گروه پژوهش هاي خبري - سفر رييس جمهور كشومان به مصر در رسانه هاي عربي با محورهايي مانند اولين سفر رييس جمهور ايراني به مصر پس از 34 سال، نگراني سلفي ها و طرح موضوع همكاري با تاكيد بر هسته اي بودن ايران همراه شد.

سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به مصر كه نخستین سفر یك رییس جمهور از ایران به این كشور است باعث نگرانی محافل همراه با رژیم صهیونیستی در منطقه شده است، به طوریكه شبكه سعودی العربیه در پایگاه اینترنتی خود با تیتر 'احمدی نژاد اولین رییس جمهور ایران است كه از 1979 به مصر سفر می كند'، از نگرانی برخی گروه های داخلی آن كشور در این خصوص خبر داد.

العربیه به نقل از حزب سلفی النور و بدون اشاره به مصادیق عینی؛ باز هم ایران را متهم به نقض حقوق اهل سنت كرد و از ادعای تحرك شیعی در مصر نوشت.

ازسوی دیگر، شبكه خبری 'محیط' مصر به نقل از دكتر 'سعید اللاوندی' استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره نوشت: نمی توان مصر را از پیرامون آن جدا كرد.

وی گفت: انتقادهایی كه درباره دیدار رییس جمهور ایران از مصر به گوش می رسد بی معناست، زیرا معقول نیست كه مصر را از محیط پیرامونی آن جدا كنیم.

شبكه محیط در گزارشی دیگر این عنوان را برگزید: مرسی و احمدی نژاد در جستجوی برقراری مجدد روابط دوجانبه.

همچنین در خبری فوری به نقل از رییس جمهور كشورمان اعلام كرد: مصر آینده منطقه خاورمیانه را خواهد ساخت.

روزنامه 'الوفد' مصر نیز به نقل از رییس جمهوری اسلامی ایران نوشت: پیشرفت مصر و شكوفایی آن پیشرفت ایرانی ها هم هست.

بخش عربی خبرگزاری ریانووستی روسیه این بخش از سخنان رییس جمهور كشومان را برای عنوان گزارش خود انتخاب كرد: ایران كشوری فضایی و هسته ای است و همكاری با مصر، همگرایی سیاسی جهانی را محقق می كند.

روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن وابسته به عربستان سعودی نیز با این عنوان به گزارش سفر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران به قاهره پرداخت: احمدی نژاد با مرسی و شیخ الازهر دیدار كرد و سفرش را 'آغازكننده روابط' خواند.

روزنامه القدس العربی چاپ لندن از دیگر رسانه های عربی بود كه اهتمام ویژه ای را به سفر رییس جمهور ایران به مصر نشان داد. این روزنامه در خبری به بازتاب اظهارات رییس جمهور ایران با عنوان 'ایران قدرت هسته ای است و می تواند به مصر كمك كند' پرداخت.

القدس العربی در یادداشتی به قلم 'عبدالباری عطوان' سردبیر آن نیز با تیتر 'احمدی نژاد در قاهره؛ نفوذ راهبردی؟' نوشت: روسای جمهور مصر و ایران هر دو به یكدیگر نیاز دارند. اولی(محمد مرسی رییس جمهور مصر) می خواهد پیامی قوی به اكثر كشورهای خلیج(فارس) بدهد كه در صورت ادامه دادن دخالت هایشان در حمایت مالی و سیاسی از معارضان داخل مصر و چهره های نظام سابق، به همپیمانی با ایران پناه خواهد برد. دومی(محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران) نیز می خواهد پیامی را به غرب و به ویژه آمریكا بدهد مبنی بر اینكه ایران حصارهای تحمیل شده از سوی آمریكا علیه خود را می شكند و همچنان بازیگر قدرتمند منطقه ای است.

سردبیر القدس العربی ادامه داد: این پیام رییس جمهور ایران زمانی تقویت شد كه دیدار ناگهانی بین علی اكبر صالحی وزیر خارجه او و معاذ الخطیب رییس ائتلاف معارضان سوری انجام شد.

پژوهش**9241**9123