كرمانشاه - يك فوق تخصص ريه، ' استراحت در منزل ' و خودداري از حضور در اجتماعات را نخستين گام مهم در درمان بيماري آنفلوانزا و پيشگيري از انتشار ويروس اين بيماري در جامعه عنوان كرد.

دكتر ' علی معینی' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آنفلوانزا نوعی بیماری ویروسی است كه به طور معمول شدیدترین علائم انواع بیماری های ویروسی را به همراه دارد.

وی سر درد ، تب بالا ، بدن درد ، كوفتگی و خستگی عضلات ، لرز ، سرفه ، عطسه ، آبریرش از بینی و در برخی از مواقع بروز خلط در گلو را از مهم ترین علائم این بیماری اعلام و تصریح كرد: این علائم در بیماران ظرف مدت یك تا دو روز به حداكثر می رسد و پس از سه الی چهار روز از بین می رود.

معینی استراحت در منزل ، استفاده از داروهای تجویزی تحت نظر پزشك و مصرف بیشتر مایع و انواع میوه ها را سه راهكار مهم در درمان بیماری آنفلوانزا دانست و گفت: در هنگام ابتلا به این بیماری ، استراحت در منزل سبب می شود سیستم ایمنی بدن فرد بیمار كمتر تحت فشار قرار گیرد و بتدریج ترمیم یاید.

این پزشك افزود: علاوه بر استراحت در منزل؛ شستشوی مكرر دست ها با آب و صابون و استفاده از ماسك بخصوص در هنگام عطسه و سرفه جهت پیشگیری از شیوع و انتشار این بیماری اهمیت فراوانی دارد.

وی با بیان اینكه استفاده از هر نوع دارو در هنگام ابتلا به انواع بیماری باید تحت نظر پزشك صورت گیرد، تاكید كرد: برخی افراد به اشتباه به محض بروز سرماخوردگی یا آنفلوانزا بصورت خودسرانه به استفاده از آنتی بیوتیك ها روی می آورند و از این مهم غافلند كه آنتی بیوتیك ها برای درمان بیماری های میكروبی كاربرد دارد.

این پزشك افزود: باید توجه داشت كه آنتی بیوتیك ها هیچ نقشی در درمان بیماری های ویروسی ندارد مگر در مواقعی كه طبق نظر پزشك، بیماری ویروسی با عفونت میكروبی همراه باشد.

معینی، همچنین به سالمندان بالای 65 سال توصیه كرد همه ساله در فصل پاییز بمنظور پیشگیری از بروز آنفلوانزا ، واكسن آنفلوانزا را تلقیح كنند.ك/3

7450/567