گروه پژوهش هاي خبري - نفوذ محافل و لابي هاي صهيونيست در كابينه اوباما در دور اول رياست جمهوري وي باعث شده است تا بحث اعمال نظر اين لابي ها در كابينه جديد نيز به طور جدي مطرح باشد.

رژیم صهیونیستی در ایالات متحده آمریكا، از آن دست مسایلی است كه همه دولت ها و سیاستمداران آمریكایی اعم از جمهوریخواه و دموكرات باید موضعی روشن و البته حمایتی در مقابل آن اتخاذ كنند. دولت باراك اوباما و دولت های پیش از آن تاكنون در مجامع بین المللی مختلف به طور صریح حمایت خود را از رژیم صهیونیستی اعلام داشته اند. منافع این رژیم چه به صورت حمایت های مستقیم مالی و چه به صورت دست و دلبازی در ارایه مدرنترین سلاح های آمریكایی در اولویت قرار دارد و حتی از ارتش آمریكا نیز مهمتر است. جنگنده های پیشرفته اف-35 را ارتش رژیم صهیونسیتی زودتر از ارتش آمریكا در اختیار می گیرد. وتوهای پیاپی آمریكا در شورای امنیت علیه قطعنامه هایی كه علیه این رژیم به رای گذاشته می شود یكی دیگر از مصادیق حمایت بی چون و چرای آمریكا است.

كارشناسان معتقدند كه بدون شك حمایت آمریكا از رژیم صهیونیستی بدون داشتن افرادی در كابینه و سایر سمت های كلیدی امكانپذیر نیست و 'لابی اسرائیل' توانایی اثرگذاری بالا در كابینه را با انتخاب افراد وفادار و صهیونیست دارد.

همزمان با نزدیك شدن به سوگند ریاست جمهوری باراك اوباما برای دومین بار در بیستم ژانویه سال 2013 میلادی(یكم بهمن ماه 1391) حدس و گمان ها درخصوص انتخاب افراد كابینه دوم اوباما به اوج خود رسیده است، اما نكته مهم در این میان این است كه آیا در كابینه جدید نیز حضور صهیونیست ها همچون كابینه قبلی پررنگ خواهد بود؟

حضور مهره های یهودی - آمریكایی و حافظ منافع رژیم صهیونیستی در اولین كابینه اوباما و به احتمال زیاد در كابینه دوم، در حالی به بحث محافل سیاسی تبدیل شده است كه برخی شبهه هایی را در خصوص یهودی بودن شخص باراك اوباما نیز مطرح كرده اند.



**رابطه اوباما و محافل صهیونیست

----------------------------

نگاهی به تعداد مسوولان یهودی-صهیونیستی كابینه باراك اوباما در دور اول ریاست جمهوری به خوبی نشان می دهد كه وی علاقمند به استفاده از مهره های صهیونیست در پست های مهم است. از همین رو رایزنی لابی صهیونیستی برای حضور دوباره افراد خود در كابینه جدید اوباما دور از ذهن نیست.

'رام امانوئل' از سرشناس ترین سیاستمداران صهیونیست آمریكایی و عضو حزب دموكرات از سال 2003 در مجلس نمایندگان آمریكا است. وی از سال 2009 تا 2010 میلادی به عنوان رییس كاركنان كاخ سفید منصوب و پس از آن در سال 2011 شهردار شیكاگو شد. امانوئل اولین شهردار یهودی شیكاگو بود. وی همچنین عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده و اعضای حزب دموكرات نیز بوده است. مجله نیویورك تایمز، در سال 2010 از امانوئل به عنوان فردی تاثیرگذار در كابینه اوباما یاد كرد.

'مایكل بنت' (Michael Bennet) سرمایه دار، وكیل و سیاستمدار آمریكایی و در حال حاضر شهردار ایالت كلرادو است. بنت همچنین از اعضای حزب دموكرات نیز به شمار می رود. او پیش از این مدیر عامل شركت سرمایه گذاری یهودی آنشوتز (Anschutz) و شهردار ایالت دنور (Denver) بوده است. وبسایت ویكی پدیا بنت را فردی بی دین و بی اعتقاد به وجود خدا معرفی كرده است. این در حالی است كه مادر وی از یهودیان لهستانی است كه در سال 1950 به همراه خانواده خود به ایالات متحده مهاجرت كرده است. سابقه فعالیت بنت با شركت های سرمایه گذاری صهیونیست و مادر یهودی وی سند محكمی بر یهودی بودن وی است.

'آلن پی سولوو' (Alan P. Solow) نیز از دیگر سیاستمداران یهودی است كه در اطراف اوباما حلقه زده اند. وی از وكلا و از رهبران سرشناس گروه های یهودی كه ریاست 'كنفرانس سازمان های بزرگ یهودی' را بر عهده داشته اند است. سولوو از دوستان و حامیان قدیمی اوباما به شمار می رود.

'مارك راسل بنیوف' (Marc Russell Benioff) نیز از سرمایه گذاران معروف ایالات متحده است كه در كمپین انتخاباتی اوباما حضور پررنگ داشته است. وی در خانواده ای یهودی متولد شد و از تاجران معروف آمریكا محسوب می شود.

'راس فینگولد'(Russ Feingold)، سناتور ایالت ویسكانسین و از خدمتگزاران حزب دموكرات از سال 1993 تا سال 2011 بوده است. وی نیز در خانواده ای یهودی متولد شده است.

'لارنس سامرز' (Lawrence Summers) اقتصاددان و سیاستمداران صهیونیست آمریكایی كه در سال های 1999 تا 2001، وزیر خزانه داری در كابینه بیل كلینتون بوده است. به گزارش پایگاه اینترنتی هفته نامه 'یهودیان واشنگتن' (Washington Jewish Week)،‌ وی یكی از گزینه های احتمالی كابینه اول باراك اوباما در سال 2008 نیز بوده است.

'رابرت رابین' (Robert Rubin) اقتصاددان یهودی و از اعضای تیم اقتصادی و مشاور باراك اوباما بوده است.

علاوه بر پست های مدیریتی مهم در بخش های مهم سیاسی و اقتصادی، باراك اوباما گرداندن زیرمجموعه های كوچكتر را نیز به دست یهودیان آمریكا سپرده است.



** پیروزی با حمایت صهیونیست ها

--------------------------

پیش از برگزاری دو دوره پیشین انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده موسسه های نظرسنجی آمریكایی به سنجش میزان محبوبیت كاندیداها در میان اقشار مختلف و نیز احتمال رای آوری آنها پرداختند. نتایج به دست آمده از این نظرسنجی ها نشان دهنده حمایت های گسترده مالی و سیاسی صهیونیست ها از باراك اوباما است. این درحالی است كه وی تمایل داشت نشان دهد با رژیم صهیونیستی و لابی اسرائیل دارای اختلافات جدی است.

این در حالی است كه اوباما با انجام برخی اعمال، نظیر نپذیرفتن ملاقات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تنها سعی در عوام فریبی دارد، چرا كه پشت پرده اینگونه ماجراها حكایتی دیگر نهفته است. ایالات متحده آمریكا تاكنون با موضع گیری خود در برابر رژیم صهیونیستی سیاست حمایتی تمام عیار خود را به جهان ثابت كرده است. وتوی قطعنامه علیه شهرك سازی رژیم صهیونیستی در كرانه باختری در آخرین ماه میلادی سال 2012 از آخرین نمونه های بارز موضع حمایتی آمریكا از این رژیم است كه واكنش بان كی مون دبیر كل سازمان ملل را نیز به همراه داشت. كاخ سفید در شهریور ماه گذشته درخواست ملاقات نتانیاهو با اوباما را رد كرد!

پیش از پیروزی باراك اوباما در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، موسسه نظرسنجی گالوپ، بررسی در خصوص میزان حمایت مردم آمریكا از وی انجام داد. پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی 'یدیعوت آحارنوت' گزارشی از نتایج نظرسنجی این موسسه، مبنی بر حمایت یهودیان آمریكا از اوباما در مقایسه با میت رامنی منتشر كرد.

بر همین اساس، اوباما در زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری حمایت 70 درصدی یهودیان را دارا بود، در حالی كه تنها 25 درصد یهودیان آمریكا از میت رامنی حمایت می كردند.

براساس نظرسنجی دیگر موسسه گالوپ از كل یهودیانی كه در انتخابات 2008 به اوباما رای دادند، 86 درصد خواهان انتخاب مجدد او بودند و 58 درصد از رای‌دهندگان یهودی عملكرد اوباما به عنوان رئیس‌جمهور را تایید می كردند.

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز در ابتدای سال 2012 میلادی اعلام كرد كه 35 نفر از تیم مبارزه انتخاباتی اوباما را یهودیان سرشناس آمریكایی تشكیل می دهند.

همچنین پایگاه اینترنتی الجزیره انگلیسی در سپتامبر 2011 گزارشی به نقل از مجله آمریكایی نیویورك(New York) منتشر كرد. این مجله گزارشی با تیتر 'اولین رییس جمهور یهودی' به نوشته جان هیلمن (John Heilemann) روزنامه نگار آمریكایی خود منتشر كرد.

این مجله ضمن اشاره به مواضع اوباما در خصوص جلوگیری از تشكیل دولت مستقل فلسطینی، اعلام كرد، این یك حقیقت است كه باراك اوباما از جورج بوش كه به عنوان یكی از افراطی ترین حامیان اسراییل در میان دیگر روسای جمهور ایالات متحده محسوب می شود نیز پیشی گرفته است تا جایی كه حتی خود اسراییلی ها نیز بهت زده شده اند.

جان هیلمن همچنین شعار اوباما مبنی بر 'تغییر' را الهام گرفته از تبلیغات منفی رژیم صهیونیستی عنوان و ضمن اظهار تاسف، اعلام كرده است كه بخش اعظمی از شعار وی در سایه برنامه هایش حذف شده و یا از بین رفته است.

به نوشته نیویورك، اوباما ادعا می كند كه اعراب به دنبال راه اندازی جنگ علیه اسراییل هستند، اما در واقع این اسراییل است كه تاكنون متجاوزانه عمل كرده است. جنگ های 1965[جنگ میان هند و پاكستان بر سر كشمیر]، 1967[جنگ میان رژیم صهیونیستی با مصر، سوریه و اردن كه به جنگ 6 روزه معروف است]، [1982 جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان] و 2006 [جنگ 34 روزه لبنان] از نمونه اعمال متجاوزانه بوده است كه اسراییل یا پایه گذار و یا محركی برای شروع آنها بوده است.

به نوشته الجزیره، همانطور كه هیلمن در مقاله خود تاكید كرده است، اوباما جایگاه فعلی اش را در ارتباط با یهودیان دست و دلباز به دست آورده است. در واقع یكی از كسانی كه در چند دهه اخیر حمایت های مالی فراوانی از حزب دموكرات داشته، رام امانوئل است كه توانست پست شهردار شیكاگو را به دست آورد.

'نیویورك' در ادامه مقاله خود در توضیح نقش پررنگ لابی صهیونیست در زندگی و جایگاه سیاسی اوباما می نویسد: یهودیان تنها از نظر مالی اوباما را حمایت نمی كنند بلكه آنها در مسایل مهمتر و ضروری كه سبب شكست و یا پیروزی ریاست اوباما می شود نیز وی را مورد حمایت گسترده خود قرار می دهند.

این مقاله كه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریكا منتشر شد، تا جایی نقش لابی صهیونیست را پررنگ می دانست كه اعلام كرده بود لابی صهیونیست حتی می تواند حیات ریاست جمهوری اوباما را در سال 2012 به خطر بیاندازد و به نابودی كشاند.



پایگاه اینترنتی روزنامه هافینگتون پست در سال میلادی 2008 به یهودی بودن باراك اوباما اشاره كرد.

هافینگتون پست در این گزارش اوباما را با بیل كلینتون رییس جمهور پیشین، در استفاده از یهودیان در كابینه خود مقایسه كرده است. بر همین اساس، اوباما اولین رییس جمهور آمریكا است كه بیشترین حمایت یهودیان آمریكا و همچنین بیشترین استفاده از یهودیان را در كارنامه ریاست خود دارا است. این پایگاه اینترنتی در تیتر خود از باراك اوباما به عنوان اولین رییس جمهور یهودی یاد كرده است.

هافینگتون پست می نویسد، تعداد یهودیانی كه باراك (نام وی به زبان عبری به معنی بركت است) در اطراف خود گردآورده است، بسیار قابل توجه است. 'رام امانوئل' (Rahm Emanuel) ، 'دیوید آكسلراد' (David Axelrod) مشاور ارشد رییس جمهور و 'ران كلین' (Ron Klain) معاون رییس جمهور ازجمله كسانی هستند كه هافینگتون پست از آنها به عنوان یهودیان دارای سمت در كابینه اوباما یاد كرده است.

وبسایت خبری آمریكایی دیلی كالر (daily caller) نیز گزارشی از یك نظرسنجی كه در اكتبر سال 2012 میلادی انجام شد، منتشر كرد. براساس گزارش دیلی كالر، 18 درصد آمریكایی ها معتقدند كه باراك اوباما یهودی است و تنها 28 درصد احتمال داده اند كه وی مسیحی است.

جانبداری های مكرر آمریكا از مواضع رژیم صهیونیستی در قبال سرزمین های اشغالی و مردم فلسطین و همچنین حمایت از حملات نظامی مكرر این رژیم به مردم بیگناه غزه و لبنان از دیگر نمونه هایی است كه به خوبی نشان می دهد صهیونیست ها برای دولت آمریكا اهمیت بدون جایگزین دارند. با این وجود در چینش اعضای دومین كابینه، بعید به نظر می رسد كه باراك اوباما بتواند از حمایت های مالی و سیاسی صهیونیست ها چشم پوشی كند.

پژوهش**ف.ذ**9123