سمنان - جانشين سازمان بسيج كشور با تاكيد بر نقش هنر در ماندگاري فعاليت ها گفت: هنر بايد آرمانها و ارزشهاي انقلابي و اسلامي را حفظ و تداوم بخشد و آْن را به نسل هاي بعد انتقال دهد.

سردار 'علی فضلی' روز شنبه در آیین اختتامیه دهمین جشنواره بسیج كشور در سمنان با اشاره به رسالت هنرمندان و هنر تئاتر ایران به عنوان تئاتر انقلاب و بیداری اسلامی گفت: بدون هنر ممكن نیست فعالیتی ماندگار و حفظ شود اما هنری كه از جان برآید.

وی تئاتر را هنری جادوانه و دارای روح خواند و گفت: هنر تئاتر در نظام مقدس جمهوری اسلامی باید با قرآن و عترت همراه و مانوس باشد.

فضلی با اشاره به سالگرد عملیات كربلای پنج و بیان گوشه هایی از خاطرات و حوادث عملیات های كربلای چهار و پنج گفت: به فرموده رهبر فرزانه انقلاب شبهای كربلای پنج شبهای قدر این انقلاب است و هنر تئاتر باید این خاطرات را حفظ و ماندگار كند.

جانشین بسیج مستضعفین كشور گفت: در شرایط كنونی انقلاب هنر باید در خدمت ارزشهای اسلامی قرار گیرد و به حفظ و تداوم ارزشهایی بپردازد كه بیش از 220 هزار شهید پای آن را امضاء كرده اند.

هنرمند برجسته تئاتر و استاد دانشگاه نیز در این ایین گفت: بیرق فرهنگ و هنر ایران زمین هنر نمایش و تئاتر است.

'محمود عزیزی' روز شنبه در سالن تئاتر شهر سمنان افزود: برخی از مسوولان سینما را پرچم فرهنگ و هنر می دانند اما شاید سینما در آمریكا، هندوستان و یا چین و ژاپن هنر اول باشد اما در ایران بیرق دار فرهنگ و هنر، هنر نمایش است.

این هنرمند برجسته تئاتر و تلویزیون تاكید كرد: برای برخورداری از توسعه مناسب باید به هنر تئاتر و نمایش توجه كرد و هنر نمایش موجب ماندگاری و توسعه هرچه بیشتر سایر هنرها و عرصه ها می شود.

در آیین اختتامیه دهمین جشنواره تئاتر بسیج كشور كه استادان و هنرمندان مطرح تئاتر كشور و جمعی از مسوولان فرهنگی و اجرایی حضور داشتند، برترین های این جشنواره معرفی شدند.

این جشنواره با حضور گروههای تئاتر استانهای مختلف كشور به مدت چهار روز و در بخشهای صحنه ای، خیابانی، كودك و نوجوان و عروسكی و نیز نمایشنامه نویسی در استان سمنان برگزار شد.

در پایان این جشنواره بر اساس رای هیات داوران در بخش نمایشنامه نویسی نمایشنامه 23 با نویسندگی هادی عسگری، اسبهای سركش به نویسندگی علی محمد آدمنش و كات محزون با نویسندگی محسن سلمانیان رده های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.

همچنین در بخش تئاتر صحنه ای و در رشته كارگردانی داود پارسا از نمایش 'چشمانش در گندمزار ماند'، در نمایشنامه نویسی هیات داوران انتخابی نداشت، در طراحی صحنه مرضیه درخشان نیا از نمایش 'همیشه به نام او'، موسیقی مهدی حسنی از نمایش 'دوچرخه موازی'، بازیگر زن مینا رجب زاده ایفاگر نقش طاهره در نمایش 'شش پنجره مایل به همیشه'،بازیگری مرد حمیدرضا دشتی ایفاگر نقش محسنی در نمایش 'مانیفست پرتاب نارنجك' را به عنوان اول شناخت و تندیش جشنواره و جوائز نقدی را به آنان اهداء كرد.

هیات داوران دهمین جشنواره تئاتر بسیج كشور همچنین در بخش خیابانی جایزه اول بازیگری زن را به فرانك بلوزاده ایفاگر نقش مادر شهید در نمایش یوسف، بازیگری مرد را به موسی هدایتی بازیگر نقش كاوه در نمایش جعبه ها، كارگردانی را به محمد مظفری كارگردان یوسف و جایزه اول طراحی و ایده را به 'محمد مظفری' برای طرح و ایده نمایش یوسف اهداء كرد.

در بخش عروسكی و كودك و نوجوان نیز جایزه اول كارگردانی به سیدجواد رحیم زاده از نمایش عكاسخانه، غلامرضا جهان پا در نمایش عكاسخانه به عنوان بازیگر اول مرد، سحر میرزاخانی در نمایش رقص قاصدك از استان مركزی به عنوان بازیگر اول زن، مینا اكبری ناصر در بخش عروسك گردانی در نمایش رویایی واقعی از استان آذربایجان شرقی، حسین طاهریان از بخش ساخت عروسك و ماسك از استان سمنان، در طراحی صحنه نیز هیات داوران نفر اول را انتخاب نكرد اما در بخش موسیقی هیات داوران جایزه این بخش را به سید یحیی موسوی آهنگ ساز نمایش عكاسخانه و در بخش طراحی لباس به سهیلا میرزاخانی در نمایش قصد رقص قاصد از اراك اهداء كرد.

در دهمین جشنواره تئاتر بسیج كشور 33 گروه نمایش از استانهای مختلف در بخشهای ذكر شده در شهرهای سمنان، مهدیشهر و شاهرود به اجرای برنامه پرداختند.

دبیر این جشنواره از ارسال 200 متن نمایش به جشنواره تئاتر بسیج كشور در بخش نمایشنامه نویسی خبر داد.

'حسین مسافر آستانه' روز شنبه در آیین اختتامیه دهمین جشنواره تئاتر بسیج كشور گفت: استقبال گسترده ای از این بخش جشنواره به عمل آمد و از بین این تعداد 110 نمایش به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.

وی برگزاری بخش كودك و نوجوان و عروسكی برای اولین بار در قالب جشنواره تئاتر بسیج كشور گفت: در این بخش 150 نمایش به صورت مستقیم به دبیرخانه ارسال شد كه هیات داوران از بین این آثار 10 نمایش را برای این جشنواره انتخاب كرد.

مسافر آستانه با اشاره به دوسالانه برگزاری جشنواره تئاتر بسیج كشور گفت: با هدف پرهیز از جشنواره زدگی ،این جشنواره هر دوسال یك بار برگزار می شود و در فاصله دو جشنواره نیز برنامه های متنوعی برای غنای هرچه بیشتر تئاتر بسیج پیش بینی و اجرا می شود.

وی با بیان اینكه در تمامی استانهای كشور جشنواره تئاتر بسیج استانی برگزار شده است گفت: در فاصله این جشنواره ها حداقل یك هزار و 500 مورد اجرا توسط گروههای نمایش در استانهای مختلف صورت گرفته است.

599/608 /506