تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۱

تهران - جو دو سر، از افزايش كلسترول خون جلوگيري و به درمان آن كمك مي‌كند.

جو دو سر به عنوان یك غذای سالم مدنظر بوده‌است و منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و مخصوصاً بچه‌هاست.

چای تهیه شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسكن و ادرارآور بوده و در تسكین آرتروز و روماتیسم موثر است .

از اثرات دیگر جو دو سر كه در مطالعات اخیر اثبات گردیده است، اثر كاهش اسید اوریك آن است.

یك تحقیق نشان داد كه مصرف روزانه‌ی 100 گرم جو دو سر خشك به مدت سه هفته باعث كاهش 23درصد كلسترول تام، 23 درصد كلسترول LDL، 21 درصد تری گلیسیرید، و 20درصد كلسترول HDL شده است.

سبوس جو دوسر كلسترول LDL(كلسترول بد) و خطر بیماری قلبی را كاهش می‌دهد. جو دوسر بیش از هر غلة دیگری دارای فیبر محلول است كه منجر به هضم آرام‌تر و احساس سیری بیشتری می‌شود، پس به كاهش وزن كمك می‌كند.

در سال 1998، FDA اعلام كرد، وجود 3 گرم فیبر محلول از جو دوسر همراه با یك برنامه غذایی با چربی اشباع و كلسترول كنترل شده و خطر بیماری قلبی را كاهش می‌دهد.مصرف 3 گرم از فیبر محلول موجود در جو دوسر 8تا23 در صد كلسترول را كاهش می‌دهد و هر یك در صد كاهش كلسترول باعث كاهش 20 درصدی بیماری قلبی می‌شود.

جو دوسر تنها غله‌ایی است كه نظیر حبوبات دارای پروتئین «اَونالین»است . پروتئین جو دوسر نظیر پروتئین سویاست كه مشابه پروتئین گوشت، شیر و تخم‌مرغ است.

آنتی اكسیدان‌های منحصر به فرد موجود در جو دوسر نیز باعث كاهش خطر بیماریهای‌ قلبی عروقی می‌شود. این آنتی‌اكسیدان‌ها باعث كاهش آسیب كلسترول LDLتوسط رادیكال‌های آزاد و در نتیجه كاهش خطر تشكیل پلاكهای اترومی وانسداد در عروق قلب خواهد شد. تحقیقات نشان می‌دهد كه مصرف ویتامین C همراه با آنتی‌اكسیدان‌های موجود در جو دوسر تأثیر آنها را چندین برابر خواهد نمود.

آنتی‌اكسیدان‌های جو دوسر نظیر سلنیوم همراه با ویتامین Eدر بسیاری از فعالیت‌های آنتی‌اكسیدانی بدن شركت می‌كند و به كاهش علائم آسم و جلوگیری از بیماریهای قلبی منجر می‌شود.

سلنیوم با ترمیم DNAباعث كاهش خطر سرطان به ویژه در رودة بزرگ می‌شود. فیبر موجود در جو دوسر باعث كاهش خطر سرطان پستان در زنان (قبل و پس از یائسگی) می‌شود.

مهم‌ترین آثار گزارش شده جو دو سر ،ضد افسردگی، ضد التهاب، ضد پروستاگلاندین، ضد ویروس، مقوی قلب، هضم كننده، ادرار آور، ملین، قارچ كش، محافظ كبد، كاهندهی كلسترول خون، كاهنده‌ی اسید اوریك خون، محرك ایمنی بدن، مسكن و محافظ استخوان است .

علمی (2)**1354**1544