تهران -رييس انجمن اورلوژي ايران گفت: در ايران سرطان پروستات حدود 9 تا 10 نفر در يكهزار نفر اعلام شده كه پروستات شايع ترين بيماري مردان است.

دكتر 'سیدجلیل حسینی'روز سه شنبه در نشست خبری روز سلامت مردان در كشور در انجمن اورلوژی ایران، افزود: پروستات از جمله بیماری ها و معضلات آقایان است كه به طور معمول در سنین بالای 50 سال اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: بسیاری از مشكلات در این زمینه برمی گردد به بزرگی پروستات، عفونت ها و التهابات كه حدود 20 درصد آنها دارای علامت است.

وی خاطرنشان كرد: هرچند مشكلات كلیوی و مثانه در هر دو گروه زن و مرد وجود دارد ولی در مردان 2 تا 3 برابر بیشتر بروز می كند.

حسینی با بیان اینكه مردان كمتر به سلامتی خود اهمیت می دهند و سعی می كنند به پزشك مراجعه نكنند، گفت: سلامت مردان اختصاص به بیماری های كلیوی، دستگاه ادراری و تناسلی ندارد لذا مردان باید تمام بیماری ها از جمله قلب و عروق، سكته های مغزی، گوارش و غیره را به صورت مرتب تحت نظر قرار دهند.

رییس انجمن اورلوژی ایران ادامه داد: تومور مثانه اگر زود تشخیص داده شود قابل درمان است و جراحی مثانه زمانی صورت می گیرد كه بیمار خیلی دیر به پزشك مراجعه كرده باشد.

رییس انجمن اورلوژی ایران با اشاره به هفته سلامت مردان در هفته اول اسفند ماه سال جاری، ابراز امیدواری كرد: در این هفته با برنامه ریزی هایی كه توسط مراكز درمانی، بیمارستان ها، وزارت بهداشت صورت می گیرد بتوان گامی در جهت سلامت مردان و جامعه سالم برداشت و درباره بسیاری از بیماری های خطرناك و كم علامت اطلاع رسانی كرد.

به گفته وی هفته اول اسفند ماه سال جاری مردان می توانند با مراجعه به مراكز اعلام شده به صورت رایگان ویزیت شوند و بسیاری از آزمایش های بالینی را انجام دهند.

حسینی اضافه كرد: بیش از 70 درصد اورلوژیست ها اعلام همكاری كرده اند و بسیاری دیگر از پزشكان نیز برای بررسی سایر بیماری ها در این امر همكاری خواهند داشت.

دبیر انجمن اورلوژی ایران نیر گفت: 50 درصد از مرگ و میرها قابل پیشگیری هستند و مرگ زودرس در آقایان در كشور شایع تر است اما در جوامع غربی این میزان در زنان بیشتر است.

به گفته دكتر'عباس بصیری'، خودكشی در مردان به علت رفتار خشن و رادیكال تر به مرگ منتهی می شود و بیماری های سكته قلبی، سكته مغزی، فشار خون و دیابت در تمام جوامع دنیا در مردان شایع تر از زنان است.

وی خاطرنشان كرد: مردان نسبت به زنان با مشاغل پرخطر، استرس زا و اضطراب زیادی در جریان هستند و روحیه خشن آنان و احساس مردانه باعث می شود آنان از بیماری های خود سخن نگویند و كمتر به فكر سلامتی باشند.

بصیری ادامه داد: زنان 7 برابر مردان به پزشك مراجعه می كنند و عمر زنان 5 سال بیشتر از مردان است.

وی گفت: در ایران در بخش سرطان مثانه مردان در رتبه چهارم و زنان در رتبه نهم قرار دارند.

علمی (3)**1354**1558