به گزارش ایرنا، ' سرگئی شایگو ' وزیر دفاع روسیه روز پنجشنبه در آیین ویژه ای از مقر فرماندهی زیردریایی اتمی 'یوری دولگاروكی'، تحویل آن به نیروی دریایی روسیه را به 'ولادیمیر پوتین' رییس جمهوری این كشور كه در عرشه رزمناو اتمی 'پتر كبیر' قرار داشت، گزارش داد.
بر پایه این گزارش، زیردریایی هسته ای یوری دولگاروكی،به موشك های قاره پیمای جدید ' بولاوا' با برد 10 هزار كیلومتر مجهز است كه پس از 18 پرتاب آزمایشی این نوع موشك ها، امروز به طور رسمی تحویل آن به نیروی دریایی روسیه اعلام شد.
زیردریایی اتمی یوری دولگاروكی در مركز طراحی تسلیحات دریایی 'روبین' روسیه طراحی و در كارخانه 'سوماش' این كشور ساخته شده است.
این زیردریایی از كلاس 'بوریا' بوده و ساخت آن 20 سال بطول انجامیده است كه علت اصلی آن بحران مالی در روسیه در دهه 1990 میلادی بوده است.
كارشناسان بر این عقیده اند، زیردریایی اتمی یوری دولگاروكی در 30 سال آینده به همراه سایر زیردریایی های روسی از این نوع، بخش اساسی نیروی هسته ای راهبردی دریایی روسیه را تشكیل خواهد داد و موازنه قوا با آمریكا و دیگر اعضای باشگاه هسته ای را تامین می كند.
اجرای خزنده و گام به گام طرح استقرار سپر موشكی آمریكا در مرزهای غربی روسیه از اختلافات اصلی مسكو با غرب است.
ˈدمیتری مدودیفˈ نخست وزیر روسیه به تازگی به وجود تنش در روابط كشورش با آمریكا و اختلافات عمیق دو طرف در مسایلی همچون سامانه موشكی آمریكا در قاره اروپا اذعان كرده بود.
نخست وزیر روسیه با بیان این كه همكاری های مسكو و واشنگتن در دوره نوسازی در برخی عرصه ها همچون قرارداد ˈاستارت-2ˈ و موافقتنامه ترانزیت محموله های نظامی ناتو به افغانستان از طریق روسیه سودمند بود، گفت: اما در نیمه دوم سال 2011 و 2012، مساله استقرار سامانه پدافند موشكی آمریكا در اروپا به مساله عمده مورد اختلاف دو كشور تبدیل شد.
وی تصریح كرد: دو كشور همچنان در باره مساله سامانه موشكی قاره اروپا اختلاف دارند و این مساله در دستور كار مذاكره با باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا قرار خواهد داشت.
اختلاف بر سر سپر موشكی آمریكا در اروپا میان مسكو و واشنگتن در یك سال اخیر تا حدی بالا گرفت كه وزیر امور خارجه روسیه اواخر سال گذشته به صراحت اعلام كرد كه مذاكرات كشورش با غربی ها بر سر این طرح به بن بست رسیده است.
متوقف شدن مذاكرات كرملین و كاخ سفید بر سر سپر موشكی از سوی كارشناسان مسایل سیاسی به عنوان خط بطلانی بر سیاست ˈنوسازیˈ در روابط روسیه و آمریكا ارزیابی شد كه مدودیف و اوباما از آن به عنوان دستاورد چشمگیر دولت های خود در عرصه سیاست خارجی یاد می كردند.
از سوی دیگر به دنبال اقدام آمریكا در احیای موافقتنامه استقرار بخشی از اجزای سپر دفاع موشكی در خاك لهستان و جمهوری چك كه اجرای آن از تابستان 2010 متوقف شده بود، تنش در مناسبات روسیه و آمریكا بار دیگر بالا گرفت.
اروپام/2242**518 **1917
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۱ - ۲۳:۴۲
مسكو - در شرايطي كه مسكو براي مقابله با اجراي خزنده سامانه موشكي آمريكا در اروپا و حفظ موازنه قوا در معادلات جهاني تلاش مي كند، پيشرفته ترين زيردريايي اتمي روسيه موسوم به 'يوري دولگاروكي' به نيروي دريايي اين كشور تحويل شد.