زنجان - معاون امور اجتماعي اداره كل بهزيستي استان زنجان گفت: تعداد تقاضاهاي فرزندخواندگي بيش از تعداد كودكان واجد شرايط فرزند خوانده شدن در مراكز شبه خانواده بهزيستي استان است.

جلال خدابنده لو روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: براساس قانون، سازمان بهزیستی مكلف است از كودكان بی سرپرست یا بد سرپرست حمایت كند.

وی افزود: كودكانی كه دارای هویت نامعلوم هستند و پدر و مادر ندارند یا براساس حكم دستگاه قضایی والدین آنها صلاحیت نگهداری از این افراد را ندارند به بهزیستی سپرده می شوند.

معاون امور اجتماعی اداره كل بهزیستی استان زنجان با بیان اینكه شیر خوارها تا 24 ماهگی در شیرخوارگاه نگهداری می شوند گفت: مراكز شیرخوارگاه قابل واگذاری به بخش خصوصی نیستند.

خدابنده لو یادآور شد: كودكان بی سرپرست یا بد سرپرست در سنین چهار تا شش سال،شش تا 12 سال و بالاتر از 12 سال در مراكز مختلف شبه خانواده نگهداری می شوند.

وی ادامه داد: زمانی كه افراد تحت پوشش مراكز شبه خانواده به سن قانونی می رسند به صورت گروهی وارد خانه ای مستقل می شوند و با سرمایه كار اولیه كه بهزیستی در اختیار آن ها قرار می دهد به كسب و كار مشغول می شوند البته این موضوع بیشتر برای پسران عملی می شود.

وی با اشاره به واگذاری مراكز شبه خانواده به بخش خصوصی ابراز كرد: بخش خصوصی متشكل از هیئت امنایی است كه صلاحیت اعضای آن تایید شده و ساختمان مورد نظر آنان برای نگهداری كودكان مجوز های لازم را دریافت كرده باشد در این صورت مراكز شبه خانواده به بخش خصوصی واگذار می شود.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان زنجان یادآور شد: معمولا كودكان شیر خواری كه هویت نامعلوم دارند به فرزند خواندگی پذیرفته می شوند.

خدابنده لو با اشاره به شرایط تحویل فرزند خانودگی گفت: افرادی كه به صورت طبیعی امكان بچه دار شدن ندارند و پزشك متخصص مشكل آن ها را تایید كرده است می توانند برای تحویل فرزند خوانده اقدام كنند.

وی تاكید كرد: استطاعت مالی و صلاحیت اخلاقی خانواده های خواستار فرزند خوانده باید احراز شود.

به گفته معاون امور اجتماعی اداره كل بهزیستی استان زنجان كودكان واجد شرایط شش ماه به صورت موقت به خانواده های دارای صلاحیت واگذار می شوند و در صورت تاییدكارشناسان بهزیستی واگذاری كودك قطعی می شود.

خدابنده لو خلا های عاطفی را مهم ترین مشكل پیش روی كودكان بی سرپرست و بد سرپرست خواند و افزود: روان شناسان حاضر در مراكز شبه خانواده رفع این مشكل را به جد مد نظر قرار می دهند.

وی خاطر نشان كرد: كودكان حاضر در مراكز شبه خانواده بهزیستی آموزش های اشتغال زایی را دراین مركز سپری می كنند تا هر چه سریعتر به استقلال دست یابند.

522/7324