به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، در این نشست دو روزه، رییسان و نمایندگان 54 كشور عضو اتحادیه آفریقا و شماریاز شخصیتها و نمایندگانی از سازمانهای بینالمللی و كشورهای عضو ناظر حضور دارند.
شركت كنندگان درنشست آدیسآبابا كه با شعار'پان آفركانیزم و رنسانس آفریقایی' آغاز بكار كرده است، مهمترین مسائل قاره آفریقا، اتحادیه و همچنین مسائل مهم جهانی را مورد بحث و تبادل نظر قرار میدهند.
'بان كی مون' دبیركل سازمان ملل، 'نبیل العربی' دبیركل اتحادیه عرب، 'محمود عباس' رییس تشكیلات خودگردان فلسطین، 'توماس یایی بونی' رییس جمهوری بنین و رییس كنونی اتحادیه آفریقا و' دلامینی زوما ' رییس كمیسیون این اتحادیه از جمله سخنرانان مراسم افتتاحیه بیستمین نشست اتحادیه آفریقا خواهند بود.
موضوعاتی از جمله تصویب طرح تاسیس دانشگاه پان آفریكان، تعیین دو كمیسیونر منابع انسانی، علوم و تكنولوژی و كمیسیونر امور اقتصادی، تعیین 5 عضو شورای صلح و امنیت، انتخاب یك قاضی دادگاه آفریقایی حقوق بشر، تعیین 11 عضو شورای مشورتی مبارزه با فساد و تعیین 5 عضو كمیسیون اتحادیه آفریقا در حقوق بینالملل در دستور كار بیستمین نشست اتحادیه آفریقا قرار دارد.
قرائت برخی گزارشهای تهیه شده در مورد روند همكاریها در اتحادیه آفریقا و نیز بررسی پیشنهادهای ارائه شده از سوی كشورهای عضو از دیگر محورهای نشست بیستم اتحادیه آفریقا خواهد بود.
اتحادیه آفریقا (African Union) به عنوان فراگیرترین سازمان همكاری كشورهای آفریقایی در سال 2002 میلادی تاسیس و جایگزین سازمان وحدت آفریقا (Organization Of African Unity) كه در سال 1963 شكل گرفت، شد.
نشست آدیس آبابا همزمان با پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان وحدت آفریقا برگزار م شود كه سنگ بنای اصلی اتحادیه آفریقا بوده است.
جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا حضور دارد و در این نشست نیز علی اكبر صالحی وزیر امور خارجه به نمایندگی از ایران حضور دارد.
وزیر امور خارجه طی حضور خود در آدیسآبابا، ضمن پیگیری مسائل مربوط به روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران با برخی كشورهای آفریقایی، مواضع كشورمان در موضعات مختلف منطقهای، بینالمللی و بویژه روابط با آفریقا را تبیین خواهد كرد.
با توجه به اینكه جمهوری اسلامی ایران در سال جاری ریاست جنبش عدم تعهد را بر عهده گرفت، حضور وزیر امور خارجه كشورمان در نشست كنونی اتحادیه آفریقا از اهمیت بیشتری برخوردار است.
علی اكبر صالحی وزیر امور خارجه طی حضور خود در آدیس آبابا، ضمن پیگیری مسائل مربوط به روابط دوجانبه جمهوری اسلامی ایران با برخی كشورهای آفریقایی، مواضع كشورمان در موضعات مختلف منطقهای، بینالمللی و بویژه روابط با آفریقا را تبیین خواهد كرد.
بیستمین نشست سران اتحادیه آفریقا در حالی برگزار میشود كه موضوع گسترش ناامنی و بی ثباتی در مناطق مختلف این قاره بویژه در مالی، كنگو، آفریقای مركزی، نیجر، نیجریه، لیبی و... بر فضای این نشست سایه افكنده است.
در نشست آدیس آبابا همچنین قرار است، ریاست دورهای این اتحادیه از كشور بنین به ریاست 'توماس یایی بونی' به كشور اتیوپی به نخست وزیری 'هایله ماریام دسالگن' منتقل شود.
كشور اتیوپی كه نام رسمی آن، 'جمهوری دموكراتیك فدرال اتیوپی' است، در شرق آفریقا قرار دارد. این كشور از شمال با اریتره، از غرب با سودان و سودان جنوبی، از شرق و جنوب شرقی با سومالی و جیبوتی و از جنوب با كنیا همسایه است.
مساحت كشور اتیوپی یك میلیون و 104 هزار و 300 كیلومتر مربع است و بر اساس آخرین سرشماری، این كشور 82 میلیون نفر جمعیت دارد.
مقر اصلی اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی است.
سیام(3)**9930**1478
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۷
آديس آبابا- بيستمين نشست سران اتحاديه آفريقا با حضور 'علي اكبر صالحي' وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران امروز يكشنبه در شهر 'آديس آبابا' پايتخت اتيوپي آغاز به كار كرد.