تهران - يك دندانپزشك گفت : فشارهاي روحي ، استرس و اضطراب در كودكان منجر به دندان قروچه مي شود كه اين اختلال در پسران شايع تر از دختران است .

دكتر 'یاشیل احدی مقدم' روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : بیش از 10 درصد كودكان در سن بین چهار تا 6 سالگی ممكن است دچار بیماری دندان قروچه شوند. ابتلا به این بیماری در دو زمان رویش دندان های شیری و دائمی كودكان رخ می دهد كه در بیشتر موارد پس از رویش كامل دندان های شیری یا دائمی این عادت در كودكان از بین می رود.

وی خاطرنشان كرد كه دندان قروچه همان عادت ساییدن دندان ها به هم است و این عادت كودكان بیشتر در خواب رخ می دهد اما در برخی از افراد در طول روز نیز وجود دارد.

احدی مقدم گفت :‌ ردیف نبودن دندان ها یا تماس غیر طبیعی بین دندان های پایین و بالا، كمبودهای تغذیه ای ، مشكلات اضطراب و استرس كودكان ، انگل های دستگاه گوارش و آلرژی از علت های بروز دندان قروچه است .

وی اظهار داشت :خطرات دندان قروچه در كودكان كمتر از بزرگسالان است و به ندرت موجب بروز مشكلات و اختلالات جدی می شود . این بیماری موجب بروز عوارضی همچون آسیب به لثه ها ، سست شدن استخوان های نگه دارنده دندان در لثه و لق شدن و افتادن دندان ، دردناك شدن دندان ، كوتاه شدن ارتفاع دندان ، شكستن مینای دندان ، مشكلات مفاصل فك ، حساس شدن دندان ها و همچنین سردرد شود.

وی افزود : مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی كافئین ، شكلات و قهوه بیماری دندان قروچه را در كودكان تشدید می كند .براساس نتایج تحقیقات جدید در صورتی كه دندان قروچه ناشی از استرس و ناراحتی های عصبی باشد با مصرف داروهای تجویز شده از سوی پزشك می توان این بیماری را درمان كرد.

احدی مقدم یادآور شد : در كودكانی كه بیماری دندان قروچه شدید است می توان از وسیله ای به نام' گایت گارد' كه نوعی پروتز متحرك از جنس پلاستیك مقاوم است و با قالب گیری از دندان شخص ساخته می شود ، استفاده كرد . این وسیله شب ها در دهان قرار داده می شود.

به گفته وی این وسیله موجب جلوگیری از فشارهای نادرست و مضر روی دندان ها می شود كه البته در بسیاری موارد استفاده از این وسیله به مرور باعث كاهش و حذف عادت دندان قروچه شبانه می شود .

علمی (4)**1354**1581