تهران - چهارمين اجلاس همكاري هاي حمل ونقل جاده اي جمهوري اسلامي ايران و افغانستان در سطح معاونين وزراي راه و شهرسازي و حمل ونقل دو كشور در شهر كابل برگزار شد.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از روابط‌ عمومی سازمان راهداری حمل و نقل جاده‌ای، معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: این اجلاس با هدف مروری بر توافقات سه اجلاس قبلی، بررسی موارد و مسایل حمل و نقل كالا و مسافر و چگونگی توسعه روابط حمل و نقل بین المللی جاده ای بین دو كشور برگزار شد.

'شهریار افندی‌زاده' افزود: باتوجه به عدم عضویت افغانستان در كنوانسیون CMR و نظر به جایگاه این كنوانسیون در روند توسعه همكاری‌های حمل ونقل بین‌المللی جاده‌ای بین دو كشور، در این نشست توافق شد، جمهوری اسلامی ایران نسبت به ارایه دوره‌های آموزشی برای كارشناسان وزارت حمل و نقل و هوانوردی افغانستان اقدام كند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص سایر موارد مطروحه در این نشست اظهار داشت: پیشنهاد ساخت مجتمع ‌های خدمات و رفاهی در جاده ‌های ترانزیتی افغانستان توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی كشورمان و نقش این مجتمع‌ها در افزایش بهره‌وری، ایمنی و امنیت ناوگان جاده‌ای مطرح و مقرر شد ، طرف افغانی از شرایط و ضوابط جذب سرمایه‌گذاری در این بخش حداكثر ظرف مدت سه ماه طرف ایرانی را مطلع كند.

وی با اشاره به موافقت اصولی دو كشور بافعالیت سازمان های مستقر در پایانه‌های مرزی مشترك به صورت شبانه‌روزی افزود: مقرر شد نتایج اقدامات طرفین به یكدیگر حداكثر ظرف مدت شش ماه با هدف تسریع و تسهیل در امر تردد ناوگان جاده‌ای كالا و مسافر اعلام شود.

نماینده ویژه دولت در امر ترانزیت یكی دیگر از توافق‌های انجام شده را موافقت دو كشور با احداث پل مرزی سواره رو دوم بر روی رودخانه مرزی هیرمند در منطقه میلك در استان سیستان و بلوچستان با توجه به روند رو به رشد تردد ناوگان جاده ای كالا و مسافر، بیان كرد و افزود: مقرر شد طرفین پیگیری و اقدامات لازم را در كشورهای متبوع خود دراین خصوص انجام دهند.

وی همچنین از توافق دو كشور با برگزاری هر دو ماه یكبار نشست‌های مشترك مرزی با حضور نمایندگان تمام دستگاه های ذی‌ربط مستقر در پایانه‌های مرزی طرفین، خبر داد و افزود: این طرح همزمان با بازدید از پایانه‌های مرزی یكدیگر با هدف بررسی و تسهیل در تردد كامیون ها و اتوبوس ها و اتخاذ راهكاری عملی برای سرعت بخشیدن به برنامه های اجرایی خواهد بود.

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای خاطرنشان كرد: در این نشست مقرر شد، طرف ایرانی دستورالعمل مربوط به حمل مواد خطرناك و همچنین دستورالعمل مربوط به وسایل نقلیه تانكردار را به منظور رعایت آنها توسط شركت های حمل و نقل افغانی اعلام كند.

وی افزود: پیشنهاد الحاق افغانستان به موافقتنامه همكاریهای حمل ونقل بین‌المللی و ترانزیتی منعقده بین جمهوری اسلامی ایران، تركمنستان، ازبكستان، عمان و قطر مطرح شد و افغانستان موافقت خود را با بررسی و اعلام نتیجه بیان داشت.

معاون وزیر راه و شهرسازی موافقت دو كشور با برگزاری اجلاس سه‌ جانبه همكاری های ترانزیتی بین ایران، افغانستان و هندوستان در بندر چابهار با هدف توسعه همكاری های ترانزیتی و حمل ونقل بین‌المللی با محوریت بندر چابهار را از دیگر موارد مطروحه در این نشست اعلام كرد.

اقتصام (1) ** 1574 **1561