تهران - رييس موسسه تحقيقات علمي شيلات ايران گفت: سال آينده توليد ماهي تيلاپيا كه متحمل شوري و كم آبي است در 6 استان كشور توسعه مي يابد.

'عباسعلی مطلبی' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: درسال جاری كارهای مطالعاتی تولید ماهی گونه تیلاپیا در استان های تهران، البرز، سمنان، خوزستان، كرمان و مركزی در حال انجام است و این مطالعات در استان تهران به اتمام رسیده و در استان سمنان نیز در حال نهایی شدن است.

وی اظهار كرد: هم اكنون با وجود آمادگی موسسه تحقیقات علمی شیلات ایران و همكاری بخش های دولتی و خصوصی،توسعه آبزی پروری ماهی تیلاپیا در استان های مذكور در سال آینده انجام می شود.

این مقام مسوول تصریح كرد: پس از اجرای این طرح در 6 استان كشور به دنبال تعمیم آن در سایر استان هایی كه امكان تولید و توسعه این گونه ماهی را داشته باشند، هستیم.

به گفته ی مطلبی، در حال حاضر با وجود خشكسالی و كم آبی در كشور، موسسه تحقیقات علمی شیلات كشور در تلاش است بهره برداران از گونه های آبزیان مقاوم به شوری ناشی از كم آبی استفاده كنند.

وی گونه تیلاپیا و كفال خاكستری رااز گزینه های مقاوم به شرایط كم آبی و شورآبی عنوان كرد و گفت: در راستای افزایش راندمان تولید در شرایط خشكسالی، گونه تیلاپیا و كفال خاكستری از شرایط زیست محیطی خاصی برخوردار است، به طوری كه هم اكنون این ماهی به صورت انبوه توسط مردم در استان یزد تولید می شود.

وی ادامه داد: برای نخستین بار در كشور ماهی تیلاپیا در استخرهای خاكی استان یزد به میزان 20 تن در هكتار برداشت شد.

به گفته ی وی، به دلیل محدودیت تولید ماهی تیلاپیا، فعالیت های فرآوری و بسته بندی این گونه در استان یزد انجام و برای مصرف به سایر استان های كشور ارسال می شود.

رییس موسسه تحقیقات شیلات تصریح كرد: با توجه به تغییر شرایط اقلیم و افزایش شوری آب، پرورش ماهی تیلاپیا علاوه بر افزایش راندمان تولید بر مدیریت آب نیز موثر است، چرا كه طبق تحقیقات این موسسه، ماهی تیلاپیا را می توان بدون تعویض آب و با سیستم بازگردش آب به مدت پنج سال تولید كرد.



** معرفی ماهی كفال خاكستری به صنعت آبزی پروری كشور

رییس موسسه تحقیقات علمی شیلات افزود: امسال بحث مطالعات و تحقیقات ماهی كفال خاكستری به اتمام رسیده و به صنعت آبزی پروری كشور معرفی شده است تا بتوانند با تكثیر، پرورش و رهاسازی در استخرهای پرورشی این گونه را نیز در شرایط گونه هایی قرار دهند كه نسبت به شرایط كم آبی و شورآبی مقاوم است.

وی با اشاره به تولید این ماهی در آب لب شور گفت: به طور عمده این گونه ماهی در استان های شمالی و برخی استان های جنوبی كشور قابل تولید و پرورش است.

اقتصام(4)**9186 **1561