به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امیر دریادار 'حبیب الله سیاری' روز چهارشنبه در نشست خبری یادآور شد: این همایش سه روزه كه از 28 بهمن ماه آغاز بكار میكند، در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری برای توسعه سواحل جنوب شرق كشور، برگزار میشود.
امیر دریادارسیاری، افزود: تاكنون مقالات و پژوهشهایی با كیفیت علمی بسیار خوبی از دانشگاهها و مراكز مختلف به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
نخستین همایش سه روزه ˈ توسعه ملی سواحل ُمكران و اقتدار دریایی ایرانˈ از 28 بهمن ماه امسال در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار برگزار میشود.
وی با بیان این كه از مرزهای آبی كشورمان تا آبهای آزاد فقط 100 كیلومتر فاصله است، گفت: به همین دلیل برگزاری رزمایشهای دریایی و یا همایشها در این مناطق مورد توجه جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
امیر دریادار سیاری با تاكید بر این كه سواحل و دریا برای كشورما بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان كرد: یك سوم مرزهای ایران آبی است كه مهمترین آنها در سواحل جنوبی حاشیه دریای عمان است كه با نام محلی ' ُمكران' شناخته میشود.
وی با بیان این مطلب كه رهبر معظم انقلاب نام این همایش را ' توسعه سواحل ُمكران و اقتدار دریایی ایران' تعیین كردهاند، گفت: معظم له به این دلیل از كلمه ' ُمكران' برای این همایش استفاده كردهاند كه این نام دوباره احیاء شود، چون اسم محلی و قدیمی این منطقه است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به موقعیت خاص سواحل ُمكران در جغرافیای جهانی، گفت: این سواحل كاملا به اقیانوس مشرف است و از سواحل جنوبی تا قطب جنوب میتوان به طور مستقیم حركت كرد كه این از ویژگیهای جمهوری اسلامی ایران و توجه خداوند به كشورمان است.
امیر دریادار سیاری با تاكید بر این كه دریا برای هر كشوری از جمله جمهوری اسلامی ایران دارای منابع و منافع بسیار است، گفت: مرزهای دریایی برای كشورمان در بحث تجارت و محل عبور و مرور كالا دارای اهمیت بسیار بالایی است.
وی با یادآوری این مطلب كه سواحل جنوبی ایران در تامین منابع غذایی مردم این مناطق بسیار تاثیر گذار است، تصریح كرد: دریا در تامین انرژی در كف، زیر كف، انتقال فرهنگ، داراییهای ملی، گردشگری و عمق بخشی به دفاع از كشور اهمیت زیادی دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این كه متاسفانه در بیش از صد سال گذشته و پیش از انقلاب به علت این كه استكبار جهانی تلاش میكرد كشورمان را از دریا به ویژه سواحل ُمكران دور كند، خاطرنشان كرد: باید در این مناطق توسعه مدنیت داشته باشیم و بنادر و شهرهای مهمی را در سواحل ُمكران ایجاد كنیم.
امیر دریادار سیاری با اشاره به فرمان رهبر معظم انقلاب برای حضور نیروی دریایی ارتش در سواحل ُمكران و تاكیدات ایشان بر نیروی راهبردی دریایی، گفت: باید در بحث نظامی مهمترین پایگاههای نیروی دریایی در سواحل ُمكران ایجاد شوند، زیرا مقام معظم رهبری تاكید فراوانی بر توجه هر چه بیشتر به این سواحل با تكیه بر اقتدار این نیرو دارند.
وی خاطرنشان كرد: این اقتدار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیازمند ناوگان نظامی قدرتمند و زیر ساختهای دریایی و ناوگان تجاری قوی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش به مولفههای قدرت دریایی اشاره كرد و گفت: ناوگان نظامی و تجاری قدرتمند، علم، صنعت و توسعه زیرساختهای بنادر از جمله مولفههای قدرت ایران در دریا و سواحل جنوبی كشور است.
امیر دریادار سیاری افزود: تحقق منویات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب پیرامون بهره برداری از فرصتها و قابلیتهای موجود در سواحل جنوبی كشور، تبدیل رویكرد تهدید محوری به فرصت محوری در نگرش به دریا و ساحل و توجه همه مسوولین و دست اندركاران در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اهمیت سواحل از جمله اهداف برگزار این همایش است.
وی ادامه داد:واكاوی تدابیر رهبری درباره توجه به سواحل جنوبی و لزوم حضور در دریاهای آزاد، حمایت از تولید ملی، كار و سرمایه ایرانی در سواحل ُمكران در افزایش اقتدار ملی، اجتماعی و فرهنگی، بحث پیرامون اقتدار نیروی دریایی ارتش، نیروی انسانی، منابع طبیعی، آمایش سرزمینی و پدافند غیرعامل، بنادر و حمل و نقل، محیط زیست و پیشینه تاریخی و گردشگری از جمله محورهای این همایش است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، افزود: تاكنون 350 مقاله در 12 محور به دبیرخانه علمی همایش رسیده كه مورد بررسی قرار گرفته است و 42 مقاله نیز به صورت سخنرانی و 124 مقاله به صورت پوستر ارایه خواهد شد.
امیر دریادار سیاری ابراز امیدواری كرد كه دومین همایش سواحل ُمكران و اقتدار جمهوری اسلامی در شهرستان جاسك در استان هرمزگان برگزار شود.
وی با بیان این كه سواحل ُمكران امكانات بالقوهای برای پیشرفت دارد كه به علت بی توجهی پیشرفت نكرده است، ابراز امیدواری كرد كه این همایش امكانات بالقوه را به بالفعل تبدیل كند.
امیر دریادار سیاری در خصوص حضور ناوگان دریایی ایران در آبهای آزاد، گفت: آبهای آزاد دنیا متعلق به همه ملتهای دنیا است و هركسی توانمندی حضور در این آبها را داشته باشد میتواند برابر با قوانین و مقررات بینالمللی در آن حضور داشته باشد.
وی ادامه داد: بنابراین هرجایی از جمله اقیانوس آرام، اطلس، قطب جنوب و یا هر منطقه دیگری كه آبهای آزاد نامگذاری شده باشد، جمهوری اسلامی ایران میتواند در آنجا حضور داشته باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش بااشاره به توانمندیهای این نیرو در طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز خود در داخل كشور، اظهارداشت: در ساخت ناوشكن 'جماران 2 ' و ناو موشك انداز ' سینا' پیشرفتهای خوبی داشته و امیدواریم در روز 29 فروردین و همزمان با روز ارتش ، بخشی از اقداماتی كه در نیروی دریایی انجام شده است را ارایه دهیم.
امیر دریادار سیاری با بیان این كه در ایران در جنگهای الكترونیك پیشرفتهای بسیار بالایی كسب كرده است، افزود: ما توان دفاعی و نظامی خود را در ابعاد مختلف برای دفاع از منافع، منابع و مرزهایمان افزایش دادهایم و اگر لازم باشد توان مقابله به مثل با هر تهدیدی را داریم.
سیام(3)**9187**1058**9103
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۱
تهران- فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي از برگزاري همايش ملي توسعه سواحل ُمكران و اقتدار دريايي ايران در منطقه چابهار خبر داد.