به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دكتر 'بهرام عین اللهی'روز سه شنبه در آیین دومین یادواره شهدای جامعه پزشكی تهران بزرگ، افزود: در جامعه پزشكی نیروهای علاقه مندی داشتیم كه حضور در صحنه برای آنها یك تكلیف محسوب می شد.
وی با بیان اینكه شمار زیادی از اعضای این جامعه در خط مقدم به شهادت رسیده اند، اظهار داشت: باید با به تصویر كشیدن زندگی شهدای این جامعه كه بر سر رفتن به خط مقدم و جنگ با یكدیگر به رقابت می پرداختند، جریان فرهنگی ایجاد كرد.
وی با تاكید بر اینكه در دوران دفاع مقدس جبهه ها دانشگاه بود، خاطرنشان كرد: فضای معنوی جبهه ها نه تنها سبب ارتقا بیش از پیش شعور فرهنگی جامعه پزشكی در دوران دفاع مقدس بلكه تقویت روحیه رزمندگان در مناطق جنگی شده بود.
رییس شورای تخصصی بسیج جامعه پزشكی كشور با بیان آنكه جبهه های جنگ بستر رشد فضای مدیریتی را برای جوانان فراهم كرده بود، اضافه كرد: در هیچ جنگی در دنیا پزشكان در خط مقدم حضور نداشتند اما در ایران این جامعه در خط مقدم و میان رزمندگان حضور یافت و به آنها خدمت رسانی كرد.
عین اللهی با یادآوری اینكه امدادگران نیز نقش مهمی در دفاع مقدس ایفا كردند، گفت: در حالی كه این گروه در آتش و خون دنبال مجروحان می گشتند، رزمندگان در جستجوی یافتن سنگر بودند.
وی حضور در صحنه بعنوان تكلیف الهی، تبعیت از ولایت، رشد فرهنگی جامعه پزشكی، مشاركت تمام اقشار جامعه پزشكی، سازماندهی تشكیلات تیم های اضطراری، نوع آوری و خلاقیت و بهره گیری از كمكهای مردمی را از جمله ویژگی های بهداشت و درمان در دوران دفاع مقدس عنوان كرد.
عین اللهی با اشاره به ساخت فیلم 'روزهای زندگی' در حوزه دفاع مقدس و در بخش سلامت، ادامه داد: فیلمسازان در این زمینه تلاش بیشتری انجام و ساخت فیلم های دیگر را در دستور كار خود قرار دهند.
** حفظ روحیه جهاد و شهادت از اهداف اصلی سازمان بسیج جامعه پزشكی
رییس سازمان بسیج جامعه پزشكی نیز، ارتقا روحیه شهادت طلبی را قوی ترین عامل در تحقق اهداف آرمانی حوزه سلامت عنوان كرد و افزود: با حفظ این روحیه، آرزوهای مان در حوزه سلامت محقق و مشكلات جامعه پزشكی و بیماران حل می شود.
'محمد رییس زاده'بر ضرورت حفظ این دو مزیت تاكید كرد و اظهار داشت: با داشتن این دو ویژگی می توان امكان حضور پزشكان كارآمد را در شرایط غیرعادی كشور تضمین كرد.
وی مدیریت بهینه، تقویت روحیه شهادت طلبی و جهاد را خواستار شد و ابراز امیدواری كرد: وزارت بهداشت و سازمان های مسئول در حوزه سلامت در تقویت و ارتقا این ویژگی ها بیش از پیش تلاش كنند.
** تشابه فداكاری های دوران دفاع مقدس با صدر اسلام
رییس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی نیز، نقش دانشجویان را در تحولات مختلف جامعه موثر دانست و افزود: فداكاری های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس با فداكاری های رزمندگان صدر اسلام مشابهت های زیادی دارد.
دكتر 'حسن ابوالقاسمی' با بیان اینكه رزمندگان دوران دفاع مقدس با همان روحیه و نشاط رزمندگان صدر اسلام مبارزه و حماسه هایی بزرگ را خلق كردند، افزود: دانشگاه در خدمت بسیجیانی خواهد بود كه رشادت های رزمندگان را نوشته و آنها را به صورت مستند در آورند.
وی با اشاره به اینكه برای نهادینه كردن اخلاق حرفه ای در جامعه پزشكی فرصت های متعددی وجود دارد، ادامه داد: قرار شده در آینده نزدیك واحد درسی 'دفاع مقدس' با هدف آشنایی بیشتر نسل جوان با فرهنگ دفاع مقدس در دانشگاه ها تدریس شود.
این مقام مسئول بر ضرورت تكریم خانواده شهدا تاكید و اضافه كرد: این امر یك مسئولیت دینی است كه باید مورد توجه مسئولان دانشگاه ها قرار گیرد زیرا شهید برای حیات بخشیدن به زندگی دیگران از خود گذشتگی كرده و به شهادت رسیده حال اگر خانواده های آنها نیاز معنوی به ما داشته باشند باید به آن پاسخگو باشیم.
وی گفت: هیچ ابزاری بهتر از خانواده شهدا در بخش فرهنگی تاثیرگذار نیست بطوری كه می توان با بهره گیری از آنها در نقل خاطرات و وصایای شهدا و ترجمه آنها به زبان های دیگر ملل در سراسر دنیا اقدام كرد.
رییس دانشگاه علوم پزشكی دانشگاه شهید بهشتی ایجاد یك جامعه آرمانی را منوط به بهره گیری از سیره شهدا ذكر كرد و گفت: مرور زندگی شهدا می تواند سبك زندگی ما را تغیبر دهد.
** دو حماسه بزرگ تاریخ انقلاب در دی ماه
جانشین سازمان بسیج مستضعین نیز گفت: دی ماه در دل خود حماسه های بزرگی را در تاریخ انقلاب جا داده است به طوری كه دو عملیات غرورآفرین كربلای 4 و 5 به اندازه 8 سال دفاع مقدس بر روند پیروزی ها تاثیرگذار بوده اند.
سردار 'علی فضلی' با ذكر خاطراتی از این دو عملیات افزود: دفاع مقدس سراسر درس و عبرت است و یادواره شهدا درس خداشناسی و معرفت شناسی به ما داد.
در این مراسم كه در دانشكده علوم پزشكی دانشگاه شهید بهشتی و با حضور جمعی از خانواده شهدای جامعه پزشكی برگزار شد، از 40 نفر از ایثارگران این جامعه تجلیل شد.
اجتمام(3)**1880**1558
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۲
تهران - رييس شوراي تخصصي بسيج جامعه پزشكي كشور گفت: جامعه علوم پزشكي با حضور مداوم خود در جبهه هاي جنگ نقش موثري در پيروزي هاي هشت سال دفاع مقدس ايفا كرده است.