تهران - مديرعامل اتحاديه صنايع لبني كشور گفت: با توجه به شرايط موجود، ميزان مصرف شير و محصولات لبني كاهش چشمگيري داشته به طوري كه همين امر موجب كاهش توليد صنايع لبني شده است.

'محمدرضا اسماعیلی' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهاركرد: هم اكنون صنایع لبنی كشور ظرفیت بیش از 20 میلیون تن تولید را دارند در حالی كه هم اكنون با توجه به افزایش هزینه های تمام شده تولید و كاهش مصرف، تنها پنج میلیون تن محصول لبنی توسط كارخانجات تولید و عرضه می شود.

وی با بیان این كه با كاهش مصرف، تولید برای صنایع توجیه اقتصادی ندارد گفت: در حال حاضر كارخانجات صنایع لبنی براساس مجوزهای تولید خود فعالیت نمی كنند به طور مثال كارخانه ای كه مجوز تولید 40 هزارتن محصولات لبنی را دارد هم اكنون به تولید پنج هزار تن محصول لبنی مبادرت می كند.

وی افزود: متاسفانه به دلیل افزایش هزینه های تمام شده تولید قیمت محصولات لبنی نیز افزایش داشته، به طوری كه قدرت خرید مردم در مصرف شیر و محصولات لبنی كاهش چشمگیری یافته است.

وی ادامه داد: به طور قطع با افزایش مصرف شیر و محصولات لبنی مشكل كارخانجات در تولید و عرضه برطرف می شود، در غیراین صورت ادامه روند مذكور به نفع تولید كنندگان و مصرف كنندگان نخواهد بود.

مدیرعامل اتحادیه صنایع لبنی درباره تامین شیرخام صنایع گفت: كارخانجات صنایع لبنی شیرخام را براساس نرخ مصوب خریداری می كنند اما در برخی استان ها نیز شاهد خرید شیرخام برخی صنایع بیش از نرخ مصوب هستیم كه این موضوع نیز گریبان گیر صنایع لبنی شده است.

وی شیر را ماده ضد مسمومیت ناشی از الودگی هوا برشمرد و تصریح كرد: طی ماه های اخیر شاهد آلودگی هوا در شهرهای بزرگ كشور بوده ایم كه برای كاهش این موضوع و سلامت جامعه نوشیدن شیر در طول روز الزامی است چراكه باعث كاهش مسمومیت ناشی از آلودگی هوا می شود.

اسماعیلی با اشاره به این كه صنایع لبنی براساس استانداردهای بین المللی فعالیت دارند افزود: طی سالهای گذشته صنایع لبنی در تولید محصولات پاستوریزه و استرلیزه پیشرفت خوبی داشته اند به نحوی كه محصولات لبنی كشور مطابق استاندارهای بین المللی، سازمان استاندارد ایران و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی تولید و عرضه می شود.

به گفته مدیرعامل اتحادیه صنایع لبنی كشور، سال گذشته سرانه مصرف شیرخام برای هر نفر در كشور بیش از 80 لیتر بوده كه هم اكنون به دلیل كاهش مصرف این رقم به كمتر از 60 لیتر در سال رسیده است.

وی تاكید كرد: به طور قطع كاهش مصرف شیر و محصولات لبنی می تواند آسیب های جبران ناپذیری به سلامت جامعه وارد كند كه این مهم نیز باید مورد بررسی مسئولان ذیربط قرار گیرد تا تمهیداتی در این مورد بیندیشند.

اسماعیلی اظهاركرد: ارایه تسهیلات برای تولید، كاهش قیمت ها و اطلاع رسانی عمومی می تواند جامعه را در افزایش مصرف این محصول ترغیب كند.

اقتصام(4)**9186**1319