به گزارش خبرنگار ایرنا نقل از روابط عمومی شركت ملی حفاری ایران، مهندس فرشید قاسمی روز دوشنبه دراین باره توضیح داد: سامانه سیال حفاری نقش مهمی در عملیات حفاری چاه های نفت و گاز دارد.
وی گفت: سیال حفاری دارای تركیبات خاص به صورت جامد و مایع است و سامانه تصفیه سیال، نقش اساسی در عملیات و كنترل چاه ایفا می كند.
قاسمی مهم ترین كاركردهای این سامانه را انتقال كنده های حفاری، خنك كردن مته، اندود كردن دیواره چاه و جلوگیری از ریزش آن، كنترل فشارهای زیر زمینی، معلق نگهداشتن كنده های حفاری، جلوگیری از وارد شدن صدمه به سازندهای مجاور چاه و به دست آوردن اطلاعات از درون زمین برشمرد.
مدیر خدمات سیال حفاری شركت ملی حفاری ایران ارائه خدمات یكپارچه سیال در مناطق مختلف عملیاتی، مخلوط مواد شیمیایی، آزمایشگاه سیال حفاری، برنامه ریزی، نظارت و اجرا را مهم ترین وظایف این مدیریت دانست.
وی افزود: هم اكنون كارشناسان شركت به طور شبانه روزی به بیش از 70 دستگاه حفاری خشكی و دریایی خدمات سیال با كیفیت مطلوب و براساس استاندارد روزآمد ارائه می دهند.
قاسمی اظهار كرد: شركت ملی حفاری ایران، رعایت استانداردهای زیست محیطی را از اولویت های این شركت عنوان و اظهار كرد: مدیت خدمات سیال شركت از ابتدای عملیات حفاری تا تكمیل چاه با به كارگیری امكانات و تجهیزات استاندارد، انجام خدمات مورد نیاز را برعهده دارد.
مدیر خدمات سیال حفاری شركت ملی حفاری ایران گفت: در موقعیت های خاص به لحاظ مسائل زیست محیطی مانند میدان های نفتی آزادگان، اهواز، خارك، میدان گازی كیش علاوه بر به كارگیری سامانه های معمول، از سامانه مدیریت پسماند جامدات نیز برای تصفیه سیالات حفاری استفاده می شود.
وی افزود: تاكنون 9 مجموعه مدیریت پسماند جامدات در دستگاه های حفاری راه اندازی و تامین شش مجموعه دیگر در دست پیگیری است.
قاسمی با اشاره به اهمیت آموزش نیروی انسانی در این بخش اظهار كرد: به منظور آشنایی متخصصان با تجهیزات روز دوره های مختلف آموزشی در داخل و خارج كشور برنامه ریزی شده است.
مدیر خدمات سیال حفاری شركت ملی حفاری ایران گفت: تلاش شده است با حضور در نمایشگاه های داخلی و بین المللی و همایش های تخصصی و زیست محیطی، ضمن ارائه توانمندی های شركت از تجارب دیگران نیز بهره مند شویم.
وی افزود: برهمین اساس در سال جاری در ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست شركت كردیم كه مقاله ارسالی مهندس مهدی شریفی كارشناس ارشد این مدیریت با عنوان «تحلیل فرایند كنترل پسماند سیالات حفاری برای حفاظت از محیط زیست عملیات حفاری چاه های نفت وگاز میدان آزادگان» از میان یك هزار و 250 مقاله ارسالی به عنوان پوستر نمایشگاهی پذیرفته شد. ك/1
7162
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۴
اهواز- مدير خدمات سيال حفاري شركت ملي حفاري ايران از برنامه ريزي براي نصب 22 دستگاه تصفيه پيشرفته سيال روي دستگاه هاي حفاري اين شركت خبر داد.