تهران- وزير امور اقتصادي و دارايي از حذف دلار و يورو از تجارت خارجي كشور خبر داد و گفت: بر اساس تصميم كارگروه اقتصادي دولت، الگوي تجاري براي ثبت سفارش تغيير مي كند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا؛ ' سید شمس الدین حسینی ' در حاشیه اولین نشست روسای سازمان های امور مالیاتی كشور های عضو اكو در جمع خبرنگاران ، افزود: دولت عزم خود را جزم كرده تا ارز های واسط چون دلار و یورو را در تجارت كنار بگذارد .

وی با اشاره به محدودیت های ایجاد شده توسط امریكا و سپس اتحادیه اروپا پس از تحریم اظهار داشت: این امر سبب شده كه بانك مركزی به سرعت تركیب ذخایر ارزی را تبدیل به یورو و طلا كند كه این امر سود مناسبی را برای كشور در پی داشت.

وی ادامه داد: در همین حال در راستای تجارت نیاز به زمان داشتیم زیرا برخی از تجار با برخی از كشورها مبادلاتی را انجام می دادند كه تغییر ارز برای آنها نیاز به زمان داشت.

حسینی تصریح كرد: تغییر تركیب تجاری از سال 90 سبب شد تا شركای تجاری به سمت كشورهای چین و تركیه سوق یابند.

وی اضافه كرد: با تغییر الگوی تجاری نیاز به ارز واسط مانند دلار و یورو كاهش می یابد و ابراساس هماهنگی های جدید این امر انجام می شود.

وزیر اقتصاد اظهار داشت: البته جنگ ارزی و تمایل امریكا برای كاهش ارزش پول خود و همچنین بحران های مالی سبب شده تا شركای تجاری هم از این تصمیم استقبال كنند زیرا دنیا به سمت حذف ارزهای واسط در حال حركت است.



** هدفمند كردن باید تداوم یابد

وی بابیان آنكه ، سال ها است موضوع هدفمندكردن یارانه ها در دستور كار قرار دارد و از سال 87 جمع بندی و سپس تصویب شده است ، افزود: دولت دهم هدفمند كردن یارانه ها را اجرا كرده و هم اكنون در حال جریان است .

حسینی درباره زمان اجرای فاز دوم هدفمند كردن یارانه ها اظهار داشت : اجازه دهید رییس جمهوری در مجلس شورای اسلامی حضور یابد و توضیحات و دلایل و مسایل مختلف پیرامون اقتصاد و هدفمند كردن را ارایه دهد.

وی گفت: بر ا ساس ماموریت هایی كه در تیم اقتصادی دولت داریم تلاش داریم این امر اجرایی شود اما اجرای آن موكول به توافق با مجلس شورای اسلامی است تا اجماع نسبی بین اركان نظام ایجاد شود.

وزیر اقتصاد تصریح كرد: اگر ابعاد مساله روشن شود و سپس كار كنیم اجرای هدفمندی بهتر است و برداشت من از گمانه زنی ها این است كه همگی به تداوم اجرای هدفمندكردن یارانه ها متفق هستند و باید هدفمندی ادامه یابد.

** حباب بازار سكه

حسینی اظهارداشت: باید در بازار سكه به واقعیات توجه شود و آن چیزی كه مهم است آن است كه اگر مضایق سیاسی و موانع درحوزه نقل و انتقال ارز وجود نداشته باشد به طور قطع قیمت ارز كمتر از ارقام كنونی است . ان چیزی كه در بازار موازی و حتی در مركز مبادلات وجود دارد این است كه قیمت تعادلی در شرایط متعارف نیست.

وزیر اقتصاد با تاكید بر اهمیت الگو سازی تجاری به معنای تهیه محل كالا و ثبت سفارش با الگوی درآمد ارزی و ذخایر ارزی ، گفت: در این صورت نیاز به تبدیل ارز كاهش می یابد.

اقتصام**9141**1319