به گزارش ایرنا ؛ در چهارمین نشست دوجانبه 'شهریار افندی زاده' معاون وزیر راه و ترابری ایران و 'جارالله منصوری' معاون وزارت ترانسپورت افغانستان در كابل، تفاهمنامه همكاری ایران و افغانستان در زمینه حمل ونقل جاده ای بین دو كشور امضا شد.
معاون وزیر راه ایران پس از امضای این تفاهنمامه در جمع خبرنگاران گفت: ایران و افغانستان دو كشور برادرهستند كه مشتركات زیادی در زمینه های دینی، فرهنگی و زبانی دارند و شهروندان دو كشور با سفر به ایران و افغانستان احساس بیگانگی نمی كنند.
'افندی زاده' حمل ونقل را بخش مهم و ارزنده در عرصه اقتصادی دو كشور عنوان كرد و گفت: طی نشست دو روزه، ما به توافقات خوبی دست یافتیم و برنامه های چهار سال گذشته بین دو كشور را نیز ارزیابی كردیم.
وی با تاكید به اینكه ایران همواره تلاش كرده است تا مسیر ترانزیتی را برای كشورهای همسایه و دوست فراهم كند، گفت: خطوط راه آهن در ایران بسرعت درحال توسعه است و كشورهای دوست می توانند از این امكانات استفاده كنند.
افندی زاده سرعت بخشیدن به انتقال كالا در مبادی ورودی دو كشور را ضروری دانست و گفت: مقامات ایران و افغانستان مصمم هستند كه مشكلات در این بخش را به سرعت برطرف كنند.
معاون وزیر راه جمهوری اسلامی ایران، احداث پل دوم در 'میلك' را از جمله توافقات نشست كابل دانست و گفت: وصل شدن افغانستان به بندر چابهار و از طریق آن به آبهای آزاد مهم و ارزنده است و كمك زیادی به آینده افغانستان خواهد كرد.
افندی زاده افزود: در این نشست ما در رابطه با پایانه های مرزی و گمركی دو كشور به سرعت به تفاهم رسیدیم و قرار شد هر دو ماه مشكلات در مبادی ورودی و مرزها را مورد توجه قرار دهیم.
معاون وزیر راه ایران در ادامه گفت: در این نشست بخش های خصوصی نیز مشاركت داشتند و مشكلات خود را مطرح كردند.
'جارالله منصوری' معاون وزارت ترانسپورت افغانستان نیز در این نشست خبری با قدردانی از حضور هیات ایرانی در افغانستان، همكاری را باعث رشد و شكوفایی اقتصاد دانست و گفت دو كشور دوست و برادر، ایران و افغانستان روابط تاریخی و دیرینه دارند.
وی با تاكید به اینكه نشست های كار گروه های اقتصادی دو كشور تاكنون در زمینه حمل و نقل جاده ای متمركز شده بود ؛ گفت: در زمینه های بانكی، انرژی، راه و ترابری، بیمه و غیره هم به توافقاتی دست یافته ایم.
منصوری گفت: دو طرف توافق كردند دو ماه بعد نشست های كارشناسی دو كشور در مرزها صورت گیرد و تسهیلاتی از جمله تسریع در صدور ویزای راننده های درنظر گرفته شود.
منصوری، پیوستن افغانستان به كنوانسیون های ترانزیتی را ضروری دانست و گفت: بزودی به كنوانسیون 'تیر' و 'سی ام آر' ملحق می شویم و طرف ایرانی اعلام آمادگی كرده است كه تجارب خود را در این زمینه در اختیار دولت افغانستان قرار دهد.
منصوری گفت: دو طرف همچنین توافق كردند كه افغانستان، ایران و هند در رابطه با بندر چابهار گفت وگوهای كارشناسانه انجام دهند.
آساق**ع.ن**1501**1392
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۵
كابل - معاونان وزيران راه و ترابري ايران و افغانستان روز چهارشنبه در پايان نشست دو روزه خود در كابل موافقتنامه همكاري در زمينه حمل ونقل جاده اي امضا كردند.