گلپايگان، اصفهان- ششمين همايش بررسي راهكارهاي توليد محصولات كشاورزي سالم با حضور مسوولان، كارشناسان و توليد كنندگان در دانشگاه آزاد اسلامي گلپايگان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دبیر همایش و مدیر محیط زیست و توسعه پایدار كشاوری استان اصفهان روز دوشنبه در این همایش گفت: هدف این نشست بستر سازی و فرهنگ سازی زیست محیطی و انتقال اطلاعات ضروری زیست محیطی به جامعه كشاورزی برای تولید محصولات سالم است.

'حمید رضا رحمانی' افزود: از تیرماه سال جاری اینگونه همایش ها در شهرستانهای نجف آباد، تیران، اصفهان، شهرضا و سمیرم برگزار شده است.

وی با بیان اینكه همزمان با برگزاری همایش، كارگاههای تخصصی آموزشی با توجه به تولید محصول قالب هر منطقه تشكیل و مشكلات تولید محصول سالم بررسی می شود، افزود: نتایج همایش های برگزار شده رضایت بخش است.

رحمانی اضافه كرد: در این همایش یك روزه در گلپایگان در سه كارگاه تخصصی با عنوان، 'تولید علوفه سالم'، 'پرورش مرغ رنگی تهدید یا فرصت' و 'مشكلات تولید و عرضه محصولات لبنی سالم 'با حضور كارشناسان و تولید كنندگان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

دبیر همایش یاد آورشد: تا اسفند ماه سال جاری در شهرستان های آران و بیدگل، دهاقان، اردستان و شاهین شهر نیز همایش راهكارهای تولید محصولات كشاورزی سالم برگزار خواهد شد.

مشاور رییس سازمان محیط زیست كشور نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت برگزاری این همایش ها برای حفظ محیط زیست و تولید محصولات سالم كشاورزی گفت: رعایت استانداردهای تعیین شده سازمان محیط زیست در استفاده از كودهای شیمیایی و سموم دفع آفات باید مد نظر كشاورزان قرار گیرد.

'محمد باقر صدوق' با بیان اینكه ایران كشور كم آبی است، افزود: استفاده از روشهای نوین آبیاری و بهره برداری بهینه از آب و خاك نیز در تولید محصولات كشاورزی برای حفظ محیط زیست ضروری است.

امام جمعه گلپایگان هم با قدردانی از برگزار كنندگان این همایش گفت: این نشست ها كه در جهت حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و راهكارهای تولید محصولات كشاورزی سالم برگزار می شود در ارتقاء سلامت مردم نقش آفرین است.

حجت الاسلام و المسلمین 'محمد رضا اسماعیلی' با اشاره به اینكه اسلام بر حفظ منابع طبیعی و تغذیه مناسب تاكید دارد، افزود: بسیاری از بیماری ها از آلایندهای زیست محیطی و تغذیه نا سالم ناشی می شود.

در حاشیه این همایش مدیر جهاد كشاورزی گلپایگان به خبرنگار ایرنا گفت: این همایش با همكاری سازمان جهاد كشاورزی، و مدیریت محیط زیست و توسعه پایداركشاورزی استان، همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، مركز تحقیقات كشاورزی و مدیریت جهاد كشاورزی گلپایگان برگزار شد.

'حیدر علی گل محمدی' افزود:در شهرستان گلپایگان 30 هزار هكتار زمین كشاورزی وجود دارد.

وی گفت:اكنون فقط 18 هزار هكتار از زمین های كشاورزی گلپایگان به دلیل خشكسالی های چند ساله اخیر زیر كشت انواع محصولات كشاورزی از جمله گندم، جو، یونجه و ذرت علوفه ای قرار دارد.

گل محمدی با اشاره به اینكه گلپایگان یكی از قطب های مهم كشاورزی و دامپروری استان است، افزود: تعدا دام سنگین در این شهرستان حدود 52 هزار راس و دام سبك 200 هزار راس است.

وی افزود: 18 واحد پرورش ماهی سردابی و بیش از90 واحد تولید مرغ گوشتی، مادر، تخم گذار و رنگی برای تولید پروتیین مورد نیاز مردم فعال است.

شهرستان گلپایگان در 180 كیلومتری شمال غربی اصفهان واقع است.

ت-7138/ 607