زنجان- رييس دانشكده پيراپزشكي و بهداشت دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان گفت: سرب موجب كوتاهي قد و كاهش بهره هوشي كودكان مي شود.

محمدرضا مهراسبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، عمده ترین آثار زیانبار سرب را تاثیر گذاری آن در سیستم عصبی اعلام و اظهار كرد: سرب موجب توقف رشد و اختلالات عصبی در افراد می شود.

مهراسبی افزود: افرادی كه تماس بیشتری با سرب دارند، بیش از سایرین به كاهش و اختلالات خواب، خستگی مزمن، افسردگی، بیماری های خونی، مشكلات كلیوی، ناراحتی های گوارشی و درد های شكمی دچار می شوند.

وی اظهار كرد: پوكی زود رس استخوان و عصبانیت نیز از دیگر عواض ناخوشایند سرب به شمار می رود.

این كارشناس ارشد محیط زیست با اشاره به اینكه روی در مقایسه با سرب عوارض كمتری دارد گفت: در معادنی كه مقادیر بالایی سرب و روی تولید می شوند علاوه بر آن فلزات دیگر و خطرناكی نیز در پسماندهای كارخانه ها یافت می شود.

وی اظهار كرد: كادمیوم و جیوه از جمله فلزاتی مهمی است كه بر خلاف تصور در مقایسه دیگر فلزات به لحاظ زیست محیطی بسیار خطرناك است.

مهراسبی افزود: فلز كادمیوم مشكلاتی مانند كم خونی، تجزیه مغز استخوان، مسمومیت های حاد و مزمن، اختلالات گوارشی و ریسك سرطان زایی را به میزان قابل توجهی در افزایش می دهد.

وی اظهار كرد: بر اساس تحقیقات انجام گرفته در جهان فلز كادمیوم سرطان سینه را در زنان افزایش داده و به DNA افراد نیز آسیب می رساند.

7320/522