تبريز - رييس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي آذربايجان شرقي در فهرست آثار ملي، از پايان مرحله نخست مرمت حمام تاريخي دوره ايلخاني شهر تسوج خبر داد.

'تراب محمدی'، روز چهارشنبه در جریان بازدید از این حمام اظهار كرد: دوره اولیه این حمام مربوط به قرن هشتم هجری است كه جزیی از ابواب البر سلطان ابوسعید ایلخانی به شمار می رفت.

وی با بیان اینكه در دوره صفوی و قاجاریه مرمت و الحاقاتی روی این بنا انجام شده، یادآوری كرد: این مجموعه علاوه بر حمام تاریخی شامل مسجد جامع، گنبد قنات، میدان و باغ و بخش های پایین دست حمام سنگی بوده، در گنبدها از آجر استفاده شده و پوشش بیرونی گنبدها نیز سنگی است.

مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، اضافه كرد: حمام تسوج همانند دیگر حمام های تاریخی شامل بخش های ورودی، دالان و دهلیز، بینه و سكوهای سربینه، میان در، سرویس بهداشتی، حجامت خانه، گرمخانه، موتورخانه و خزینه بوده و آب انباری نیز در دوره قاجار به آن الحاق شد.

محمدی با اشاره به اینكه این حمام به همراه مسجد جامع، گنبد قنات و بازار عناصر اصلی میدان شهر را تشكیل می داد، اضافه كرد: این میدان تاریخی با طرح ها و نقشه های تهیه شده از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به عنوان یكی از قدیمی ترین میدان های تاریخی ایران احیا خواهد شد.

وی افزود: با وسعت دادن به این مجموعه تاریخی، میدان كاربری اصلی خود یعنی محل و بازاری برای فروش خشكبار منطقه را باز خواهد یافت.

مدیر كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، مرمت گنبدهای حمام، بینه و سربینه، طاق گهواره ای قنات، نمای جنوبی حمام و فضاهای شرقی حمام را از جمله اقدام های مرمتی انجام گرفته در مرحله نخست حمام تاریخی تسوج خواند.

7237/645/587