تهران - معاون مبارزه با جرايم جنايي پليس آگاهي نيروي انتظامي اعلام كرد وقوع قتل در 9 ماهه نخست امسال 10 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل در كشور كاهش يافته است.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اجتماعی ایرنا ، سرهنگ ' هادی مصطفایی ' در نشست خبری با بیان اینكه بیشتر قتل ها هنگام نزاع رخ می دهد، افزود: در شاخص نزاع، 8/12 درصد از نزاع‌ها در خیابان ها بوقوع می پیوندد در حالی كه سایر نزاع ها ریشه در اختلافات دارد.

وی ادامه داد: 3/36 درصد قتل ها در 9 ماهه نخست سالجاری با سلاح سرد صورت گرفت در حالی كه این رقم در مدت مشابه سال گذشته 40 درصد بود.

مصطفایی با اشاره به اینكه در مدت یاد شده 28 درصد قتل ها با استفاده از سلاح گرم صورت گرفته است، ادامه داد: در این مدت همچنین 3/11درصد قتل ها بخاطر خفگی بوده است.

این مقام مسوول در نیروی انتظامی با بیان اینكه 24 درصد قربانیان قتل‌های 9 ماهه نخست امسال، زن بوده‌اند، گفت: تحقیقات نشان می دهد، این افراد بیشتر توسط اطرافیان خود قربانی شده اند.



** 93درصد از پرونده های قتل در حوزه جرایم جنسی كشف شده است

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی نیروی انتظامی در ادامه گفت: 93 درصد از پرونده های قتل ،در حوزه جرایم جنسی و تجاوز به عنف كشف شده است.

مصطفایی افزود: چند درصد از قربانیان تجاوز به عنف جنسیت مذكر داشته‌اند.

وی با بیان اینكه جرایم جنسی دارای آمار پنهان است، اظهار داشت : متاسفانه در بحث جرایم جنسی بخاطر اینكه قربانیان شكایت نمی‌كنند، دارای آمار پنهان هستیم.

مصطفایی با بیان اینكه در بحث تعرض شاهد بروز شیوه‌ای هستیم كه افراد با فریب و اغفال اقدام به تجاوز می‌كنند، ادامه داد: متهمان به بهانه‌های مختلف قربانیان را فریب داده و از آنان سو ‌استفاده می‌كنند.

این مقام مسوول در نیروی انتظامی خطاب به قربانیان این گونه پرونده‌ها گفت: آنان هرچه سریع‌تر نسبت به طرح شكایت اقدام كنند چرا كه پنهان نگه‌داشتن این گونه‌ پرونده‌ها زمینه را برای ادامه سوء‌استفاده فراهم می‌كند.

مصطفایی با بیان اینكه در زمینه قتل و تجاوز پرونده باندی نداشته‌ایم، افزود:از نظر كشفیات در جرایم جنایی در شرایط مناسبی قرار داریم زیرا شاهد افزایش سیر كشفیات و كاهش سیر وقوع جرایم هستیم.

وی در پاسخ به این سوال كه مهمترین پرونده جنایی امسال چه بود ، اظهار داشت :‌دو تن از افراد در یكی از شهرهای كشور مرتكب قتل سه زن شده بودند و اگر این افراد دستگیر نمی‌شدند امكان ارتكاب قتل‌های بعدی نیز وجود داشت.

مصطفایی در پاسخ به سوال دیگری كه آیا وقوع این قتل‌ها سریالی بود؟ ادامه داد: قتل این سه زن توسط این دو متهم سریالی نبود چرا كه عمدتا در مسائل قتل‌های سریالی مسائل اخلاقی دخیل است اما در این قتل‌ها تنها انگیزه سرقت در میان بود.

مصطفایی با بیان اینكه هیچ‌گاه در پلیس آگاهی نیروی انتظامی پرونده‌ای در زمینه جرایم جنایی نیمه‌كاره رها نمی‌شود، گفت: كارآگاهان پلیس آگاهی امسال توانستند 269 فقره از قتل‌های به وقوع پیوسته در سنوات قبل را كشف كنند.

وی در باره بحث نسبت‌های خانوادگی بین متهم و قربانی،گفت: در 9 ماهه نخست سالجاری در 31 درصد از قتل‌ها مابین قربانی و متهم نسبت فامیلی وجود داشته است كه این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش داشته ، چرا كه در 9 ماهه سال قبل در 34 درصد از قتل‌ها فی مابین قربانی و متهم رابطه خانوادگی وجود داشت.

مصطفایی در مورد وضعیت وقوع سرقت مسلحانه در كشور در 9 ماهه نخست امسال افزود: میزان وقوع سرقت مسلحانه 11 درصد كاهش داشته كه با توجه به آمارهای سال 81 مشخص شد كه در 9 ماهه نخست امسال به یك سوم وضعیت وقوع سرقت مسلحانه در سال 81 رسیدیم.

وی با بیان اینكه 70 درصد از پرونده‌های سرقت مسلحانه كشف می‌شود ،گفت: هنگامی كه بحث سرقت مسلحانه به میان می‌آید مردم تصور می‌كنند كه سرقت‌های خشن و فوق‌العاده خطرناك است اما باید عنوان كنم كه 38 درصد از سرقت‌های مسلحانه به صورت خرد بوده و ارزش مالی اقلام ربوده شده، كمتر از 200 هزار تومان تخمین زده شده است.

مصطفایی با بیان اینكه تنها 5/8 درصد از سرقت‌های مسلحانه از مكان‌ها و مغازه‌های حساس مانند طلافروشی و غیره است ، افزود: 25 فقره از كشفیات پلیس در این مدت مربوط به بانك‌ها بود.

وی ،ضمن تشریح وضعیت جرم آدم‌ربایی در كشور گفت: آدم‌ربایی در حوزه جرایم جنایی از حساسیت خاصی برخوردار است و كشف 100 درصدی این پرونده‌ها بنا به تدابیر فرمانده ناجا در دستور كار قرار دارد.

مصطفایی با بیان اینكه میزان وقوع آدم‌ربایی در 9 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 17 درصد كاهش داشته است ، اظهار داشت : با توجه به اینكه تمامی پلیس‌های استان ها برای كشف پرونده‌های آدم‌ربایی بسیج می‌شوند، شاهد كشف 100 درصدی تمامی پرونده‌های آدم‌ربایی در سال جاری بوده‌ایم.

وی با بیان اینكه 48 درصد پرونده‌های آدم‌ربایی مربوط به تسویه‌حساب و معاملات موادمخدر است، افزود: در 18 درصد از پرونده‌ها افراد به قصد درخواست پول اقدام به ربودن افراد می‌كنند.

مصطفایی با بیان اینكه در این مدت 60 درصد جرایم تنها در پنج استان كشور به وقوع پیوسته است، گفت: استان‌های مرزی كه بیشترین درگیری را در بحث موادمخدر دارند جزو این استان‌ها هستند.

وی درباره تعداد پرونده‌های كودك‌آزاری در كشور، گفت: امسال پنج پرونده كودك آزاری منجر به قتل امسال داشتیم.

اجتمام (3)**9022**1348 ** 1569