنان كشورهای عربی حوزه خلیج فارس ودریای عمان نیز آن را شوری و شوره می نامند.ك/3
512/668
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۹
بندرعباس- مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان گفت :درسال جاري630هكتار از نوار ساحلي اين استان با استفاده از گونه حرا جنگل كاري شده است.