به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این طرح در ساخت كیتهای تشخیص بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای جهش ژنتیكی، در صنایع آزمایشگاهی و تجهیزات بیمارستانی كاربرد دارد.
گاهی تنها جهش در یك توالی ژن می تواند سبب بیماری شود. جهش ژنتیكی سبب تغییر ساختار پروتئین ساخته شده توسط ژن و گاهی حذف آن و در نتیجه سبب اختلال در پدیدههای زیستی بدن می شود.از این دسته بیماریها میتوان به كم خونی داسی شكل، هموفیلی، تالاسمی، آلزایمر و فنیل كتونر اشاره كرد.
طرح ساخت زیستحسگر بیماریهای ژنتیكی توسط دكتر 'لاله عنایتی آهنگر' و دكتر' مسعود آیت الهی مهرجردی' در دانشگاه اصفهان انجام شده است.
آهنگر در مورد این طرح گفت : هدف اولیه این طرح ساخت زیستحسگری به منظور شناسایی تك جهش ژنتیكی با دقت بالا بوده است تا در تشخیص مشكلات اختلال در پدیدههای زیستی كمك شایانی كند.
وی گفت : این طرح قابلیت تجاری شدن دارد و میتوان در ساخت زیست حسگرها و كیتهای تشخیص بیماری از این روش بهره جست . زیست حسگر ساخته شده در این تحقیق با استفاده از سطح نانومتخلخل طلا و افزایش سطح موثر زیست حسگر، دارای حساسیت بیشتر است و دقت شناسایی زیست حسگر نیز بهبود یافته است .
به گفته وی زیستحسگر ساخته شده در این پژوهش، با اعمال اصلاحات و تغییراتی برای آنالیز نمونه DNA خون افراد بیمار استفاده می شود.
نتایج این كار تحقیقاتی در مجله Biosensors and Bioelectronics منتشر شده است.
علمی(1)**2038** 1581
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۵
تهران- محققان دانشگاه اصفهان موفق شدند زيستحسگرهايي با قابليت شناسايي تك جهش ژنتيكي بسازند.