شيراز - شتاب در روند توسعه شهرستان ارسنجان با ظرفيت هاي ممتاز دربخش كشاورزي نگاه جدي مسوولان را مي طلبد.

شهرستان ارسنجان را همه با رب انار و انارهای دانه سیاهش می شناسند و این میراث را مردمان صبورش از ابا و اجداد خود به یادگار حفظ كرده اند.

ارسنجان در مسیری بسته قرار دارد و همین غربت راه ، از چشمها دور نگهش داشت و راهی به توسعه باز نكرد ، اگرچه دسترنج مردمانش می توانست با توسعه همراه شود و روزگار شان را بهتر كند.

فصل برداشت انار در میدان شهرهای بزرگ ، انار ارسنجان را می بینی كه چوب حراج خورده ، این انارها را دلالان با قیمت اندكی ازباغدارانش خریده اند و با سودی كه امورشان بگذرد می فروشند.

بگفته مسوولان ارسنجانی ، اگر در این شهرستان یك كارخانه فرآوری احداث می شد ، دست مایه زحمت مردم اینگونه به حراج نمی رفت و سودی نصیب باغداران می شد.

فرماندار ارسنجان گفت: ارسنجان از توان خوبی در زمینه تولید محصولات باغی و كشاورزی برخوردار است اما بدلیل مشكلات موجود این بخش رو به تحلیل رفته است.

عزیز جاویدی اظهار كرد: محرومیت منطقه ، عدم شناخت سرمایه گذاران و در بن بست واقع شدن شهرستان جاذبه ای برای سرمایه گذاری از سوی افراد غیر بومی را ندارد.

بگفته وی ، اگرچه ارسنجان ظرفیتهای قابل توجهی در بخش كشاورزی و باغداری دارد ، اما نبود صنایع فرآوری در شهرستان این توانمندی را ضعیف كرده است.

جاویدی افزود: معیشت مردم این شهرستان وابسته به كشاورزی است، خشكسالی های اخیر و خسارات ببار آمده درآمد مردم را با مشكل مواجه كرده و با سرمایه های محلی امكان ایجاد صنایع فرآوری وجود ندارد.

وی ادامه داد: ارسنجان نیاز به توجه مسوولان تخصیص تسهیلات ویژه مناطق محروم برای سرمایه گذاری دارد.

فرماندار ارسنجان بیان كرد:گرچه انار ارسنجان در كشور بی نظیر است اما هنوز از داشتن یك كارخانه تولیدی و فرآوری این محصول محروم مانده است.

مسوولان شهرستان ارسنجان معتقدند : اقتصاد این شهرستان وابسته به باغداری و كشاورزی است اما زمینه رشد و توسعه هدفمند در این زمینه در شهرستان وجود ندارد.

امام جمعه ارسنجان گفت: فارس همواره از مسیر توسعه عقب مانده و ارسنجان بیش از هر منطقه دیگری در این استان مورد كم لطفی قرار گرفته است. .

حجت الاسلام ابراهیم احمدی افزود: مشكلات مردم این شهرستان بسیار زیاد است و به جرات می توان گفت كه كم درآمدترین مردم در استان هستند.

وی ادامه داد: بیكاری و كمبود زمینه اشتغال مهمترین مشكل شهرستان است اما تاكنون در زمینه ایجاد صنایع وابسته كشاورزی و دامداری در منطقه تلاشی نشده است.

وی اضافه كرد: انار مهمترین محصول شهرستان است و رتبه دوم تولید را در استان دارد اما هنوز یك واحد فرآوری ، تولید آب میوه و رب انار در این شهرستان دایر نشده است.

بخشدار مركزی ارسنجان گفت: با توجه به اتكاء اقتصادی ارسنجان بر پایه كشاورزی و باغداری این منطقه نیاز به ایجاد صنایع تبدیلی و صنایع وابسته كشاورزی دارد.

اسدالله اسكندری افزود: بدلیل خشكسالیهای چند ساله اخیر ، افت درآمد و بیكاری ، شهرستان توان سرمایه گذاری در ایجاد صنایع تبدیلی را ندارد.

وی ادامه داد: مسوولان با حمایت سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند در ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه اثر گذار باشند و با ایجاد اشتغال به اقتصاد شهرستان رونق بخشند.

وی خاطر نشان كرد: با راه اندازی بخش صنعت در ارسنجان ، مسوولان به شهرستان رفت و آمد خواهند كرد و مشكلات را از نزدیك لمس خواهند كرد.

مدیر جهاد كشاورزی ارسنجان گفت: ارسنجان در منطقه معتدل و نیمه خشك قرار دارد و از 22 هزار هكتار اراضی زراعی و سه هزار و 100هكتار اراضی باغی برخوردار است.

مهندس هومان جلالی دوقزلو افزود: این شهرستان یكی از مناطق مهم تولید انار كشور است و با تولید 30 هزار تن انار جایگاه دوم تولید انار در فارس را دارد.

وی ادامه داد: اگرچه كشاورزان ارسنجانی اقدام به تولید محصولات سبز ارگانیك می كنند اما بدلیل نبود بازار مناسب این محصولات نمی تواند متناسب با شرایط تولید به بازار عرضه شود و برای كشاورز ارزش افزوده ای ایجاد كند.

بگفته وی ، باغداران و كشاورزان منطقه بدلیل كمبود درآمد،بحران و عوارض خشكسالی ، مجبور به واگذاری محصولات خود به دلالان می شوند و درآمد پایداری ندارند.

جلالی دوقزلو بیان داشت : مسوولان باید با برداشتن گامهای اول زمینه ایجاد صنایع را فراهم كنند تا سرمایه گذاران غیر بومی تشویق به سرمایه گذاری در این منطقه شوند.

وی گفت: تسهیلات بانكی مناسب برای اجرای طرحهای صنایع تبدیلی كشاورزی و واگذاری ملك و اسناد طرح به عنوان وثیقه می تواند در ترغیب سرمایه گذاران موثر باشد. ك/4

680/ 667