به گزارش ایرنا، سردار 'احمد كریمی جبلی' از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس روز دوشنبه در مراسم افتتاح بسیج پیشكسوتان جهاد و شهادت كه برای نخستین بار در سپاه حضرت سیدالشهداء استان تهران در شهرری افتتاح شد، سپاه و بسیج را مصداق السابقون و مقربان درگاه الهی ذكر كرد و گفت: افتتاح بسیج پیشكسوتان، گرامیداشت ارزش ها است.
وی درباره ضرورت تاسیس سازمان پیشكسوتان بسیج، استفاده بهینه از ظرفیت بازنشستگان و مجموعه پیشكسوتان بسیج و سپاه و تجارب ارزشمند آنان در شبكههای مشورتی بسیج را از مهمترین اقداماتی دانست كه میتواند در این سازمان موثر و مفید باشد.
جبلی افزود: برای اینكه تجربه پیشكسوتان را با شور جوانی جوانان بسیجی تلفیق كند و از این ظرفیت در مسیر اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی بهره ببرد، سازمانی به نام سازمان بسیج پیشكسوتان جهاد و شهادت را در زیرمجموعه خود شكل داده است، البته استفاده از تجارب این افراد زمانی محقق شد كه مقام معظم رهبری در دیداری با فرماندهان سپاه به ضرورت استفاده از این قشر از جامعه و نیروهای مسلح تأكید كردند.
وی با اشاره به فلسفه تشكیل و مأموریت های بسیج پیشكسوتان جهاد و شهادت خاطرنشان كرد: سپاه پاسداران مولودی است كه همتراز با انقلاب اسلامی تشكیل شده، به همین دلیل از آیین نامه ها، دستورالعمل ها و نحوه آموزش متناسب با سایر سازمان های لشكری و كشوری قدیمی، برخوردار نبود، لذا زیرساخت های خود را متناسب با شرایط پیش روی تدوین می كرد.
مسوول سازمان بسیج پیشكسوتان با بیان این كه با توجه به نوپا بودن بسیج و سپاه بازنشستگی در آن معنا و مفهوم نداشت و ساختار و آیین نامه ای هم برای آن پیش بینی نشده بود، اظهار كرد: چون اغلب پاسداران هنگام ورود به سپاه در پاسخ به این سوال كه تا چه زمانی در سپاه می مانید؟ می نوشتند تا ظهور آقا امام زمان(عج)، تا پیروزی نهایی یا تا شهادت و در ذهن آنها بازنشستگی جایگاهی نداشت.
كریمی با بیان این كه با ورود نیروهای جوان سپاه در سال 73 مفاهیمی مانند بازنشستگی در سپاه وارد شد، اظهار كرد:از آن زمان سپاه با این موضوع مواجه شد كه باید برای این بازنشستگان برنامه داشته باشد، بویژه اینكه، تعدادی از پاسداران نسل اول سپاه بازنشسته شده بودند و پس از بازنشستگی با مشكلات عدیده ای دست و پنجه نرم می كردند.
مسوول سازمان بسیج پیشكسوتان جهاد و شهادت تاكید كرد: لذا سپاه برای رفع مشكلات این افراد در سال 1385 كانون بازنشستگان را تأسیس كرد تا در رابطه با معیشت، خدمات رسانی، پشتیبانی حقوقی و قضایی، توانمندسازی، اشتغال و امثالهم، خدمات لازم را به آنها ارایه كند.
كریمی ادامه داد: پیشكسوتان جهاد و شهادت كه بازنشسته شده بودند، دغدغه زیادی داشتند تا همچنان به نوعی بتوانند از دستاوردهای انقلاب اسلامی حفاظت كنند ، وقتی این موضوع كم و بیش به محضر رهبر معظم انقلاب منتقل شد، بنابر تدبیر معظم له مبنی بر اینكه سپاه نباید بازنشستگان را رها كند، فرمانده كل سپاه طی ابلاغی از سازمان بسیج مستضعفین خواستند مانند سایر اقشار، سازمانی هم برای بازنشستگان در نظر بگیرند.
وی افزود: از این رو سازمان بسیج پیشكسوتان جهاد و شهادت به منظور تأمین مأموریت هایی شامل ایجاد و حفظ ارتباط معنوی و انقلابی پاسداران بازنشسته با سپاه و بسیج، جذب، سازماندهی، حفظ، انسجام و بكارگیری آنها در اجرای اهداف و مأموریت های سپاه و بسیج و انقلاب اسلامی در اوایل سال 1389 شكل گرفت.
كریمی با بیان این كه تاكنون بیش از یك هزار و 200 كمیته تخصصی بسیج پیشكسوتان جهاد و شهادت را راه اندازی كرده ایم، تصریح كرد: كسانی كه بازنشسته می شوند، دارای تجارب 30 ساله ای هستند كه نباید آنها را نادیده گرفت، با توجه به این موضوع، سازمان بسیج پیشكسوتان برنامه های برای استفاده از اندوخته های این افراد دارد.
وی افزود: یكی از مأموریت های اصلی سازمان بسیج پیشكسوتان، استفاده از این افراد در رده های بسیج به عنوان فرمانده پایگاه، سر گروه حلقه های صالحین، سرمربی در آموزش ها، استفاده در مأموریت های مختلف بسیج مانند بسیج سازندگی و راوی كاروان های راهیان نور است.
به گفته وی كمیته های تخصصی را در زمینه های فرهنگی، سازندگی، امر به معروف و نهی از منكر، آموزش، ورزش، مشاوره های دفاعی و امنیتی و ثبت و ضبط تجارب آنها، سازماندهی كرده ایم.
687/ 699/1556/
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۴
شهرري - مسوول سازمان بسيج پيشكسوتان جهاد و شهادت گفت: پيشكسوتان جهاد و شهادت سرمايه هاي نظام هستند.