'غلامعلی باغبان' روز چهارشنبه در گفتو گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا تاكید كرد: حمله موریانهها به بقایای استخوانی این محوطه تاریخی كذب است.
وی افزود: در انبار پایگاه شوش بقایای جانوری و انسانی به دست آمده از كاوشهای میدانی نگهداری میشوند كه در حال رایزنی با پژوهشكده باستانشناسی و موزه ملی ایران برای انتقال این استخوانها به تهران هستیم.
باغبان ادامه داد: وجود موریانه در خانههای تاریخی و بناهای باستانی امری عادی و طبیعی است اما باید توجه داشت موریانهها بیشتر به سازههای چوبی آسیب میرسانند و در داخل تیرهای چوبی ، تنه درختان خشك و وسایل چوبی منازل و ... زندگی میكنند.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی شوش تاكید كرد: بقایای استخوانی بسیاری در طی 100 سال كاوش در این منطقه به دست باستانشناسان فرانسوی و ایرانی یافت شده است كه همه اینها در انبار نگهداری می شود و قرار است پس از انتقال به تهران 'مرجان مشكور' باستانشناس جانوری درباره آن تحقیقات انجام دهد.
به گزارش ایرنا، محوطه باستانی شوش در استان خوزستان نامزد ایران برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسكو در سال آینده میلادی است و پایتخت تمدن چندهزار ساله عیلامیان و پایتخت زمستانی هخامنشیان به شمار میرود.
محوطه تاریخی شوش شامل كاخ شائور، كاخ آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپه های آكروپول و قلعه فرانسوی ها است كه هر یك بیان كننده بخشی از تاریخ و میراث این خطه هستند.
فراهنگ(4)2025**1588
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۷
تهران - مدير پايگاه ميراث فرهنگي شوش درباره برخي اخبار منتشر شده مبني حمله موريانهها به استخوانهاي يافت شده در كاوشهاي باستانشناسي گفت: وجود موريانه در خانههاي قديمي و بناهاي باستاني عادي است اما بايد گفت كه اين دسته جانواران از استخوان تغذيه نميكنند.